Įkraunama...
Įkraunama...

Kepejėlių plepesiai. Pas mus kvepia pyragais...

Skaniai atrodo smile.gif issisaugosiu recepta.

Atsakyti
privalgiau trupininio pyrago su j.serbentais. Kaip skaniai sulindo lotuliukas.gif Mazge atsikels , pavalgom ir soliuojam i lauka .

sveikos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, naujokei 4u.gif

Aš vis kurpiu mintį kažką išsikepti, bet vis laiko pritrūksta, nes mažoji baisiai nerami, dantys.... doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

o as uzsimaniau torto "baltasis braskiu sapnas" doh.gif bet be progos nekepsiu... siaip i gimtadieni turejom eiti sestadieni, bet vyras i reisa isvaziuoja, tai neisim..

as kepu pyraga "Angelo asaros" ir tarybiniu kotletu pridariau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 19, 13:19)
Sveikos,

o as uzsimaniau torto "baltasis braskiu sapnas"  doh.gif bet be progos nekepsiu... siaip i gimtadieni turejom eiti sestadieni, bet vyras i reisa isvaziuoja, tai neisim..

as kepu pyraga "Angelo asaros" ir tarybiniu kotletu pridariau biggrin.gif


Aš dar neišbandžiau tų tarybinių, ar ne per riebūs jie gaunasi? kažkaip vis stengiuos kuo mažiau riebalų naudoti...
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 04 19, 14:52)
Aš dar neišbandžiau tų tarybinių, ar ne per riebūs jie gaunasi? kažkaip vis stengiuos kuo mažiau riebalų naudoti...


Man tai normaliai.. net nesusigere tas padazas, bet tokie minkstuciai... niam niam zodziu..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 19, 14:55)
Man tai normaliai.. net nesusigere tas padazas, bet tokie minkstuciai... niam niam zodziu..


Reikės ir man pabandyti, skaniai viskas skamba biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, štilis čia unsure.gif

Rugiagėle, praeitoje temoje buvai įmetus receptą mielinio aguonų vyniotinio, gal gali pacopint-pastint dar kartelį, jei nesunku blush2.gif

Pas mane nieko naujo - amžina rutina. Pagaliau orai gražėja, jau atidarėm sodo darbų sezoną thumbup.gif Pasėjau žirnių, MB trešnę pasodino. Dabar mąstau, ką čia dar pasisėti, kaži, ar ne per anksti salotos, krapai į lauką? Gal kuri žinot?
Atsakyti
Laba diena,

paskui imesiu ir recepta, ir vaizdeliu, kuriu siandien prisiziurejom musu mieste.. narcizu pievos... smile.gif

man su darzininkyste nekas.. pomidoru daigeliai tokie paliege... tai siandien as juos paliejau su kakzokiu augalu stimuliatorium, kurie gelbsti tokius reikalus... jei ne, tai nusipirksim daigu..
Atsakyti
Aguonu pyragas

250 ml šilto pieno
25 g šviežių mielių arba 1 šaukštas su nedideliu kaupu sausų
2 kiaušiniai, išplakti šakute
530 g miltų + 2-3 šaukštai daminkymui
80 g cukraus
75 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros, supjaustyti kubeliais
1/4 a. š. druskos
pasirinktinai tarkuotų citrinos arba apelsino žievelių, razinų
1 kiaušinis viršui aptepti

1. Į mikserio dubenį supilti šiltą (kambario temperatūros) pieną, įtrupinti mieles. Jei naudojate sausas, jų reikės 1 v. š. su nedideliu kaupu. Su antgaliu "kablys" maišyti mažu greičiu. Sudėti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti. Suberti persijotus miltus, po to cukrų ir vėl maišykite mažu greičiu apie 4 minutes, kol visi komponentai susijungs.

2. Neišjungiant mikserio, palaipsniui sudėti sviesto gabaliukus ir išmaišyti vidutiniu greičiu dar 5-6 min., kol jis visiškai įsimaišys ir didžioji dalis tešlos pradės rinktis aplink antgalį. Įberti druskos ir maišykite dar minutę-kitą. Tešla atrodys kaip minkšta ir lipni masė. Svarbiausia, nesusigundyti ir neįberti daugiau miltų. Galite palikti tešlą mikserio dubenyje arba perdėti į gilų dubenį. Uždenkite indą su tešla su maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą - tegul lėtai kildinasi ten visą naktį.

3. Išimti iš šaldytuvo pakilusią tešlą, dėti ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus, padalinti į dvi dalis, apspaudyti ir energingai išminkyti. Kol jūs dirbate su viena tešlos porcija, antrąją grąžinkite į šaldytuvą arba iškarto užšaldykite (jeigu visos nenaudosite) apvyniokite tešlą maitine plėvele. Dibti su šalta tešla labai patogu - ji lengvai išsikočioja į 3 mm storio lakštą (kočėlą pabarstykite miltais ir sekite, kad tešla nepriliptų prie darbinio paviršiaus).

4. Suformuotus gaminius sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi arba į formą (priklausomai nuo to, ką būtent ruošiatės kepti), aptepkite kiaušiniu ir palikite, kad pakiltų, kol gaminių apimtis padidės dvigubai beveik. Apie 30 min..

5. Likus ketvirčiui valandos (15 min.) iki kepimo, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, paviršių galima apibarstyti aguonomis, sezamo sėklomis arba paprastu arba grūstu cukrumi. Kepti iki auksiniai-rudos spalvos, magiško aromato kol iškeps.

Kaip suformuoti ir keletas pastebėjimų:
Paime gabala teslos, iskocioji staciakampi, labiau toki pailga, kaip vyniotiniui, uztepi idara (gali gi but bet kas, aguonos, varske, riesutai, dzemas, na ir t.t.) . Idara reikia uztept ant viso to staciakampio. Po to suvinioji ir prapjauni isilgai. T.y. per puse per visa ilgi, matysis sluoksniai tesla, idaras, tesla. Po to tas dvi dalis tarpusavyje susuki.
Kepti reikia mazdaug apie 45-50 min.
Nesiulau sitos teslos uzsaldyt, bandziau, bet man is saldiklio jau neskanus pyragas buvo, geriau puse porcijos daryt.
As kildinu tame paciame inde, kuriame ir maisiau. Tik inda pasirinkite nemaza. Zodziu, pas mane stiklinis toks gilus indas, tai teslos jame ciut maziau nei puse, o iskila per visa inda ir dar siek tiek islipa su kepure.
Jeigu kepsit is pilnos normos viena pyraga, tai forma turit pasirinkti ne mazesne nei 28-30 cm skersmens. As viena pyraga kepu ciut daugiau nei is puses teslos, tai dedu i 26 cm forma. Suformuotas pyragas uzima siek tiek daugaiu nei puse formos, iskila iki kepimo beveik per visa formos ploti, o iskepes buna pakiles virs formos borto, bet pas mane toks stiklinis neaukstas gal kokiu 6 cm tik.
Ir patiesiu po pyragu kepimo popieriu ir sonus irgi

Aguonu idaras

250 gr aguonu
200 ml. pieno
200 gr. cukraus

Aguonas sumalti su kavamale iki smulkumo.
Uzvirinti piena su cukrumi ir supilti aguonas, pastatyt ant mazos ugnies , irti apie 10-15 min. Idaras tirsteja, buna kaip manu kose. Kai atvesta buna labai tirstas, tad ziurekit, nepervirkit. Jeigu atveses idaras bus labai tirstas galima ipilti siek tiek pieno. Toks idaras neiskrenta is bulkos, labai skanus, mikstas, sultingas
Papildyta:
Nauji muiliukai smile.gif

user posted image

Cia Druskininku narcizu pieva smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 24 balandžio 2012 - 14:27
rugiagele, kaip grazu thumbup.gif thumbup.gif

pas mus nieko naujo, apart to, kad dicke namie,pakosejam doh.gif
vakar grietiniecius kepiau, niu apsivalgymas, senai bebuvau kepusi blush2.gif

rugiagele, grazios tavo paneles tongue.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasixe: 24 balandžio 2012 - 16:13
Rugiagėle, tą jūsų pievą ir per žinias rodė, labai graži, o sesutės kokios panašios. bigsmile.gif Fainos mergytės thumbup.gif

Klausyk, mes mąstom kažkada į Druskininkus palėkti, gal su nakvyne, papasakokit man, kas ten gero, kokias lankytinas gražias vietas verta aplankyti? g.gif Buvus ten ne kartą anksčiau, su tėvais, bet kažkaip vis valtele paplaukdavom ežeru, į kavinę užeidavom ir viskas, tiesa, buvus dar Grūto parke. ax.gif


O kur rabelkytė dingo, Renata, mmergytė... g.gif ? verysad.gif
Atsakyti