Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštas FSH

QUOTE(Tino @ 2012 05 11, 00:04)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  oi, tai brangioji, matai, tas FSH dar nėra labai patikimas rodiklis kiaušidžių išsekimui parodyti, nes jis kinta. man pvz., metų pradžioj 4cd buvo 17, o kito ciklos 2 d. jau 6.86. ir žinok Tu žmogus, kas čia per daiktas.  doh.gif jau džiaugiausi... geriausiai reiktų pasidaryti antimiulerio (AMH) tyrimą, kurio normos yra 1-8, dažnai būna mažiau už 1, bet blogiausia jau kai 0.2 ir mažiau. bet va žemiau 1 ir jau per IVF'us nebeauga foliai nuo didelių vaistų dozių...
o tą FSH galima nusimušti su visokiais papildais (prefemin, Maca, akupunktūrom, ir pan.), kitos su KT, pakaitine hormonų terapija numuša didesnius skaičiukus... taip kad dar gal visai nesi nurašyta  mirksiukas.gif ypač, jei foliai net du auga natūraliam cikle.
bet man iškilo klausimas toks, ar tai kad aš nusimušu FSH prieš pat IVF, man tuo ciklu foliai geriau augs, ar jų augimas priklauso nuo realaus išsekimo ir jau niekas nepadės...

Man cia tamsus miskas dar wub.gif Folis vienas uzaugo tik neatsimenu ar 16 ar 19mm.Nors gal skirtumo ir nera biggrin.gif Gali buti, kad auga, bet viduje lasteles prastos...ir tip gali buti. Nu ziuresim ka gausiu is ligonines dabar. Ir kokie planai bus po snaiguciu...Butu gerai, kad nebereiktu planuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangria023 @ 2012 05 11, 10:23)
mano ciklas su santykiu 0.3 buvo 30-32 4u.gif daugiausiai buvo 35.

mano visa laika buvo apie 35 dienas, ir dabar nuo sausio menesio svaigsta... g.gif Bet as geriau KT siaip apie 6 metus, nes gydytojas buves visa laika sakydavo, kad man itaria PKS, be tyrimu... KT sako, kad ilsina kiausides, tai dabar bandau logiskai galvoti, jei man jau senka rezervas, tai negi nuo 21 metu jau turejo buti nepakankamumas... Mistika man cia kazkokia.

Papildyta:
QUOTE(Tino @ 2012 05 11, 09:40)
sveika, kristinuke, o ką manai apie LH-FSH santykį 0.5? čia jis rimtai kažką rodo irgi į tą pusę (kiaušidžių išsekimą)?

Tino, o tavo santykis irgi panasus? Ir kaip tavo AMH, ar darei?
Atsakyti
Stai kokia citata radau daktaro Klimo straipsnyje...

Menstruacinio ciklo pradžioje padidėjusi FSH (kiek mažesnė LH) koncentracija rodo vieną iš dviejų reiškinių:

1. Vystosi pirmalaikio kiaušidžių išsekimo sindromas, t.y. kiaušidėse baigiasi pirminiai folikulai.

2. Vystosi rezistentiškų kiaušidžių sindromas, kai kiaušidėse folikulai yra, bet jie nereaguoja į FSH stimuliaciją (pvz., dėl receptorių defekto ar pakenkimo).

Tokiais atvejais kiaušidžių funkcijos stimuliacija negali duoti rezultatų ir neindikuotina.
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 05 11, 12:51)
Bet as geriau KT siaip apie 6 metus, nes gydytojas buves visa laika sakydavo, kad man itaria PKS, be tyrimu... KT sako, kad ilsina kiausides, tai dabar bandau logiskai galvoti, jei man jau senka rezervas

Tino, o tavo santykis irgi panasus? Ir kaip tavo AMH, ar darei?

tai jei gėrei KT, tai kiaušidės tikrai turi būt pailsėję.

aš jau gi rašiau, kad mano visada buvo LH/FSH santykis 0,5 ir nieks nieko. o AMH 0,5
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2012 05 11, 11:40)
sveika, kristinuke, o ką manai apie LH-FSH santykį 0.5? čia jis rimtai kažką rodo irgi į tą pusę (kiaušidžių išsekimą)?

Skersai išilgai domėjausi FSH, bet apie santykio gerumą ar blogumą išskyrus PKS nieko nesu girdėjusi. Tad ir nekomentuosiu.
Mano subjektyvia nuomone, jei jau FSH ir krinta dėl KT ar kitokių vaistų, nėra ko tikėtis, kad viskas bus po senovei. Jei FSH ir grįžta į normas, negali garantuoti, kad kiaušialąstės kokybė gera. O kiaušialąsčių juk nieks netiria unsure.gif Labai norisi tikėti, kad įvyks stebuklas ir pokyčiai tik laikini. Aš viliuosi, kad po nestuke.gif gal man dar pavyks susireguliuoti hormonus, bet, jei sąžiningai, tai būtų, matyt, stebuklas.
Papildyta:
QUOTE(megztukas @ 2012 05 10, 23:38)
Kai rasei apie 25 dienu cikla, turejai omenyje, kad blogiau butu, jei ciklas butu trumpesnis nei 25 dienos? Tai kaip as suprantu, tai ir yra susije su LH/FSH santykiu?

Apie santykį nežinau tikrai, o 27-28 ciklo dienos normalu. mažiau jau nenormalumo link.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Jei kam idomu, papasakosiu, ka siandien is gydytojos suzinojau. Kaip pamenat, mano fsh buvo 7,9 o lh - 4. Santykis - 0,5. Ir plius estradiolio trukumas. Gydytoja paaiskino, kad kadangi fsh yra aukstesnis, tai estradiolio ir truksta. Jei gerai supratau, fsh kazkaip susije su hipofize, tai automatiskai ima gaminti ji daugiau fsh, jei yra E2 trukumas. Sake, kad AMH net nera reikalo darytis, nes toks santykis LH/FSH (0,5) issekimo nerodo. Ji gali rodyti fsh, kai buna laaaaaabai aukstas.
Gavau siuntima pas endokrinologa. Tik zinot, kas man pasirode keista? Israse man vaistu estradioliui pakelti, nusipirkau as ju, ziuriu o gi cia KT.... g.gif Vadinasi, Qlaira. Pries duodama recepta daktare paklause, ar dar neskubam su vaikais (nesupratau is tikro sito klausimo, nes juk ne is gero gyvenimo i VK pradejau eiti.. doh.gif ), pasakiau, kad laukti nenorim, bet jei reikia hormonus pareguliuti, tai palauksim, tik net neitariau, jog tai bus kt... Sake gerti "vaistus" du menesius. Bet jus man pasakykit, kokio velnio??? Gal man kazko nedasake?? Juk estradiolis tol bus geras, kol kt gersiu, o paskui kas? Zodziu...
Siandien buvo 10 ciklo diena, gleivine apie 6 mm, desineje kiausideje 2 foliai, vienas 12, o kitas 15 mm. Kokia gleivine reikalinga nestumui palaikyti?

Papildyta:
QUOTE(kristinuke @ 2012 05 11, 17:20)
Skersai išilgai domėjausi FSH, bet apie santykio gerumą ar blogumą išskyrus PKS nieko nesu girdėjusi. Tad ir nekomentuosiu.
Mano subjektyvia nuomone, jei jau FSH ir krinta dėl KT ar kitokių vaistų, nėra ko tikėtis, kad viskas bus po senovei. Jei FSH ir grįžta į normas, negali garantuoti, kad kiaušialąstės kokybė gera. O kiaušialąsčių juk nieks netiria  unsure.gif Labai norisi tikėti, kad įvyks stebuklas ir  pokyčiai tik laikini. Aš viliuosi, kad po  nestuke.gif  gal man dar pavyks susireguliuoti hormonus, bet, jei sąžiningai, tai būtų, matyt, stebuklas.
Papildyta:

Apie santykį nežinau tikrai, o 27-28 ciklo dienos normalu. mažiau jau nenormalumo link.

Kristinute, o koks fsh dydis jau gali rodyti nekokybiska kiausalaste?
Atsakyti
Nu pasiziurejau hormonu tyrimus, darytus vasari 2012. Buvo daryti 21cd. Tai ten FSH- 5 ( norma <12), LH -5 (norma < 17). Aisku, jie daryti netada kada reikia, mm pradzioje tai gal ir nelabai galima jais kliautis..bet jei ziureti santyki, tai 1.
Cia daryta ta pacia diena kai rado man dideli folikula. Nu keistai man cia viskas.... Nu tuo metu as dar baldymu kokteilius naudojau po kelius i diena, bet nezinau ar tai ka sako.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pepe/ilgakojine: 11 gegužės 2012 - 20:23
QUOTE(kristinuke @ 2012 05 11, 18:20)
Mano subjektyvia nuomone, jei jau FSH ir krinta dėl KT ar kitokių vaistų, nėra ko tikėtis, kad viskas bus po senovei. Jei FSH ir grįžta į normas, negali garantuoti, kad kiaušialąstės kokybė gera. O kiaušialąsčių juk nieks netiria  unsure.gif Labai norisi tikėti, kad įvyks stebuklas ir  pokyčiai tik laikini. Aš viliuosi, kad po  nestuke.gif  gal man dar pavyks susireguliuoti hormonus, bet, jei sąžiningai, tai būtų, matyt, stebuklas.
Papildyta:

kazkaip idomu pasidare o nuo ko priklauso kiausialastes kokybe g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitana36 @ 2012 05 12, 12:12)
kazkaip idomu pasidare o nuo ko priklauso kiausialastes kokybe  g.gif  g.gif

Tikrai nėra vieno recepto. Būtų... nebūtų šitam skyrely tiek sos. O šiaip tai gerina ir papildai, bet, žinoma, geriausia sveikas jaunas organizmas.
Nepykit, bet net tokie dalykai, kurie buvo labai jau aktualūs pora metų, pasimiršta... Kasdien skaitydavau, rasdavau ką nors nauja, bet dabar mano domėjimosi obejtas kitas, tai nenoriu iškraipyti informacijos patarinėdama. Paskutiniai papildai, kuriuos vartoja, buvo TRIBESTAN ir AGNUCASTON. Tačiau nežinau, ar jie stebukladariai...
O KT, mano nuomone, ar kita pakaitinė hormonų terapija pastojimo problemos nesprendžia, tik marinuoja laiką schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2012 05 11, 00:04)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  oi, tai brangioji, matai, tas FSH dar nėra labai patikimas rodiklis kiaušidžių išsekimui parodyti, nes jis kinta. man pvz., metų pradžioj 4cd buvo 17, o kito ciklos 2 d. jau 6.86. ir žinok Tu žmogus, kas čia per daiktas.  doh.gif jau džiaugiausi... geriausiai reiktų pasidaryti antimiulerio (AMH) tyrimą, kurio normos yra 1-8, dažnai būna mažiau už 1, bet blogiausia jau kai 0.2 ir mažiau. bet

verysad.gif verysad.gif verysad.gif Siandien suzinojau, kad man padarytas AMH testas vasari 2011 rodo maziau nei 1. Kalbejau su daktaru telefonu, kazkaip skaiciuku nebepamenu....Bet sake, kad nera sansu su savais...Nu dar pridure, kad gali pasiklausti buvusio IVF daktaro del kiausialsciu kokybes...o is tu 2 , kurias ispunktavo nei vienos nebuvo geros....Tai manau.... gerai buti optimistu, bet nevisur tas tinka g.gif schmoll.gif Manau, kad is savo kelio neklisiu wub.gif Nors ir kaip gaila vel is naujo laidyti tas mintis verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pepe/ilgakojine: 14 gegužės 2012 - 13:43
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 05 14, 14:34)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Siandien suzinojau, kad man padarytas AMH testas vasari 2011 rodo maziau nei 1. Kalbejau su daktaru telefonu, kazkaip skaiciuku nebepamenu....Bet sake, kad nera sansu su savais...Nu dar pridure, kad gali pasiklausti buvusio IVF daktaro del kiausialsciu kokybes...o is tu 2 , kurias ispunktavo nei vienos nebuvo geros....Tai manau.... gerai buti optimistu, bet nevisur tas tinka g.gif  schmoll.gif Manau, kad is savo kelio neklisiu wub.gif Nors ir kaip gaila vel is naujo laidyti tas mintis verysad.gif

verysad.gif nu tas AMH mažiau nei 1 dar irgi yra keleto lygių: nedaug žemas, vidutiniškai žemas ir visai žemas. užsienyje su didesniu už 0,2 daro IVF ir jie sėkmingi būna. tad tas skaičiukas iš tikrųjų yra svarbus.
o kokybė... ką aš žinau, aš manau, kad kai išpunktuoja 2-3, tai ir nėra iš ko atsirinkti tų kokybiškų, plius jų dar ir savaime mažiau būna, tai procentaliai ir sumažėja tas šansas gauti bent vieną gerą.
aš nebenoriu nieko, tik poilsio nuo visko verysad.gif verysad.gif ir netikiu kad pavyktų ar darant ar nedarant.
Atsakyti
Kazin ar skydliaukes harmonai gali itakoti FSH rodikli ??????
Atsakyti