QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2012 05 13, 12:19)
Artemide, o kuris čia dantukas nutirpo? Kokie buvo požymiai?
Viršuje...hm, kelintas jis dabar ten pas mane skaitosi, jei iltinuko toje pusėje nėra nuo paauglystės Paprasčiau suskaičiuot nuo galo - būtų trečias (krūminis).
Kad pradžioje nieko nė neįtariau, kol vieną dieną pradėjo skaudėti (bet rimtai skaudėt, ne mausti) žandą...net nesupratau kurioje vietoje tiksliai skausmas lokalizavosi, po to sutino visa veido pusė. Kaip tyčia buvau ne LT , pamaniau gal sutraukė skersvėjis, bet vieną dieną apie tą dantį pasileido pūliai - bet ne dantenose prakiuro skylutė (kaip kad dažniausiai būna), o tiesiog palei dantį ir išvarvėjo. Kurį laiką nieko nebesidarė. Per tą laiką lankiausi ir pas odontologę, ir pas ortodontę - abi apžiūrėjusios ir išgirdusios mano pasakojimą nematė kokios tai rimtesnės problemos: odontologė įtarė, kad per aukštai įdėtas breketas suerzino dantenas; ortodontė su tokia nuomone nesutiko
Po kiek laiko vėl pradėjo "kelti" žandą - tada vėl lėkiau pas odontologę, kuri pasiuntė darytis RO ir pažiūrėjus nuotrauką atsisakė tvarkyti, nes viena šaknis buvo nutirpusi, kitos patirpusios ...tada pasiuntė į Kauną pas endodontą. Kaune pakartojo Ro iš visų pusių ir verdiktas buvo Šalinti ir gavau siuntimą pas žandikaulių chirurgą Endodonto nuomone uždegiminis procesas jau buvo matomas prieš dedant breketus darytoje panoraminėje nuotraukoje ...
Pašalinus dantį išaiškėjo, kad ir žandikaulis toje vietoje jau paliestas tos pačios bėdos - su viena narkoze pašalino dantį, po kiek laiko su kita - priaugino kaulą ir susriegė implantui varžtą