Zinote, turiu labai idomia informacija. Buvau "draugiskoje" salyje, man paskyre is naujo visus tyrimus. Kas idomiausia, ir parasyta, ir pokalbyje vyr. gydytojas sake, kad hormonai labia jautrus i fizine ir psichine moters busena. Jie sako, kad visus hormonus butina daryti:
1. is ryto, tusciu skrandziu,
2. negalima daryti po dideliu stresu, nemigos, egzaminu ir t.t.,
3. negalima daryti po jokiu vaistu vartojimo,
4. is vakaro negalima tureti sekso.
Pasak Kolibriukes ir kt. gydytoju, tai neturi jokios itakos, bet tie zmones irgi studijavo, irgi mokslu daktarai, irgi dirba desimtis metu nevaisingumo srityje. Ju rekomendacijos tokios.
Lietuvoje mano gyd. irgi sako, kad normonai labai paslankus, t.y. viena ir kita menesi gali buti kardinalus pakeitimai. Visgi gal auksciau isvardinti faktoriai irgi veikia?
Nors pati ideja man asmeniskai tik hipotetine, gal verta pabandyti laikytis siu taisykliu?
Aga, manai man aiškiau?
QUOTE(Irunia @ 2006 04 16, 21:32)
Aga, manai man aiškiau?
Viskas gerai, nėra ko nerimauti Skaičiai puikūs, santykis puikus.
QUOTE(Irunia @ 2006 04 16, 21:32)
Aga, manai man aiškiau?
Nu tai normas surašiau, viskas kuo puikiausiai normose
QUOTE(Aga @ 2006 04 16, 21:47)
Nu tai normas surašiau, viskas kuo puikiausiai normose
QUOTE(Aga @ 2006 04 16, 15:14)
FSH:
· folikulinė ciklo fazė 3 - 12 IU/l
· ciklo vidurys 5 - 35 IU/l
· lutealinė fazė 2 - 10 IU/l
· postmėnopauzė 37 - 125 IU/l
LH:
moterys:
folikulinė ciklo fazė 1,6 10,2 IU/l
ciklo vidurys 7,4 65 IU/l
lutealinė fazė 0,9 14 IU/l
postmenopauzė 10 42 IU/l
nėštumas < 1,1 IU/l
· folikulinė ciklo fazė 3 - 12 IU/l
· ciklo vidurys 5 - 35 IU/l
· lutealinė fazė 2 - 10 IU/l
· postmėnopauzė 37 - 125 IU/l
LH:
moterys:
folikulinė ciklo fazė 1,6 10,2 IU/l
ciklo vidurys 7,4 65 IU/l
lutealinė fazė 0,9 14 IU/l
postmenopauzė 10 42 IU/l
nėštumas < 1,1 IU/l
Vienareikšmių normų nėra. Kiekviena laboratorija turi savo normas. Jeigu internete pateikiamos normos, jos yra tik vienos įstaigos tam tikriems aparatams skirtos normos. Todėl pagal šias normas vertinti visų tyrimų rezultatų negalima. GRIEŽTAI.
Ir apie tai mes labai daug kalbėjom.
QUOTE(Chiara @ 2006 04 16, 21:09)
Zinote, turiu labai idomia informacija. Buvau "draugiskoje" salyje, man paskyre is naujo visus tyrimus. Kas idomiausia, ir parasyta, ir pokalbyje vyr. gydytojas sake, kad hormonai labia jautrus i fizine ir psichine moters busena. Jie sako, kad visus hormonus butina daryti:
Pasak Kolibriukes ir kt. gydytoju, tai neturi jokios itakos, bet tie zmones irgi studijavo, irgi mokslu daktarai, irgi dirba desimtis metu nevaisingumo srityje. Ju rekomendacijos tokios.
Lietuvoje mano gyd. irgi sako, kad normonai labai paslankus, t.y. viena ir kita menesi gali buti kardinalus pakeitimai. Visgi gal auksciau isvardinti faktoriai irgi veikia?
Nors pati ideja man asmeniskai tik hipotetine, gal verta pabandyti laikytis siu taisykliu?
Kiekvienam savo - kuo tikėti ir pasitikėti. Tik man įdomu, kad "draugiškos" šalies gydytojais tikima, o jau mūsiškiais - ne. Jie lygiai taip pat mokslus baigę, kai kurie - mokslų daktarai. Keista vienok.....
Kad hormonai paslankūs ir keičiasi nuolat niekas neprieštarauja. Veikia tikrai daugelis faktorių, bet jie nepakeičia tyrimų rezultatų kardinaliai.
Lengviausia rasti priežastį, kodėl tyrimai prasti, o gal koks stresas paveikė, o gal persivalgiau vakar vakare....va ir tyrimai blogi. O kitą kartą bus geresni. Tai saviapgaulė. Kad ir kokie tyrimai veiktų, jie rezultatus gali nežymiai pakeisti į vieną ar kitą pusę, bet tendencija vistiek matysis.
Sveiki ,
situacija tokia: 3-5 c. d. turiu pasidaryti pirmus tyrimus (LH, FSH, prolaktinas), o tos dienos kaip tik va dabar per šventes , rytoj jau 5 c. d. Gal žinote, kur Vilniuje galima pasidaryti tyrimus nedarbo dienomis? O gal nieko baisaus jeigu pasidarysiu tyrimus 6 c. d. (t.y. trečiadienį)? Patarkite, prašau..
situacija tokia: 3-5 c. d. turiu pasidaryti pirmus tyrimus (LH, FSH, prolaktinas), o tos dienos kaip tik va dabar per šventes , rytoj jau 5 c. d. Gal žinote, kur Vilniuje galima pasidaryti tyrimus nedarbo dienomis? O gal nieko baisaus jeigu pasidarysiu tyrimus 6 c. d. (t.y. trečiadienį)? Patarkite, prašau..
!kristule, pabandyk ryt perskambint per klinikas. Jei vilnietė tai pvz. VK, manau susitarsi. Aš rytoj kaip tik einu į VK, susitariau su gyd. Jie ten šaunuoliai dirba.
Taip, esu vilnietė. Šeštadienį skambinau į VK tai nekėlė niekas ragelio, todėl pagalvojau, kad matyt nedirba, o gal šiaip nepasisekė. Ryt vėl paskambinsiu. Ačiū labai . O dar klausimas: per kiek laiko jie padaro tuos tyrimus?
kristule, tau tik kraują paims, daugiau nieko.
O atsakymai iki poros dienų truks.
O atsakymai iki poros dienų truks.
supratau.. dar kartą dėkoju.. biški neramu dėl visko.. gerai, kad yra šis forumas..
Kolibriuke, tikiu visais ir visada
Ypac kai viena menesi FSH 7, po to - 10,5, dar po menesio - 2,4, o dar po menesio 16. Manyciau, paaiskinimo "laboratorijos klaida" neuztenka. Tai ir ieskai zmogus, kur cia sunekas pakastas.
Tuoj pati med.m.dr. pasidarysiu
Ypac kai viena menesi FSH 7, po to - 10,5, dar po menesio - 2,4, o dar po menesio 16. Manyciau, paaiskinimo "laboratorijos klaida" neuztenka. Tai ir ieskai zmogus, kur cia sunekas pakastas.
Tuoj pati med.m.dr. pasidarysiu