Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Būna visko, mano vienai pažįstamai 27 metų pradėjus planuoti antrą vaiką ir nesigaunant, gyd. pasakė, jog gali pamiršti planavimą, visiška menopauzė, FSH apie 40.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2007 01 02, 18:23)
Būna visko, mano vienai pažįstamai 27 metų pradėjus planuoti antrą vaiką  ir nesigaunant, gyd. pasakė, jog gali pamiršti planavimą, visiška menopauzė, FSH apie 40.

Nu vsio, po mm lekiu darytis visus hormoninius tyrimus, oi kaip bijau... blink.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyšniukė @ 2007 01 02, 18:04)
Tai jūs man merginos paaiškinkit, kaip 25  metų gali būti išsekusi kiaušidžių veikla, ir dėl kokių priežasčių tokio amžiaus jis toks aukštas  g.gif  g.gif  g.gif Kažkokia mistika man čia  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Taip buna, o del ko, tai ir neaisku. Visgi, ko gero, bus laboratorijos klaida smile.gif
Man irgi buvo vienasyk nustate FSH 2 lotuliukas.gif Tai gydytojas net nesivargino pakartotinio tyrimo daryti. Sako, aisku, kad laboratorijos klaida. Susinervinau ir nuejau i kita laboratorija ir dariau 2 ciklus is eiles, kad isitikinciau, kas ir kaip.
Atsakyti
Mergaites, o sitas FSH tai tas hormonas is P raides, kaip ten jis vadinasi g.gif
Man net geda kokia as ziople ax.gif
Atsakyti
Prolaktinas? Tada ne.
FSH ir yra FSH. Tai yra folikulus stimuliuojantis hormonas. Jis rodo kiausidziu rezerva. Zinoma, ne pagal jo vieno rodiklius ta funkcija nustatoma. Ivertinami ir kiti kriterijai.
Atsakyti
Pagrindiniai žmogaus hormonai, su kuriais mes susiduriam:
amino dariniai:
folikulą stimuliuojantis hormonas (FSH, folikulinas arba folitropinas),
liuteinizuojantis hormonas (LH),
prolaktinas (PRL),
žmogaus choriono gonadotropinas (hCG);
lytiniai steroidai:
androgenai:
testosteronas,
estrogenai:
estradiolis,
progestagenai:
progesteronas

Tai va maždaug tiek ax.gif
Atsakyti
Sveikos!
Tai o kada reikia darytis progesterono tyrimus?Kazkaip knygoje radau kad 7 dienas iki mmmm, tai apie 21 diena, o man gyd liepe darytis 22-25 dienomis.
Atsakyti
Tai gal pas tave ciklas ilgesnis g.gif
Jei ilgesnis ciklas, tai vėliau tada daroma. Nes padarius 19-21d. nerodys dar nieko, nes ovuliacija vyksta irgi vėliau.
Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 01 03, 11:13)
Sveikos!
Tai o kada reikia darytis progesterono tyrimus?Kazkaip knygoje radau kad 7 dienas iki mmmm, tai apie 21 diena, o man gyd liepe darytis 22-25 dienomis.

Man irgi liepė darytis 22-24 c.d., nors sakiau, kad mano ciklas 27-28 dienos. Bet aš pasidariau 21 c.d., ir vistiek pavėlavau, nes mmm atkeliavo anksčiau 2 dienom doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2007 01 03, 09:54)
Taip buna, o del ko, tai ir neaisku. Visgi, ko gero, bus laboratorijos klaida smile.gif
Man irgi buvo vienasyk nustate FSH 2  lotuliukas.gif  Tai gydytojas net nesivargino pakartotinio tyrimo daryti. Sako, aisku, kad laboratorijos klaida. Susinervinau ir nuejau i kita laboratorija ir dariau 2 ciklus is eiles, kad isitikinciau, kas ir kaip.

Vyšniuke, žinok aš taip pat manau, kad gali būti laboratorijos padaryta klaida. Pamenu, kaip man Aids centre padarė estriadolio ar kaip ten jis blush2.gif hormono tyrimą, tai nurodė, kad mano E hormonas, kaip III trimestro nėščios moters blink.gif blink.gif , nulėkiau į VK su visais hormonų tyrimais, tai gydytoja pasakė, kad čia grynų gryniausia nesąmonė, kitaip taraint laboratorijos klaida doh.gif , vat tau ir tikėk, taip, kad siūlau pakartoti tyrimą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai aciu merginos. Aha as ten apie prolaktina arba progesterona turbut galvojau. Kiek supratau FSH irgi labai savrbus del nestuke.gif , bet man apie ji gydytoja nieko nesake schmoll.gif
Atsakyti
smile.gif+2007 01 03, 11:37-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2007 01 03, 11:37)
Vyšniuke, žinok aš taip pat manau, kad gali būti laboratorijos padaryta klaida. Pamenu, kaip man Aids centre padarė estriadolio ar kaip ten jis blush2.gif hormono tyrimą, tai nurodė, kad mano E hormonas, kaip III trimestro nėščios moters blink.gif  blink.gif , nulėkiau į VK su visais hormonų tyrimais, tai gydytoja pasakė, kad čia grynų gryniausia nesąmonė, kitaip taraint laboratorijos klaida doh.gif , vat tau ir tikėk, taip, kad siūlau pakartoti tyrimą drinks_cheers.gif

Tai taip ir reiks padaryti, bet dabar geriu vieną mėnesį KT, tai iškart po jų, sulaukus mmm turbūt netikslinga daryti, reikia sulauktų tikrųjų mmm, tai tik po gero mėnesio doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti