Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

sveikos.
pas save siemet sodinsiu braskiu ir poto mulciuosiu siaudais tai ar gali siaudai liestis prie braskiu ar geriau kad nesiliestu? g.gif
ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje? g.gif
Atsakyti
Sveiki, na visi kalba kad po mulcu grambuoliu lervos neisvengiamas dalykas..pas mane taip pat ju randasi..kitose lysvese tiek to..bet braskese??? juk ten nei pakedensi nei iskrapstysi ju..kaip apsaugoti nuo ju braskiu saknis? ar ju nemulciuoti? nors mulcas jom patyinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 15:34)
*pas save siemet sodinsiu braskiu ir poto mulciuosiu siaudais tai ar gali siaudai liestis prie braskiu ar geriau kad nesiliestu? g.gif

**ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje? g.gif

*Aš tik ant viršaus nekraunu.Pas mane mulčius liečiasi su visais augalų stiebais ax.gif

**Na,asmeniškai dėl pomidorų nemulčiuočiau blush2.gif Aš sodinau tiesiai į veją ir tada mulčiavau.Labai šauniai viskas augo ir derėjo. Tiesiog kai kurioms daržovėms nėra būtinybės puri dirva.
Nors kita vertus,turint laiko,galima ir mulčiuoti,blogiau tai tikrai nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 15, 16:21)
**Na,asmeniškai dėl pomidorų nemulčiuočiau blush2.gif Aš sodinau tiesiai į veją ir tada mulčiavau.Labai šauniai viskas augo ir derėjo. Tiesiog kai kurioms daržovėms nėra būtinybės puri dirva.
Nors kita vertus,turint laiko,galima ir mulčiuoti,blogiau tai tikrai nebus biggrin.gif

mes lyginom kiema tai zeme visur daugiau maziau susijudino, tai iki kol ten pastatysim siltnami tai nesinori plikos zemes laikyti, tai pagalvojau kad pomidorams ten turetu patikti nes saule visa diena g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 16:31)
mes lyginom kiema tai zeme visur daugiau maziau susijudino, tai iki kol ten pastatysim siltnami tai nesinori plikos zemes laikyti, tai pagalvojau kad pomidorams ten turetu patikti nes saule visa diena g.gif

Tai jei tik turit laiko ir turit kuom,tai būtinai mulčiuokit 4u.gif Pas mane kai viskas ribotai,tai neišeitų taip padaryti ax.gif
Atsakyti
rytorasa šyryt girdėjau,kad yra kalio muilas,kuriuo galima naikinti kenkejus kambarį nekenksmingai aplinkai.
Pavasarį išbandžiau bitkresles nuovira.Esu prisidžiovinus,tad vasarą apsirūpinkit ir išmėginkit. Manau,bus puiku agurkus nuo erkučių šiltnamyje saugot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 15, 14:34)
ir dar turiu numacius vieta silnamiui, bet siemet jam lesu nera tai gal tik kita met sodinsim tai ar gerai butu jei dabar uuzmulciuociau ta vieta siaudais ir veliau ten pomidoru daigus pasodinciau? ir pasibaigus pomidoru derliui stiebus israut su visom saknim ir ismest ar nupjaut ir saknis palikti zemeje? g.gif

Kazkaip norisi savo trigrasi ikisti. Jeigu kitais metais planuojama pastatyti siltnami ir jame auginti pomidorus, gal reiketu toje vietoje nesodinti simet pomidoru, bulviu. Gal pasodnkit kazka, kas draugauja su pomidorais? Yra cia sauni temute „Draugiskas darzas“, atrodo. Gal paskaitykit, po ko tinka pomidorus sodinti, apie sejomaina ir parinkit kazka tinkamo? Bent jau pomidoru saknu nepalikit rudeni. Jeigu siltnamis nebus skirtas pomidorams, atsiprasau.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 04 15, 18:55)
Kazkaip norisi savo trigrasi ikisti. Jeigu kitais metais planuojama pastatyti siltnami ir jame auginti pomidorus, gal reiketu toje vietoje nesodinti simet pomidoru, bulviu. Gal pasodnkit kazka, kas draugauja su pomidorais? Yra cia sauni temute „Draugiskas darzas“, atrodo. Gal paskaitykit, po ko tinka pomidorus sodinti, apie sejomaina ir parinkit kazka tinkamo? Bent jau pomidoru saknu nepalikit rudeni. Jeigu siltnamis nebus skirtas pomidorams, atsiprasau.

siltnams bus skirtas pomidorams, agurkams, paprikoms 4u.gif
aciu pasiskaitinesiu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 15, 14:30)
**aš taip nedaryčiau, nebent labai didelis tarpas. Šaknų sistema pas pomidorus didoka, gali naudingas medžiagas išsiurbti iš žemės ir nebelikti braškėms. Arba pabandymui šiais metais pasodinčiau vieną pomidorą ir stebėčiau veiksmą bigsmile.gif O gal bus viskas gerai smile.gif

Labas vakaras.

Kaip tik norėjau Ryto Rasai patart sodint tuos balkoninius pomidorus, bet žiūriu pati apie juos jau rašė.
Atsakyti
na jau parsiveziau siaudu, isdeliojau siltnamio vietoj, tik mazoka dar, reiks dar parsivest kita diena. bet MB mane vis siurpina kad vejas isnesios po visa sklypa juos g.gif
Atsakyti
Bet tai aš kokia blondinė biggrin.gif nedirba vienas smegenų pusrutulis mano konkrečiai biggrin.gif Kažkodėl perskaičiau,kad žmogus šiemet tik nori užmulčiuoti ir nieko nesodins šiais metais doh.gif
saulute32,persiprašau 4u.gif atsiimu savo parašymus biggrin.gif Net gėda pasidarė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 15, 20:42)
Bet tai aš kokia blondinė biggrin.gif nedirba vienas smegenų pusrutulis mano konkrečiai biggrin.gif Kažkodėl perskaičiau,kad žmogus šiemet tik nori užmulčiuoti ir nieko nesodins šiais metais doh.gif
saulute32,persiprašau 4u.gif atsiimu savo parašymus biggrin.gif Net gėda pasidarė cool.gif

as paskaiciau paskaiciau ir nesupratau kodel mano vietoj nemulciuotumet, bet jus mulciavot lotuliukas.gif na nieko, pasitaiko nesusikalbejimu biggrin.gif
tik dabar idomu ar tu siaudu man neisnesios vejas po visa sklypa g.gif
Atsakyti