QUOTE(Congeniality @ 2012 05 18, 14:30)
Sveikutes,
kadangi kai kurios is jusu labai daug ismanote, tai kaip galvojate ar imanoma koreguoti toki dalyka kaip apatiniu dantu padetis? Nes man regis, kad jie man iskelti dabar daugiau nei kada nors buvo. Anot gydytojos, mano viena zandikaulio puse buvo nusvirusi ir mes ja keliame. Dar neseniai pasidziaugiau, kad viskas tvarkosi, bet nuo vakar vel visa apatine veido forma labai keista ir vel ji tampa negrazi, o apatiniu dantu lankas, tie priekiniai iki ilciu, iskaitant ir iltis kyla aukstyn. Kuo jie daugiau kyla, tuo jie daugiau matosi snekant. Kaip negrazu!!! As prasiau gydytojos to nedaryti, pazymejau, kad to bijau ir paklausiau ar nepakils daugiau. Atsakymas buvo ne. Bet akivaizdu, kad jie kyla. Juk pas mane ir su dantenom netvarkoje, tai daugiau praverus burna, emocionaliau pakalbejus, sviecia visos dantenos. Jus manote, kad tai normalu? As suprantu, kad kiekvienas zmogus kitoks, kad gal genetiskai pas mane taip, bet is kitos puses anksciau tikrai mano apatines dantenos nesviete kalbant, o po gydymo ka svies?
As nezinau kieno dar galeciau paklausti del savo atvejo? Ka man dabar moketi pinigus ir lakstyti pas kelis kitus gydytojus, kai turiu savo gydancia gydytoja? Ar jums kam nors buvo taip, kad apatiniai dantys lipo is burnos? Ir ar cia normalu toks sakandis? Ar ne geriau tada reikejo kazkokiu budu nuleisti ir kita puse, o ne kelti ana? Juk mano gydymas jau i pabaiga, tai galiu suprasti, kad taip ir liks iskelta
Man irgi negražu, kad apačioje dantys labai matosi kalbant (čia kalbu ne apie save, o abskritai). Manau, kad verta pakalbėti, jei nenori ir negražu - tarkis. Nes jei juos iškels, pajudės kaulas ir, aišku, dantys bei dantenos labiau matysis.
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 05 18, 22:25)
Turiu klausimuką dėl šveplumo
Ar jis atsiranda visiems ir ar priklauso nuo to, viršutiniams ar apatiniams dantukams sudėti breketai
Jeigu yra gomurinis lankas, 100 proc, kad bus šveplavimas, jei ne - gali s ir š raidę kitaip tarti. Nes jos tariamos pūčiant orą, kuris praeina per konstrukcijas ir gali išsikreipti.
Taip, Kaune gydymas 4800 visa kaina abiems žandikauliams su užklijavimu, gydymu ir nuėmimu. Vilniuje, Žalgiryje, 5 - 6 tūkst. (priklauso, ar reikia pirkti funkcinį aparatą, nes prisideda jo kaina, plius kokie 200 - 300 keisti lankus ir tarpus tarp žandikaulių uždarinėti). Kaune daro už šią kainą (4800 litų) viską, nesvarbu kiek vizitų ir ko reikia. O Vilniuj svyruoja kaina, bet labai mažina irgi į pabaigą, kad neviršytų. Šiaip dauguma orto mažina kainas, kai mato, kad gydymas užsitęsia, nes siekia, kad klientai būtų patenkinti ir geru žodžiu minėtu. Pastebėjau, kuo ortodontoas turi didesnį "svorį" klinikoje, tuo labiau laviruoja kainuomis, daro nuolaidas ir t.t.
Beje, kai einate pas gydytojus žiūrėkite, ar naudoja pirštines ir vienkartinius įrankius, kadangi neseniai dirbau su vienu projektu (farmacijos tinklas domėjosi užkrečiamumu privačiuose ir valstybinėse įstaigose LT) tai sužinojau daug baisių dalykų. Pavyzdžiui, Lietuvoje Žemaitijoje vaikinas užsikrėte hepatitu, nes pas odontoogą nebuvo sterilūs įrankiai (įtariama, kad jų nedezinfekuodavo arba plaudavo po kranu tiesiog) ir kt. užkrečiamom ligomis.
Nereikia gėdytis pasakyti gydytojui, jei pastebite, kad kažkas ne pagal higienos normas, nes rizikuojate savo sveikata.
Pavyzdžiui, aš stebiu gydytojus, pas kuriuos lankausi. Tai galiu pasakyti, kad visi tvarkingi, atpakuoja visus įrankius ir t.t.
labiausiai tvarka pribloškė sterilumas Žalgirio klinikoje. Man pasakė, jei dar kartą paliesiu savo veidą (tiesiog paliečiau veidą procedūros metu) teks išeiti
.