Sveikos likimo drauges, man 31 metai ir mano FSH yra 93,83. Perskaicius visa foruma net baisu rasyti tokius skaicius. Po keliu dienu eisiu pas Klima, kitas ginek. man israse pakaitine hormonu terapija. Vienintelis dziaugsmas, kad 1 vaikeli jau turiu,bet sita diagnoze man buvo kaip saltas dusas. Tegaliu sedeti ir verkti, nes pilnavertis moters gyvenimas man jau pasibaige. 31 metu! Nesuvokiamas siaubas. Kaip jus su tuo susitaikote/ kovojate?
QUOTE(casaite @ 2010 10 10, 14:48)
Sveikos likimo drauges, man 31 metai ir mano FSH yra 93,83. Perskaicius visa foruma net baisu rasyti tokius skaicius. Po keliu dienu eisiu pas Klima, kitas ginek. man israse pakaitine hormonu terapija. Vienintelis dziaugsmas, kad 1 vaikeli jau turiu,bet sita diagnoze man buvo kaip saltas dusas. Tegaliu sedeti ir verkti, nes pilnavertis moters gyvenimas man jau pasibaige. 31 metu! Nesuvokiamas siaubas. Kaip jus su tuo susitaikote/ kovojate?
o dėl ko jis tau užkilo? Kada tirtas buvo anksčiau? Paguosiu tik tuo, kad mano buvo dar aukštesnis nei tavo, o esu tik metais vyresnė. Prireikė laiko, bet šiuo metu mano FSH 9,77. Tikrai neprarask vilties. Man padėjo G. Kazanavičius. O viltį buvau palaidojusi po žiaurių prognozių ir pasiskaitymų forumuose. Beje, man ir karščio pylimas būdavo žiaurus naktį,ir oda buvo pradėjusi sausėti, aišku, ir mėnesinės dingo. Tiek, kad greitai susigriebiau ieškot pagalbos, gal tai pagelbėjo... Pirmiausiai reikia tirti skydliaukę, mano manymu. Stiprybės tau didelės, ir parašyk, kaip sekasi
Labai aciu Kristinuke uz palaikyma. Cia tu mano vienintele paguoda. Pasiskaicius JAV forumuose dar baisiau pasidare. O tu Kaune ar Vilniuje gydeisi? Gal savo emaila parasytum. Man esme, kad jau virs metu tos ziaurios karscio bangos ir visi kiti simptomai ir kiek gydytoju aplankiau, niekas nesumaste elementaru hormonu tyrima padaryt kol nepatekau pas Klima. Ta tyrima dariau vieninteli kart, tai nezinau net kaip buvo anksciau. Ar tu naudojai PHT? Gal turi kokiu knygu apie tai atsisiuntusi (as planuoju)? Zodziu turiu daug klausimu, o informacijos apie sia liga labai mazai. Saunuole, kad tau taip pasiseke. Cia tikrai nuostabus pavyzdys visoms.
QUOTE(casaite @ 2010 10 11, 10:03)
Labai aciu Kristinuke uz palaikyma. Cia tu mano vienintele paguoda. Pasiskaicius JAV forumuose dar baisiau pasidare. O tu Kaune ar Vilniuje gydeisi? Gal savo emaila parasytum. Man esme, kad jau virs metu tos ziaurios karscio bangos ir visi kiti simptomai ir kiek gydytoju aplankiau, niekas nesumaste elementaru hormonu tyrima padaryt kol nepatekau pas Klima. Ta tyrima dariau vieninteli kart, tai nezinau net kaip buvo anksciau. Ar tu naudojai PHT? Gal turi kokiu knygu apie tai atsisiuntusi (as planuoju)? Zodziu turiu daug klausimu, o informacijos apie sia liga labai mazai. Saunuole, kad tau taip pasiseke. Cia tikrai nuostabus pavyzdys visoms.
Seniai buvau užsukusi į šį skyrelį. Kaip tau tyrimai? Gal reikalai pasistūmėjo į priekį? Jeigu kas domina, parašyk į až. Gydžiausi ir tebesigydau vis dar Kaune.
QUOTE(casaite @ 2010 11 17, 16:11)
Issityriau skydliauke, viskas tvarkingai ir gerai. Taigi beda ta pati- klimaksas
O tai kokia priežastis? Sakė kas nors?
QUOTE(casaite @ 2010 11 27, 11:56)
na priezasciu dar medicina nera istyrusi- genai, paveldimumas ar stresas...
Aišku, užjaučiu. Pati išgyvenau tą nevilties jausmą. Tiesa, mano atveju, jeigu nebūčiau ieškojusi išeities, šiuo metu, matyt, būtų tas pats kaip tau. Beje, turėdama kitokių problemų matau, kad pirmiausiai pats žmogus turi labai daug žinoti, nes gydytojai ne visagaliai ir nevisažiniai, gal tik patariamąjį balsą dažniausiai turi, jeigu turi. O norėtųsi, kad būtų kitaip.
Keliu temute i virsu, prisijungiu su savo FSH - 14, nu nera toks kosminis kaip kai kuriu jusu, bet jau blogai...
Gal yra kokiu dziugiu naujienu? Gal kas pastojo, gal kam FSH nukrito?
QUOTE(vovera @ 2011 01 22, 18:36)
Keliu temute i virsu, prisijungiu su savo FSH - 14, nu nera toks kosminis kaip kai kuriu jusu, bet jau blogai...
Jeigu stiluliavo, tai nuo to galėjo FSH pakilt. O šiaip tai, gydytojos aiškinimu, jei jis svyruoja, dar ne paskutinioji, nes taip pora metelių gali būti, kol užkils, sustos ir bus tada tikrasis klimaksiukas. O endokrinologas man sakė, kad ne ginekologų sritis - mano atvejis. TAIP KAD NENUSIMINK
Tema jau beveik mirusi, bet noreciau atgaivinti ir paklausti, kaip darytis FSH tyrimus 3-5 c.d., jei mmm nera? juk nera nuo ko skaiciuot tas ciklo dienas..
mano FSH buvo beveik 12 (kai buvau 23 m.), o dabar jau pora metu laiko apie 9-10..
man Klimas liepdavo gerti Trisequens, tada nutraukti ir po 14 d. darytis kraujo tyrimus, niekada nesake, kad reikia darytis 3-5 c.d., tai gal tie tyrimai mano netikslus? visgi, mmm nera, tai nezinau, kaip reiktu skaiciuot, nes dabar buvau VK pas D. Visockiene, kuri liepe nieko nebegerti (tai akivaizdu, kad mmm ir nebus)...
gal kas turite kokiu minciu?
mano FSH buvo beveik 12 (kai buvau 23 m.), o dabar jau pora metu laiko apie 9-10..
man Klimas liepdavo gerti Trisequens, tada nutraukti ir po 14 d. darytis kraujo tyrimus, niekada nesake, kad reikia darytis 3-5 c.d., tai gal tie tyrimai mano netikslus? visgi, mmm nera, tai nezinau, kaip reiktu skaiciuot, nes dabar buvau VK pas D. Visockiene, kuri liepe nieko nebegerti (tai akivaizdu, kad mmm ir nebus)...
QUOTE(Ozono_skyle @ 2011 04 20, 16:27)
Tema jau beveik mirusi, bet noreciau atgaivinti ir paklausti, kaip darytis FSH tyrimus 3-5 c.d., jei mmm nera? juk nera nuo ko skaiciuot tas ciklo dienas..
O įdomu ką tau D. V. dar sakė, kokios prognozės, dėl ko tas FSH toks, jos nuomone?
Kai mm nėra, kiek žinau, galima darytis FSH bet kada, bet... mm vis tiek kažkada pareina argi ne? va tada ir reikėtų pasidaryti, kad būtų aiškesnė situacija. o kiek laiko nėra mm? skydliaukės hormonai tvarkoj?