Turiu šiaudų, žadu juos panaudoti geram tikslui - mulčiavimui . Braškytės auga vagomis, kitos daržoves irgi pasėjau gana aukštokose vagose, mat žemė toje vietoje drėgnoka. Ir vis dabar galvoju, jei mulčiuosiu, tai labai daug šiaudų reikės į tas vagas pridėti ir ar neišnešios vėjas tų šiaudų?
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 08, 16:21)
o ar vasariniai mėgsta ?
nesodinau vasarinių, bet, manau, kad patinka ir jiems..
QUOTE(milla22 @ 2012 05 09, 14:52)
Laba, o iskilo kalyusimelis, kaip su piktzolem ir visokiom zolem??? Tai jos juk irgi is mulco auga , raveti juk irgi reikia. Tai tikriausiai labai nepatogu raveti per ta mulciu ????
Aciu uz atsakyma, labai laukiu
Aciu uz atsakyma, labai laukiu
paskaitinėkit temą, apie tai jau kalbėta ne kartą..
QUOTE(adija5 @ 2012 05 09, 16:30)
O aš ridikėlius su visais lapais į salotas pjaustau.Bet čia gal aš viena tokia žolėdė Atsiprašau,kad ne į temą
ne viena. Ir aš taip darau..
QUOTE(diasaja @ 2012 05 09, 15:56)
Mulčiuoti reikia taip, kad viršutinis sluoksnis būtų sausas, o apatinis šiek tiek drėgnas.
Dėkui už atsakymus, man nuostabu, kaip Jums neatsibosta atsakinėti į tuos pačius klausimus pernai, kol skaičiau apie mulčiavimą forumuose, atrodė viskas paprasta ir aišku, bet kai rimčiau pradėjau mulčiuoti, klausimų atsirado daug. Dar neaišku toks dalykas: jei yra kad ir tarp braškių mulčas uždėtas, prie dirvos šiaudai dar nesuirę, ant viršaus kelis kartus užsluoksniuota žolė, mulčo storis pakankamas, bet jei yra dar žolės, ar galima berti, ar geriau palaukti, kol sumažės sluoksnis, o žolę panaudoti kažkur kitur? Paklausiu kitaip: koks mulčo storis braškėse būtų pats tas?
Aš irgi dedu ridikėlių lapus į salotas. Ir dar... mažas balandas, iki 5 cm Tikrai skanu. Pernai vasarą įprastos salotos jau buvo atsibodusios, tai paskyniau balandų ir įmaišiau gerokai į žalymynų salotas, šeimynai nesakiau, žiūriu, kas bus Suvalgė greit ir dar trūko Tik kad šiltnamyje po pernykščio mulčiavimo balandų neliko, žaliavos trūkumas
QUOTE(adija5 @ 2012 05 09, 16:30)
O aš ridikėlius su visais lapais į salotas pjaustau.Bet čia gal aš viena tokia žolėdė Atsiprašau,kad ne į temą
is tikruju labai skanu i salotas ridikeliu lapai
QUOTE(Alekto @ 2012 05 09, 16:19)
Kuo įvairesnis mulčius,tuom tik geriau.
QUOTE(pupa-spurga @ 2012 05 09, 16:36)
tai labai daug šiaudų reikės į tas vagas pridėti ir ar neišnešios vėjas tų šiaudų?
neišnešios, nebent paukščiai:hihihi:
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 09, 18:15)
* kaip Jums neatsibosta atsakinėti į tuos pačius klausimus
** jei yra kad ir tarp braškių mulčas uždėtas, prie dirvos šiaudai dar nesuirę, ant viršaus kelis kartus užsluoksniuota žolė,
*** mulčo storis pakankamas, bet jei yra dar žolės, ar galima berti, ar geriau palaukti, kol sumažės sluoksnis, o žolę panaudoti kažkur kitur?
**** Paklausiu kitaip: koks mulčo storis braškėse būtų pats tas?
** jei yra kad ir tarp braškių mulčas uždėtas, prie dirvos šiaudai dar nesuirę, ant viršaus kelis kartus užsluoksniuota žolė,
*** mulčo storis pakankamas, bet jei yra dar žolės, ar galima berti, ar geriau palaukti, kol sumažės sluoksnis, o žolę panaudoti kažkur kitur?
**** Paklausiu kitaip: koks mulčo storis braškėse būtų pats tas?
*noriu, kad kuo daugiau žmonių susidomėtų mulčiavimu
**nelabai gerai padarėt. Viršuje esanti žolė neatliks tinkamos funkcijos. Geriau būtų-apačioje žolė, o ant viršaus šiaudai.
***geriau dėti kitur, bet reikia gerai pagalvoti-ar mulčio sluoksnis išliks pakankamas iki liepos pradžios?
****nežinau jeigu iškyla klausimas man ar krauti dar vieną sluoksnį mulčio ar ne, aš visada pažiūri kokia padėtis yra jau užkloto mulčio. Jeigu pamatau, kad apatinis sluoksnis tuoj išausės, tai kloju ant viršaus dar vieną sluoksnį.
O dabar pasigirsiu Šiandien parsivežiau 16 šieno kitkų ir 12 jau sumulčiavau Va tokių:
Oi, tik berasydama pamaciau kiek valandu, taip idomu pasidare:) prisisaugojau nuorodu, ohoho
darze esu visiska naujoke, siemet turbut dar daug kas po senovei bus, bet manau su braskem isbandysiu jau. o jau kitiem metams
Skaiciau skaiciau ir kazkaip dauguma cia apie darzoves, vaismedzius, bulves rasoma. O sakykit, kaip man mulciuot pasodintas eglutes. Jos mazytes, ~50 cm auginsim kaip gyvatvore. Galvoju ko cia man paberti, nes aplink jas nei zoliapjove nupjausi, jau ruosiuosi pirkt zoles zirkles, bet kazkaip noretusi kad ten kuo maziau ta zole augtu....
Gal ka patrsit kaip man joms pagelbet uzaugti grazioms:)
darze esu visiska naujoke, siemet turbut dar daug kas po senovei bus, bet manau su braskem isbandysiu jau. o jau kitiem metams
Skaiciau skaiciau ir kazkaip dauguma cia apie darzoves, vaismedzius, bulves rasoma. O sakykit, kaip man mulciuot pasodintas eglutes. Jos mazytes, ~50 cm auginsim kaip gyvatvore. Galvoju ko cia man paberti, nes aplink jas nei zoliapjove nupjausi, jau ruosiuosi pirkt zoles zirkles, bet kazkaip noretusi kad ten kuo maziau ta zole augtu....
Tai apmulčiavau žole pomidorus ir tik dabar dašuto,kad sausą žemę apmulčiavau Tai tik pas pomidorus duobutėse priliejau,o aplink sausa.Tai kaip ir be naudos,kiek suprantu,ar užtektų ryt priliet ant mulčo?Bet kad pomidorai prilieti atsakančiai Nu nuo žioplumo vaistų nėra
QUOTE(daffni @ 2012 05 10, 00:04)
O sakykit, kaip man mulciuot pasodintas eglutes. Jos mazytes, ~50 cm auginsim kaip gyvatvore.
galima medžio drožlėmis mulčiuoti. Aš tujas pjauta žole mulčiavau.
QUOTE(adija5 @ 2012 05 10, 02:44)
Tai tik pas pomidorus duobutėse priliejau,o aplink sausa.
Viskas gerai, drėgmės užteks.
QUOTE(daffni @ 2012 05 10, 00:04)
mulčiuočiau smulkintomis šakomis. Bet tam reikalingas šakų smulkintuvas ir, ašku, šakos...
QUOTE(diasaja @ 2012 05 09, 23:10)
šaunuolė..
QUOTE(diasaja @ 2012 05 09, 22:10)
Vis dažniau paskaitinėju Jūsų temukę ir pasakyčiau, kad tikrai susidomėjau mulčiavimu Pradėjau mulčiuoti tujas su nupjauta žole, tik nežinau kokio storumo sluoksnį uždėti Šiandien pažiūrėjau mulčas truputį apdžiūvęs viršuje, o apačioje žalias, bet ne karštas, tai tikriausiai gerai Dar planuoju mulčiuoti braškes irgi su nupjauta žole. Turiu rūpestį, ar nenukaitinsiu augalų šaknų, jei per storai uždėsiu žole
QUOTE(diasaja @ 2012 05 10, 00:10)
**nelabai gerai padarėt. Viršuje esanti žolė neatliks tinkamos funkcijos. Geriau būtų-apačioje žolė, o ant viršaus šiaudai.
Ir paskutinis klausimas tam kartui tai gal atkelti šiaudus ir po jais pabarstyti žolės paskui vėl uždengti? tarp braškių nebūtų sunku