Didelis LABAS visiems, ir breketuotiems, ir ketinantiems tokiais būti, ir gražių šypsenų savininkams!
Pagaliau ir aš pasiryžau papasakoti savo breketų istoriją ir pasidalinti patirtimi.
Taigi, pradėsiu nuo to, kad kažkada, kvailoje paauglystėje, tiesiog troškau turėti breketus, pavydėjau visiems kas juos turėjo ir pastoviai zyziau mamai į ausytę, kad turiu kreivus dantukus. Bet dėja, taip nebuvo, dantukai buvo tiesūs, gražūs iki tol, kol eilinį kartą apsilankiau pas savo stomatologę. Tada man buvo 17metų.. Stomatologė pastebėjo, kad mano viršutinis trečiukas niekaip nenori pasirodyti..padarė nuotraukytę ir paaiškėjo, kad jis yra, bet jis yra dantenoje ir apsisūkęs 90 lapsnių kampučiu.. Kai pamačiau tą nuotraukytę, puoliau į isteriją nežinodama kas čia dabar bus.. Dar plius stomatologijos administratorė prigasdino, kad reikės daryti operaciją, kad neteksiu dar dviejų dantukų, kad būsiu ištinusi nu ir blah blah blah.. verkadama nuvažiavau namo..tėvai per pažįstamus surado Žalgirio klinikoje gerą daktarę, po vizito pas ją paaiškėjo, kad nereikės jokių operacijų, kad viską galima pataisyti breketais ir tuojaus nusiūntė mane pas ortodontę, Astą Abunevičiūtę, su kuria jau tenka bendrauti apie 3 metus.. Prieš breketų uždėjimą dar nebuvau prieš tai nusiteikusi, bet kai tik išėjau breketuota iš kabineto, apsiverkiau tėveliui ant pečių. Aš toks žmogus, kurio šypsena nebetelpa į jokiu rėmus, o dabar, tie metalai..per juos retai šypsausi :/ taigi, nuo tada viskas ir prasidėjo..pirmai uždėjo viršūje breketus, nešiojau gal 2,5 metų, aišku, kol ištraukė ir pasuko tą dantuką.. dabar jis vietoje, sveikas ir gražus.. kelis mėnesius atgal uždėjo breketus apačioje ir priskyrė man tuos elastikus.. turėjau 2numeriuką, dabar du kartus iš eilės gavau 7 numeriuką.. apačioje dėjo breketus tik dėl to, kad sakandis mano pasidarė blogas.. todėl dabar kankinuosi nešiodama ir viršų, ir apačią ir plius elastikus:) ir turiu Jums klausimą, kiek maždaug laiko yra nešiojami elastikai ir kiek laiko dar reikia būti su breketais po jų? nes mano ortodontė nepasako man maždaug tiksliai kada nuims..labai tas nervina.. vieną kartą tai po metų, kitą kartą po pusės metų..nesuprasi.. o aš iki Naujųjų metų per pusbrolio vestuves noriu būti su gražia šypsena
!