Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(AkvileZ @ 2012 05 09, 09:21)
Mes su tokiu smulkinom. Kadangi pas mus šakų daug, tai prasikeik4m ir daugiau nebeėmėm smile.gif
Per kokias 6-7 valandas prismulkinom 5 maišus (apie 80 l) tų vadinamų drožlių. Jis nepadaro drožlių, o prilaužo pritrina tokiu 3-4 cm ilgio šakelių. Man apmulčiavus avietes atrodo visai gražiai, bet tikėjausi drožlių.

Na mes 5 maišus prismulkinom per 2val., nes tik tokiam laikui buvom išsinuomavę. Bet dirbom tai labai intensyviai karsta.gif vos kvapą atgaudami. Gavosi gal ne visai drožlės, bet visai padorus mulčas. Labai priklauso nuo aparato galingumo ir peilių aštrumo. Reikėtų bent apie 2kw galingumas, kad būtų ir konstrukcija jų yra skirtinga vieni daugiau pjausto, o kiti kažkaip lyg laužo. Ten jau reik žiūrėt aš nelabai suprantu blush2.gif
Atsakyti
sveikos,

žiūriu, apie šakų smulkintuvus kalbat. Panevėžio automobilių turguje (kur automobilių mažuma hihihi.gif ) mačiau pardavinėja dėvėtus. Kainos, kiek užmačiau, 100 - 150 Lt. Galbūt kažkam pravers informacija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2012 05 09, 10:26)
Sveikos, susidomejau ir sia tema. Zoles ner kur deti, panaudosiu as ja  thumbup.gif  perskaiciau kelias temas ir iskilo klausimas del mazuju darzoviu - ridikeliu, salotu, zirniu - ar juos irgi mulciuojate?  g.gif Mano darzas maziukas, nieko rimto ten nera, tik tos visos greitai valgomos darzoves, ar tiks joms zoles mulcas?

Tokiom greitom daržovėm labiausiai tinka greitai suyrantis mulčius.Todėl žolytė bus manau pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 09 gegužės 2012 - 12:14
Noriu pasiklausti, kada galima dėti antrą žolės sluoksnį ant pirmojo? Mulčiuoti svogūnai atrodo taip:
user posted image
gaila, kad nuotrauka neryški, žolė beveik išdžiūvusi, bet nėra dar tokia, kaip šienas. Dabar dėčiau žoliapjove pjautą žolę, jau apvytusią. Pernai per tankiai ir gal per stotai turbūt šiltnamyje mulčiavau, vietomis gavosi vos ne silosas smile.gif
Atsakyti
Dar kiek palauk. Nes apačioj likusi neišdžiūvusi pradės plėkti, kaisti.
Atsakyti
Laba, o iskilo kalyusimelis, kaip su piktzolem ir visokiom zolem??? Tai jos juk irgi is mulco auga , raveti juk irgi reikia. Tai tikriausiai labai nepatogu raveti per ta mulciu 4u.gif ????
Aciu uz atsakyma, labai laukiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2012 05 09, 10:26)
iskilo klausimas del mazuju darzoviu - ridikeliu, salotu, zirniu - ar juos irgi mulciuojate?  g.gif M

ridikėlių nemulčiuoju, o salotas ir žirnius-taip. salotos švarios būna thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 09, 14:20)
Noriu pasiklausti, kada galima dėti antrą žolės sluoksnį ant pirmojo?

Mulčiuoti reikia taip, kad viršutinis sluoksnis būtų sausas, o apatinis šiek tiek drėgnas.
Atsakyti
Vakar paravėjau savo mulčiuotas braškes, nu ir džiaugiausi baisiausiai, kad žolės traukiasi lengvai. Aišku, pienių didelių ir krienų tai jau neišroviau, tuos skyniau ir guldžiau ant viršaus, bet visokios kitokios tai tik rovėsi rovėsi saujom thumbup.gif Baisiai smagu, nes iš nemulčiuotų lysvių žoles tik skint galiu huh.gif Jau vesiuosi šiandien MB parodyt, kaip gerai tas šienelis.
Atsakyti
Vakar mulčiavau kelis pomidorus tokia truputį pavytinta,bet dar drėgnoka žole.Tai aplink stiebą palikau desertinės lėkštutės dydžio rutuliuką,kad nesiliestų.O tai kai ta žolė pradžius galiu ją pritraukt arčiau stiebo,ar taip ir palikt g.gif Pernai mulčiavau kalafiorus,tai nupuvo man kotai,nes prie pat storai prikroviau doh.gif
Atsakyti
[quote=diasaja,2012 05 09, 14:56]
ridikėlių nemulčiuoju, o salotas ir žirnius-taip. salotos švarios būna thumbup.gif
Papildyta:

O kažin jeigu ridikėlių lapais pomidorus pamulčiuot? Šiltnamyje vienam gale raunami ridikėliai, o kitam jau susodinti pomidorai, tai pagalvojau, kad labai patogu būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 05 09, 16:10)
O kažin jeigu ridikėlių lapais pomidorus pamulčiuot? Šiltnamyje vienam gale raunami ridikėliai, o kitam jau susodinti pomidorai, tai pagalvojau, kad labai patogu būtų  g.gif

Aš mulčiuoju jais.Kuo įvairesnis mulčius,tuom tik geriau.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 09, 16:19)
Aš mulčiuoju jais.Kuo įvairesnis mulčius,tuom tik geriau.

O aš ridikėlius su visais lapais į salotas pjaustau.Bet čia gal aš viena tokia žolėdė blush2.gif Atsiprašau,kad ne į temą ax.gif
Atsakyti