Sveikos darbstuoles,
Kaip jus cia greitai pildpte forumo puslapius, tik skaitau skaitau
As ir dirbu antrus metus su Sok serija. Man nelabai patinka Gilė, nes temos man truputi padrikos, o mokytojos knyga tikrai yra prastai parengta ir dalomoji medziaga dazniausiai neprasminga.. Pupa lyg nieko, bet truksta kurybiniu darbu, bet cia jau pasireiksia mokytojos vaizduote ir pan. Riesutas nieko, bet mano vaikams treciokams truputi per lengvas, tai tenka ieskoti papildomu uzduociu. Cia mano nuomone. Bet kai pasiimi pavyzdziui pasaulio pazinimui gilę, raktą, vieną pasaulį-kai temos atintinka- tada gaunasi liuks pamoka.
Linkiu sauniai praleisti likusias atostogu dieneles...
Dra turiu klausimuka: ar kuri nors darote Ryto ratelius pagal gera pradzia. Ir kokia Jūsų nuomonė apie jį.
QUOTE(lamur @ 2012 04 12, 22:33)
Sveikos darbstuoles,
Dra turiu klausimuka: ar kuri nors darote Ryto ratelius pagal gera pradzia. Ir kokia Jūsų nuomonė apie jį.
Labas rytas.
Esu dariusi praėjusioje laidoje. Iš pradžių visiems patikos, buvo įdomu. Paskui kaip ir visa, taip ir rytiniai rateliai, pasidarė monotoniška.
Labas rytas
AČIŪ
Sveika atvykus
Niekad nedirbau pagal gerą pradžią. Net nesu bendravus artimiau su jau dirbančiom, tik stebėjus keletą pamokų. Ten ryto ratas toks ilgas būdavo ir labai daug ruošimosi... Kaži, ar pasiteisina, nors socialiniam ugdymui tai .
Aš tik vieną momentą iš jo beždžionauju ir tik su pirmokais. Pasisveikinimą. Stojam visi į ratelį ir sveikinamės, mokomės sakyti gerus žodžius vienas kitam. Po to iš karto į suolus ir pamokos.
Po pamokų atsisveikinam irgi ratelyje ir padarom tarsi dienos darbų refleksiją, mokomės atsisveikindami ko nors gero palinkėt.
Tai veiksminga ir tėvams. Grįžusio vaiko juk klausia, ką šiandien veikei, ar buvai geras... Aš tėvus mokau, kad labiau reikia klaust, ko šiandien išmokai? Juk jie mokyklon eina... Po refleksijos vaikai turi ką papasakot tėvams.
QUOTE(simba3 @ 2012 04 12, 21:39)
Sokolado pamoka 25 lt, o uz laiva berods po 10 mokejom, aisku dar plius autobusas, bet kadangi jie buvo 4okai, tai vietoje isleistuviu.
AČIŪ
QUOTE(Zydrune @ 2012 04 12, 21:50)
Sveikos, šaunios pradinukės,
Sveika atvykus
QUOTE(lamur @ 2012 04 12, 22:33)
Niekad nedirbau pagal gerą pradžią. Net nesu bendravus artimiau su jau dirbančiom, tik stebėjus keletą pamokų. Ten ryto ratas toks ilgas būdavo ir labai daug ruošimosi... Kaži, ar pasiteisina, nors socialiniam ugdymui tai .
Aš tik vieną momentą iš jo beždžionauju ir tik su pirmokais. Pasisveikinimą. Stojam visi į ratelį ir sveikinamės, mokomės sakyti gerus žodžius vienas kitam. Po to iš karto į suolus ir pamokos.
Po pamokų atsisveikinam irgi ratelyje ir padarom tarsi dienos darbų refleksiją, mokomės atsisveikindami ko nors gero palinkėt.
Tai veiksminga ir tėvams. Grįžusio vaiko juk klausia, ką šiandien veikei, ar buvai geras... Aš tėvus mokau, kad labiau reikia klaust, ko šiandien išmokai? Juk jie mokyklon eina... Po refleksijos vaikai turi ką papasakot tėvams.
Labas rytas
Viga, pasiskambinau del edukacines programos Zvejyba ir medziokle, deja, ji nebevyksta
Reiks ir mums kita isvyka organizuot, net nebezinau kur savo pirmokus vezt geguzi, kad ir pamatytu, ir palakstyt kur galetu.
Viga, pasiskambinau del edukacines programos Zvejyba ir medziokle, deja, ji nebevyksta
Reiks ir mums kita isvyka organizuot, net nebezinau kur savo pirmokus vezt geguzi, kad ir pamatytu, ir palakstyt kur galetu.
QUOTE(simba3 @ 2012 04 12, 07:49)
Siemet su pirmokais planuojam vaziuot i Anykscius i edukacine pamokele "Senoves zvejyba ir medziokle". Esu pries pora metu buvusi, vaikams labai patiko. Atitinkamai apsirenges vyras pasakojo apie senove, rode kokias irankiais naudojosi senoveje zvejai ir medziotojai, leido kai ka vaikams patiems isbandyti, vire ant lauzo zuviene, vaisino visus, o poto leido pasaudyti is lanko ir pazaisti ivairius zaidimus, kokius vaikai zaide senoveje.
Ar pirmokėliams ne per sunki kelionė? Juk pakankamai toli.
QUOTE(Aurute @ 2012 04 12, 10:15)
O kiek kainuoja tie malonumai? Tėvai noriai moka?
Šiaip kelionė pakankamai brangoka, žinant tai, kad Trakai nuo Vilniaus visai netoli. Mes gavome pigų autobusą ir už kelionę su šokoladao namais 25lt/vk. ir pasiplaukiojimu 10 lt/vk sumokėjom 43 lt.
QUOTE(elimak7 @ 2012 04 12, 19:18)
Mergaites reikia daugiau nuomones del vadoveliu pasirinkimo, nes dabar jau pasimeciau
Su Pupa dirbu tik nuo antros klasės ir man labai patinka. Vienintelis, ko pasigendu - tai eilėraščių mokymasis mintinai. Šaltinėlių vadovėliuose eilėraščių daugiau ir dažniau užduodma išmokti mintinai.
Dar turiu klausimą - pupų mokytojų knygose yra duoti diktantai. Pirmas lengvesnis ir trumpesnis, o antras ilgesnis. Gal žinote, kokį lygi atitinka šie diktantai? Klausiu dėl to, kad lyginant su marcelioninės duotais, tai šie laaaaaaabai lengvi. Beveik visa klasė parašo be klaidų. Tad nebežinau, ar čia džiaugtis, kad vaikai puikiai išmokyti , ar čia sunerimti, kad diktantai yra skirti tik pagrindiniam lygiui.
Pasidalinkit nuomonėmis apie diktantus.
Ačiū
QUOTE(Vildinga @ 2012 04 13, 08:37)
Mums iki Anyksciu nera net 40 km
Papildyta:
QUOTE(Vildinga @ 2012 04 13, 08:37)
As visada dar papildau tuos diktantukus, o silpniau besimokantiems, net lengvint tenka.
QUOTE(ninkute @ 2012 04 12, 16:16)
Sveikutės,
Perskaičiau nuorodą piešinių konkurso Nupiešk sau kojinytes, kuris įkeltas pašte. Ar aš kai ko nesupratau, bet šis konkursas 2011 m.
Perskaičiau nuorodą piešinių konkurso Nupiešk sau kojinytes, kuris įkeltas pašte. Ar aš kai ko nesupratau, bet šis konkursas 2011 m.
Gal kas galėtų man atsiųst kojinyčių šabloną į naminuke.namisedaite@gmail.com?
Būčiau labai dėkinga.
QUOTE(naminukė @ 2012 04 13, 08:32)
Gal kas galėtų man atsiųst kojinyčių šabloną į naminuke.namisedaite@gmail.com?
Būčiau labai dėkinga.
Būčiau labai dėkinga.
keliauja pas tave
Laba diena koleges Na jusu ir tempai...Turesiu grazaus laiko viska pasiskaityti,ka sitiek prikalbejote.Dingusi buvau ilgai,kadangi naminio kompiuterio laidukas sugedes buvo,o is darbinio nera laiko pasijungti...Siuo metu vyksta pas mus zaislu is atlieku parodele.Bandysiu grazesnius nufotografuoti ir nusiusti jums i pasta.Yra labai neblogu ideju
Dalyvaujame lietuvos ziniu konkurse Saldusis Velyku margutis.Gal dar yra dalyvaujanciu?
Geguzes menesi esam pakviesti dalyvauti Mes policijos biciuliai konkurse. Tai va noriu jusu visu pagalbos.Gal kuri turite kokiu eilerastuku,daineliu saugaus eismo tema,apie vaiku pareigas,pagalba seimoje, gal kokiu vaidinimuku turite.Buciu dekinga,jei parasytumete man i az.Gal ka ir paste turite,bet as niekada negausiu jusu raktelio,kadangi dirbu ne pagal specialybe. Labai labai busiu dekinga visoms atsiliepusioms i mano sauksma.
Dalyvaujame lietuvos ziniu konkurse Saldusis Velyku margutis.Gal dar yra dalyvaujanciu?
Geguzes menesi esam pakviesti dalyvauti Mes policijos biciuliai konkurse. Tai va noriu jusu visu pagalbos.Gal kuri turite kokiu eilerastuku,daineliu saugaus eismo tema,apie vaiku pareigas,pagalba seimoje, gal kokiu vaidinimuku turite.Buciu dekinga,jei parasytumete man i az.Gal ka ir paste turite,bet as niekada negausiu jusu raktelio,kadangi dirbu ne pagal specialybe. Labai labai busiu dekinga visoms atsiliepusioms i mano sauksma.
QUOTE(lamur @ 2012 04 12, 23:33)
ar kuri nors darote Ryto ratelius pagal gera pradzia. Ir kokia Jūsų nuomonė apie jį.
"Geros pradžios" metodus pradėjau taikyti prieš 16 metų. 'Ryto ratas'- svarbi dienos pradžia. Jame vaikai mokosi pasisveikinti, palinkėti ko nors gražaus draugui (naudojamas neužbaigtų sakinių metodas "Šiandien aš pastebėjau,kad tu..." , "Nenoriu girtis , bet..."ir kt.), sužadinami naujai veiklai ( žaidžiamas žaidimas "Keičiasi vietomis tie, kurie..." ir pan.), skaito ryto žinias, dalinasi savaitgalio, atsotogų įspūdžiais ir pan. Žodžiu, mano vaikams jis tinka ir patinka. Yra laukiamiausia ryto dalis
Papildyta:
Mergaitės, kokia jūsų nuomonė apie ekskursiją į Kėdainių ledų "Dadu" fabriką. Gal kuri esate buvusi ir Pašilių stumbryne arba Kėdainių "Lifosos"gipso kalnuose? Labai lauksiu pasidalinimo patirtimi, nes planuojame ten važiuoti su klase.
Arba turiu dar vieną atsarginį variantą- varškės sūrelių degustacija Ukmergės pieninėje. Kas esate buvusios? Kokie atsiliepimai iš kelionės?
Aš nedirbu pagal Gera pradžią, bet tokį improvizuotą ryto ratą turiu kiekvieną rytą. Darom visa tai ką ką tik aprašė lutute ir dar daug ką pagal tos dienos situaciją. Man tai puikus būdas susinkti vaikus, sutelkti, nuteikti juos darbui.
Visom artėja savaitgalis, paskutinė galimybė atsipūsti prieš rimtus darbus. O aš ką tik sužinojau, kad turėsiu pirmadienį pravesti atvirą pamoką , į mokyklą atvažiuoja svečiai . . Įsivaizduokit: mokiniai pirma diena po atsotogų. Gerai, kad dar sekmadienį nepaskambino ir nepasakė
Visom artėja savaitgalis, paskutinė galimybė atsipūsti prieš rimtus darbus. O aš ką tik sužinojau, kad turėsiu pirmadienį pravesti atvirą pamoką , į mokyklą atvažiuoja svečiai . . Įsivaizduokit: mokiniai pirma diena po atsotogų. Gerai, kad dar sekmadienį nepaskambino ir nepasakė