sveikos.
pas save siemet sodinsiu braskiu ir poto mulciuosiu siaudais tai ar gali siaudai liestis prie braskiu ar geriau kad nesiliestu?
ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje?
Sveiki, na visi kalba kad po mulcu grambuoliu lervos neisvengiamas dalykas..pas mane taip pat ju randasi..kitose lysvese tiek to..bet braskese??? juk ten nei pakedensi nei iskrapstysi ju..kaip apsaugoti nuo ju braskiu saknis? ar ju nemulciuoti? nors mulcas jom patyinka?
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 15:34)
*pas save siemet sodinsiu braskiu ir poto mulciuosiu siaudais tai ar gali siaudai liestis prie braskiu ar geriau kad nesiliestu?
**ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje?
**ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje?
*Aš tik ant viršaus nekraunu.Pas mane mulčius liečiasi su visais augalų stiebais
**Na,asmeniškai dėl pomidorų nemulčiuočiau Aš sodinau tiesiai į veją ir tada mulčiavau.Labai šauniai viskas augo ir derėjo. Tiesiog kai kurioms daržovėms nėra būtinybės puri dirva.
Nors kita vertus,turint laiko,galima ir mulčiuoti,blogiau tai tikrai nebus
QUOTE(Alekto @ 2012 04 15, 16:21)
**Na,asmeniškai dėl pomidorų nemulčiuočiau Aš sodinau tiesiai į veją ir tada mulčiavau.Labai šauniai viskas augo ir derėjo. Tiesiog kai kurioms daržovėms nėra būtinybės puri dirva.
mes lyginom kiema tai zeme visur daugiau maziau susijudino, tai iki kol ten pastatysim siltnami tai nesinori plikos zemes laikyti, tai pagalvojau kad pomidorams ten turetu patikti nes saule visa diena
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 16:31)
mes lyginom kiema tai zeme visur daugiau maziau susijudino, tai iki kol ten pastatysim siltnami tai nesinori plikos zemes laikyti, tai pagalvojau kad pomidorams ten turetu patikti nes saule visa diena
Tai jei tik turit laiko ir turit kuom,tai būtinai mulčiuokit Pas mane kai viskas ribotai,tai neišeitų taip padaryti
rytorasa šyryt girdėjau,kad yra kalio muilas,kuriuo galima naikinti kenkejus kambarį nekenksmingai aplinkai.
Pavasarį išbandžiau bitkresles nuovira.Esu prisidžiovinus,tad vasarą apsirūpinkit ir išmėginkit. Manau,bus puiku agurkus nuo erkučių šiltnamyje saugot
Pavasarį išbandžiau bitkresles nuovira.Esu prisidžiovinus,tad vasarą apsirūpinkit ir išmėginkit. Manau,bus puiku agurkus nuo erkučių šiltnamyje saugot
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 14:34)
ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje?
Kazkaip norisi savo trigrasi ikisti. Jeigu kitais metais planuojama pastatyti siltnami ir jame auginti pomidorus, gal reiketu toje vietoje nesodinti simet pomidoru, bulviu. Gal pasodnkit kazka, kas draugauja su pomidorais? Yra cia sauni temute Draugiskas darzas, atrodo. Gal paskaitykit, po ko tinka pomidorus sodinti, apie sejomaina ir parinkit kazka tinkamo? Bent jau pomidoru saknu nepalikit rudeni. Jeigu siltnamis nebus skirtas pomidorams, atsiprasau.
QUOTE(vasarema @ 2012 04 15, 18:55)
Kazkaip norisi savo trigrasi ikisti. Jeigu kitais metais planuojama pastatyti siltnami ir jame auginti pomidorus, gal reiketu toje vietoje nesodinti simet pomidoru, bulviu. Gal pasodnkit kazka, kas draugauja su pomidorais? Yra cia sauni temute Draugiskas darzas, atrodo. Gal paskaitykit, po ko tinka pomidorus sodinti, apie sejomaina ir parinkit kazka tinkamo? Bent jau pomidoru saknu nepalikit rudeni. Jeigu siltnamis nebus skirtas pomidorams, atsiprasau.
siltnams bus skirtas pomidorams, agurkams, paprikoms
aciu pasiskaitinesiu.
QUOTE(diasaja @ 2012 04 15, 14:30)
**aš taip nedaryčiau, nebent labai didelis tarpas. Šaknų sistema pas pomidorus didoka, gali naudingas medžiagas išsiurbti iš žemės ir nebelikti braškėms. Arba pabandymui šiais metais pasodinčiau vieną pomidorą ir stebėčiau veiksmą O gal bus viskas gerai
Labas vakaras.
Kaip tik norėjau Ryto Rasai patart sodint tuos balkoninius pomidorus, bet žiūriu pati apie juos jau rašė.
na jau parsiveziau siaudu, isdeliojau siltnamio vietoj, tik mazoka dar, reiks dar parsivest kita diena. bet MB mane vis siurpina kad vejas isnesios po visa sklypa juos
Bet tai aš kokia blondinė nedirba vienas smegenų pusrutulis mano konkrečiai Kažkodėl perskaičiau,kad žmogus šiemet tik nori užmulčiuoti ir nieko nesodins šiais metais
saulute32,persiprašau atsiimu savo parašymus Net gėda pasidarė
QUOTE(Alekto @ 2012 04 15, 20:42)
Bet tai aš kokia blondinė nedirba vienas smegenų pusrutulis mano konkrečiai Kažkodėl perskaičiau,kad žmogus šiemet tik nori užmulčiuoti ir nieko nesodins šiais metais
as paskaiciau paskaiciau ir nesupratau kodel mano vietoj nemulciuotumet, bet jus mulciavot na nieko, pasitaiko nesusikalbejimu
tik dabar idomu ar tu siaudu man neisnesios vejas po visa sklypa