Būna visko, mano vienai pažįstamai 27 metų pradėjus planuoti antrą vaiką ir nesigaunant, gyd. pasakė, jog gali pamiršti planavimą, visiška menopauzė, FSH apie 40.
QUOTE(Aga @ 2007 01 02, 18:23)
Būna visko, mano vienai pažįstamai 27 metų pradėjus planuoti antrą vaiką ir nesigaunant, gyd. pasakė, jog gali pamiršti planavimą, visiška menopauzė, FSH apie 40.
Nu vsio, po mm lekiu darytis visus hormoninius tyrimus, oi kaip bijau...
QUOTE(Vyšniukė @ 2007 01 02, 18:04)
Tai jūs man merginos paaiškinkit, kaip 25 metų gali būti išsekusi kiaušidžių veikla, ir dėl kokių priežasčių tokio amžiaus jis toks aukštas Kažkokia mistika man čia
Taip buna, o del ko, tai ir neaisku. Visgi, ko gero, bus laboratorijos klaida
Man irgi buvo vienasyk nustate FSH 2 Tai gydytojas net nesivargino pakartotinio tyrimo daryti. Sako, aisku, kad laboratorijos klaida. Susinervinau ir nuejau i kita laboratorija ir dariau 2 ciklus is eiles, kad isitikinciau, kas ir kaip.
Prolaktinas? Tada ne.
FSH ir yra FSH. Tai yra folikulus stimuliuojantis hormonas. Jis rodo kiausidziu rezerva. Zinoma, ne pagal jo vieno rodiklius ta funkcija nustatoma. Ivertinami ir kiti kriterijai.
FSH ir yra FSH. Tai yra folikulus stimuliuojantis hormonas. Jis rodo kiausidziu rezerva. Zinoma, ne pagal jo vieno rodiklius ta funkcija nustatoma. Ivertinami ir kiti kriterijai.
Pagrindiniai žmogaus hormonai, su kuriais mes susiduriam:
amino dariniai:
folikulą stimuliuojantis hormonas (FSH, folikulinas arba folitropinas),
liuteinizuojantis hormonas (LH),
prolaktinas (PRL),
žmogaus choriono gonadotropinas (hCG);
lytiniai steroidai:
androgenai:
testosteronas,
estrogenai:
estradiolis,
progestagenai:
progesteronas
Tai va maždaug tiek
amino dariniai:
folikulą stimuliuojantis hormonas (FSH, folikulinas arba folitropinas),
liuteinizuojantis hormonas (LH),
prolaktinas (PRL),
žmogaus choriono gonadotropinas (hCG);
lytiniai steroidai:
androgenai:
testosteronas,
estrogenai:
estradiolis,
progestagenai:
progesteronas
Tai va maždaug tiek
Sveikos!
Tai o kada reikia darytis progesterono tyrimus?Kazkaip knygoje radau kad 7 dienas iki mmmm, tai apie 21 diena, o man gyd liepe darytis 22-25 dienomis.
Tai o kada reikia darytis progesterono tyrimus?Kazkaip knygoje radau kad 7 dienas iki mmmm, tai apie 21 diena, o man gyd liepe darytis 22-25 dienomis.
Tai gal pas tave ciklas ilgesnis
Jei ilgesnis ciklas, tai vėliau tada daroma. Nes padarius 19-21d. nerodys dar nieko, nes ovuliacija vyksta irgi vėliau.
Jei ilgesnis ciklas, tai vėliau tada daroma. Nes padarius 19-21d. nerodys dar nieko, nes ovuliacija vyksta irgi vėliau.
QUOTE(olcia @ 2007 01 03, 11:13)
Sveikos!
Man irgi liepė darytis 22-24 c.d., nors sakiau, kad mano ciklas 27-28 dienos. Bet aš pasidariau 21 c.d., ir vistiek pavėlavau, nes mmm atkeliavo anksčiau 2 dienom
QUOTE(Chiara @ 2007 01 03, 09:54)
Taip buna, o del ko, tai ir neaisku. Visgi, ko gero, bus laboratorijos klaida
Man irgi buvo vienasyk nustate FSH 2 Tai gydytojas net nesivargino pakartotinio tyrimo daryti. Sako, aisku, kad laboratorijos klaida. Susinervinau ir nuejau i kita laboratorija ir dariau 2 ciklus is eiles, kad isitikinciau, kas ir kaip.
Vyšniuke, žinok aš taip pat manau, kad gali būti laboratorijos padaryta klaida. Pamenu, kaip man Aids centre padarė estriadolio ar kaip ten jis hormono tyrimą, tai nurodė, kad mano E hormonas, kaip III trimestro nėščios moters , nulėkiau į VK su visais hormonų tyrimais, tai gydytoja pasakė, kad čia grynų gryniausia nesąmonė, kitaip taraint laboratorijos klaida , vat tau ir tikėk, taip, kad siūlau pakartoti tyrimą
+2007 01 03, 11:37-->
Tai taip ir reiks padaryti, bet dabar geriu vieną mėnesį KT, tai iškart po jų, sulaukus mmm turbūt netikslinga daryti, reikia sulauktų tikrųjų mmm, tai tik po gero mėnesio
QUOTE(tiesiog aš @ 2007 01 03, 11:37)
Vyšniuke, žinok aš taip pat manau, kad gali būti laboratorijos padaryta klaida. Pamenu, kaip man Aids centre padarė estriadolio ar kaip ten jis hormono tyrimą, tai nurodė, kad mano E hormonas, kaip III trimestro nėščios moters , nulėkiau į VK su visais hormonų tyrimais, tai gydytoja pasakė, kad čia grynų gryniausia nesąmonė, kitaip taraint laboratorijos klaida , vat tau ir tikėk, taip, kad siūlau pakartoti tyrimą
Tai taip ir reiks padaryti, bet dabar geriu vieną mėnesį KT, tai iškart po jų, sulaukus mmm turbūt netikslinga daryti, reikia sulauktų tikrųjų mmm, tai tik po gero mėnesio