Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai - 52 tema

QUOTE(juoda/kava @ 2012 05 18, 14:08)
Sveikos  mirksiukas.gif

na merginos kurios jau ilgą laiką nešiojat breketus tai tikrai priklauso medalis Jums  first.gif

aš su breketais dar tik 4 dienos, bet kaip sunku man  verysad.gif ir skauda ir valgyt negaliu ir švepluoju  doh.gif

Greit praeis mirksiukas.gif as kai sudejo apie savaite pasikankinau ir viskas
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2012 05 20, 13:17)
Greit praeis  mirksiukas.gif as kai sudejo apie savaite pasikankinau ir viskas

butent, kad tik pirmos dvi savaites sunkiausios, kol ipranti. as tai jau labai susigyvenau su breketais ir tikrai nera taip, jog skaiciuoju dienas, kada nuims ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,

QUOTE(Smiltele82 @ 2012 05 18, 22:25)
Turiu klausimuką dėl šveplumo  doh.gif
Ar jis atsiranda visiems ir ar priklauso nuo to, viršutiniams ar apatiniams dantukams sudėti breketai  blush2.gif

aš tai net nesitikėjau kad šitaip švepluosiu blink.gif ypač sunku ištarti tokius garsus kaip ,,s, š, z, ž" tai šnypšiu kaip gyvatė kokia doh.gif
gal taip yra kad man iškarto ir viršų ir apačią sudėjo? ir dar bortukus pamūrijo, kad dantys negalėtų susikasti? g.gif
džiaugiuos, kad neinu į darbą, užtenka kad namiškiai iš manęs juokias biggrin.gif

QUOTE(Novia @ 2012 05 20, 14:17)
Greit praeis  mirksiukas.gif as kai sudejo apie savaite pasikankinau ir viskas

ačiū 4u.gif tikrai su kiekviena diena lyg ir lengviau daros... ax.gif

QUOTE(Bonifacija @ 2012 05 21, 00:57)
butent, kad tik pirmos dvi savaites sunkiausios, kol ipranti. as tai jau labai susigyvenau su breketais ir tikrai nera taip, jog skaiciuoju dienas, kada nuims  ax.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Congeniality @ 2012 05 18, 14:30)
Sveikutes,
kadangi kai kurios is jusu labai daug ismanote, tai kaip galvojate ar imanoma koreguoti toki dalyka kaip apatiniu dantu padetis? Nes man regis, kad jie man iskelti dabar daugiau nei kada nors buvo. Anot gydytojos, mano viena zandikaulio puse buvo nusvirusi ir mes ja keliame. Dar neseniai pasidziaugiau, kad viskas tvarkosi, bet nuo vakar vel visa apatine veido forma labai keista ir vel ji tampa negrazi, o apatiniu dantu lankas, tie priekiniai iki ilciu, iskaitant ir iltis kyla aukstyn. Kuo jie daugiau kyla, tuo jie daugiau matosi snekant. Kaip negrazu!!! As prasiau gydytojos to nedaryti, pazymejau, kad to bijau ir paklausiau ar nepakils daugiau. Atsakymas buvo ne. Bet akivaizdu, kad jie kyla. Juk pas mane ir su dantenom netvarkoje, tai daugiau praverus burna, emocionaliau pakalbejus, sviecia visos dantenos. Jus manote, kad tai normalu? As suprantu, kad kiekvienas zmogus kitoks, kad gal genetiskai pas mane taip, bet is kitos puses anksciau tikrai mano apatines dantenos nesviete kalbant, o po gydymo ka svies? doh.gif As nezinau kieno dar galeciau paklausti del savo atvejo? Ka man dabar moketi pinigus ir lakstyti pas kelis kitus gydytojus, kai turiu savo gydancia gydytoja? Ar jums kam nors buvo taip, kad apatiniai dantys lipo is burnos? Ir ar cia normalu toks sakandis? Ar ne geriau tada reikejo kazkokiu budu nuleisti ir kita puse, o ne kelti ana? Juk mano gydymas jau i pabaiga, tai galiu suprasti, kad taip ir liks iskelta blink.gif

Man irgi negražu, kad apačioje dantys labai matosi kalbant (čia kalbu ne apie save, o abskritai). Manau, kad verta pakalbėti, jei nenori ir negražu - tarkis. Nes jei juos iškels, pajudės kaulas ir, aišku, dantys bei dantenos labiau matysis.

QUOTE(Smiltele82 @ 2012 05 18, 22:25)
Ar jis atsiranda visiems ir ar priklauso nuo to, viršutiniams ar apatiniams dantukams sudėti breketai  blush2.gif

Jeigu yra gomurinis lankas, 100 proc, kad bus šveplavimas, jei ne - gali s ir š raidę kitaip tarti. Nes jos tariamos pūčiant orą, kuris praeina per konstrukcijas ir gali išsikreipti.

Taip, Kaune gydymas 4800 visa kaina abiems žandikauliams su užklijavimu, gydymu ir nuėmimu. Vilniuje, Žalgiryje, 5 - 6 tūkst. (priklauso, ar reikia pirkti funkcinį aparatą, nes prisideda jo kaina, plius kokie 200 - 300 keisti lankus ir tarpus tarp žandikaulių uždarinėti). Kaune daro už šią kainą (4800 litų) viską, nesvarbu kiek vizitų ir ko reikia. O Vilniuj svyruoja kaina, bet labai mažina irgi į pabaigą, kad neviršytų. Šiaip dauguma orto mažina kainas, kai mato, kad gydymas užsitęsia, nes siekia, kad klientai būtų patenkinti ir geru žodžiu minėtu. Pastebėjau, kuo ortodontoas turi didesnį "svorį" klinikoje, tuo labiau laviruoja kainuomis, daro nuolaidas ir t.t.

Beje, kai einate pas gydytojus žiūrėkite, ar naudoja pirštines ir vienkartinius įrankius, kadangi neseniai dirbau su vienu projektu (farmacijos tinklas domėjosi užkrečiamumu privačiuose ir valstybinėse įstaigose LT) tai sužinojau daug baisių dalykų. Pavyzdžiui, Lietuvoje Žemaitijoje vaikinas užsikrėte hepatitu, nes pas odontoogą nebuvo sterilūs įrankiai (įtariama, kad jų nedezinfekuodavo arba plaudavo po kranu tiesiog) ir kt. užkrečiamom ligomis.

Nereikia gėdytis pasakyti gydytojui, jei pastebite, kad kažkas ne pagal higienos normas, nes rizikuojate savo sveikata.

Pavyzdžiui, aš stebiu gydytojus, pas kuriuos lankausi. Tai galiu pasakyti, kad visi tvarkingi, atpakuoja visus įrankius ir t.t. biggrin.gif labiausiai tvarka pribloškė sterilumas Žalgirio klinikoje. Man pasakė, jei dar kartą paliesiu savo veidą (tiesiog paliečiau veidą procedūros metu) teks išeiti biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(simplemind @ 2012 05 14, 13:08)
Sveiki,
As nesioju briketus 18men. Gyvenu UK kas 3men vaziuoju konsultacijai i lt. Kita sav turiu konsultacija, o dar sekanti turetu buti rugpjuti. Taciau laukiuosi vaikelio, rugseji maziukas gims, todel nebegalesiu atskristi konsultacjai...
Buciau labai dekinga jei pasidalintumete savo patirtimi ir patarimais. Ka tokiu atveju daryti? Ar privaciai ortodontas apsiimtu 'paverzti' briketus? Ir ar  tokiu atveju reikalinga panoramine nuotrauka ? Esu tokia pasimetus.
Buciau labai dekinga jei ka nors patartumete. Ir atsiprasau jei ne i tema... 4u.gif

As du kartus buvau praleidus vizitus, o viena kart uzisnei bunant nuluzo breketas, nuejau i pacia pirma pasitaikiusa klinika, priklijavo, paverze ir dar po men. sake ateit suaktyvint. Gryzus i lietuva, ortodonte nesake, kad butu kokiu pablogejimu, kap tik dantukai pasitiesinio per ta laika smile.gif
Atsakyti
O kazin kodel i KMUK registruos tik nuo rudens gal kas zino? g.gif
Atsakyti
QUOTE(12-28 @ 2012 05 21, 21:25)
O kazin kodel i KMUK registruos tik nuo rudens gal kas zino? g.gif

Eiles ten kilometrin4s, o dar ir atostogos vasara visiems smile.gif
Atsakyti
Labas visoms. Aš šiandien po vizito. Tai paliko elastikus jau tik nakčiai thumbup.gif Užvyniojo vėl kažkokias gumytes viršuje, o apačioje apvyniojo beveik visus dantukus kryžmai metaline vielute. Bet geriausia naujiena ta, kad jau kalba apie nuėmimą rugsėjui. Tai būtų nešiojimo 1 metai, kai tuo tarpu iš pradžių prognozavo 2 metus thumbup.gif
Atsakyti
niekada nesijauciau is serijos "greiciau jau nuimtu tuos breketus", bet siandien pradejau laukt tos dienos.. Mat apsilankiau pas gydytoja, o jis liepe uzsiregistruot po 8 savaiciu breketu nuemimui! thumbup.gif

ir dar klausiau del balinimo, sake balins iskart, nereikia laukti 6 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 05 22, 21:54)
niekada nesijauciau is serijos "greiciau jau nuimtu tuos breketus", bet siandien pradejau laukt tos dienos.. Mat apsilankiau pas gydytoja, o jis liepe uzsiregistruot po 8 savaiciu breketu nuemimui!  thumbup.gif

kaip fainai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 05 18, 19:25)

Na man sveplumas irgi buvo pasitaikes bet neilgam ax.gif kai pripratau prie breketu burnoje ir sveplumas dingo, tai yra apie kokias 2 sav man uztruko nuo breketu ideimo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2012 05 22, 18:54)
niekada nesijauciau is serijos "greiciau jau nuimtu tuos breketus", bet siandien pradejau laukt tos dienos.. Mat apsilankiau pas gydytoja, o jis liepe uzsiregistruot po 8 savaiciu breketu nuemimui!  thumbup.gif

Kaip fainai kad balins is karto! Man dakatare pasake, kad negalima iskarto schmoll.gif O as irgi taip tikejausi, kad po nueimimo iskarto issibalinsiu...
Atsakyti
O kaip su breketų priežiūra? Ar reikia jums kas tris mėnesius patempti ir dar už tai susimokėti ? Ar tik sumokėjote ~ 5000 lt abiems žandikauliams ir ta suma galutinė su visais papildomais vizitais?
Atsakyti