Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 19:48)
as paskaiciau paskaiciau ir nesupratau kodel mano vietoj nemulciuotumet, bet jus mulciavot lotuliukas.gif na nieko, pasitaiko nesusikalbejimu biggrin.gif
tik dabar idomu ar tu siaudu man neisnesios vejas po visa sklypa g.gif

O jus tuos siaudus kuo nors prispauskit - truputi zemiu uzpilkit, lentu kokiu, ar pagaliu pradzioje, kol susigules. O po to ka nors pasodinkite, man vis agurkai ar moliugai galvoje sukasi.
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 04 15, 15:52)
..kaip apsaugoti nuo ju braskiu saknis?

pasikviesti į svečius kurmių šeimynėlę mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 20:40)
bet MB mane vis siurpina kad vejas isnesios po visa sklypa juos g.gif

vėjas neišnešioja mirksiukas.gif Turiu keturkoją blondinę, kuri pas mane truputį išnešioja po visą kiemą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 04 15, 21:53)
O jus tuos siaudus kuo nors prispauskit - truputi zemiu uzpilkit, lentu kokiu, ar pagaliu pradzioje, kol susigules. O po to ka nors pasodinkite, man vis agurkai ar moliugai galvoje sukasi.

moliugus ir cukinijas zadejau pas uosviene sodint, kad man daug votos neuzimtu, bet gal i tuos siaudus ir sodint moliugus, arbuzus arba melionus bigsmile.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 04 15, 22:13)

vėjas neišnešioja mirksiukas.gif Turiu keturkoją blondinę, kuri pas mane truputį išnešioja po visą kiemą biggrin.gif

thumbup.gif musiskis po kiema palaidas nelaksto tai neisnesios, nebent dukra pasidarbuotu biggrin.gif
Atsakyti
Dėl šiaudų išnešiojimo - nieko neišnešioja tas vėjas. Pas mus vėjai nemaži, bet neišnešiojo. Iš rudens šiaudų buvom ant lysvių paklot parsivežę, tai viskas kaip sudėta taip ir yra. Viens kits šiaudas nulėkęs. Bet žemė po jais kokia wub.gif Aišku ir pernai vasarą žole mulčiavom, dabar žemė puri puri, o sliekų - net knibžda. Vienos lysvės šiaudais kažkodėl iš žiemos neuždengėm, tai ten gyvybės pastebimai mažiau. Ir žemė kietesnė g.gif
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2012 04 16, 10:05)
Dėl šiaudų išnešiojimo - nieko neišnešioja tas vėjas. Pas mus vėjai nemaži, bet neišnešiojo. Iš rudens šiaudų buvom ant lysvių paklot parsivežę, tai viskas kaip sudėta taip ir yra. Viens kits šiaudas nulėkęs. Bet žemė po jais kokia  wub.gif Aišku ir pernai vasarą žole mulčiavom, dabar žemė puri puri, o sliekų - net knibžda. Vienos lysvės šiaudais kažkodėl iš žiemos neuždengėm, tai ten gyvybės pastebimai mažiau. Ir žemė kietesnė  g.gif

Pritariu Jums 4u.gif ,tikrai neisnesioja tu siaudu,mes braskes (apie 10 aru) dengem siaudais,tai siaudai savo vietoj, ir braskes labai graziai atrodo,nenusalo. ax.gif Tikva jau mastom,kad metas nudengt,nors salnu dar pranesa.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 10:08)
Pritariu Jums  4u.gif ,tikrai neisnesioja tu siaudu,mes  braskes (apie 10 aru) dengem siaudais,tai  siaudai savo vietoj, ir braskes  labai graziai atrodo,nenusalo. ax.gif  Tikva jau mastom,kad metas nudengt,nors salnu dar pranesa.. g.gif

O kam jūs jas nudengti norite?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 22:37)
moliugus ir cukinijas zadejau pas uosviene sodint, kad man daug votos neuzimtu, bet gal i tuos siaudus ir sodint moliugus, arbuzus arba melionus bigsmile.gif
thumbup.gif 

šiuos augalus mulčiavau tik pjauta žole, bet manau, kad tiktų ir šiaudai, mažiau išgarins drėgmės iš dirvos. Tik mulčiuočiau tada, kai žemė bus įšulusi, nes šie augalai šilumamėgiai.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 04 16, 11:10)
O kam jūs jas nudengti norite?

Tai kaip uogas rasim bigsmile.gif ,mes nemulciavom tarpuvagiu, bet dengem siaudais nuo salcio. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 15, 23:13)
pasikviesti į svečius kurmių šeimynėlę mirksiukas.gif

Ir tada tikrai neturėti braškių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(anikita @ 2012 04 15, 16:52)
Sveiki, na visi kalba kad po mulcu grambuoliu lervos neisvengiamas dalykas..pas mane taip pat ju randasi..kitose lysvese tiek to..bet braskese??? juk ten nei pakedensi nei iskrapstysi ju..kaip apsaugoti nuo ju braskiu saknis? ar ju nemulciuoti? nors mulcas jom patyinka? g.gif

Deja, naikinimas - tai tik rinkimas gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 16, 12:07)
Ir tada tikrai neturėti braškių biggrin.gif

yra ir braškių, ir kurmių šeimynėlė biggrin.gif Aš su kurmiais sutartį padariau, kad neiškeltų krūmų, o ir grambuolio lervas padeda išrinkti mano mylima blondinė. Kol supratau ką ji ten braškyne rausia blush2.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 12:02)
Tai kaip uogas rasim  bigsmile.gif ,mes nemulciavom tarpuvagiu, bet dengem siaudais nuo salcio.  mirksiukas.gif

nelabai supratau g.gif jūs pačius augalus uždengėt? Aš tai mulčiuoju taip:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 16, 12:26)
yra ir braškių, ir kurmių šeimynėlė biggrin.gif Aš su kurmiais sutartį padariau, kad neiškeltų krūmų, o ir grambuolio lervas padeda išrinkti mano mylima blondinė. Kol supratau ką ji ten braškyne rausia blush2.gif

user posted image
Papildyta:

nelabai supratau g.gif jūs pačius augalus uždengėt? Aš tai mulčiuoju taip:

user posted image

user posted image

user posted image

jo,visus augalus g.gif ,o ka visu nereikia,norint kad nenusaltu ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 12:55)
jo,visus augalus  g.gif ,o ka visu nereikia,norint kad nenusaltu ?  blink.gif

o braskes nusala? g.gif mama visa gyvenima kiek augina braskiu nei dengia kuo nei mulciuoja ir nieko joms neatsitinka, nera niekada nusalusios.
ir mulciavimas skirtas kiek suprantu ne nusalimui, o dirvos gerinimui, derliaus didinimui, kad dregmes dirva taip greit neisgarintu ir piktzoles kad neaugtu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 16 balandžio 2012 - 13:18