Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(spoolga @ 2012 05 07, 12:11)
Čia vis skaitau apie mulčiavimą šviežiai nupjauta žole, sakykit, visas daržoves galima mulčiuoti žole? o mulčiuoti tik tada kai sudigs ar kai pasėji galima tada apipilti? 4u.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 07, 12:55)
kai kurie augalai ir pro mulčių prasiskverbia. Galit mulčiuoti tik tarpueilius, o tą eilutę, kur pasėta-palikti pliką žemę.

Aš dariau kaip diasaja, šūsnis mulčiaus, tada vagelė, pasėjau, šalia vėl šūsnis mulčiaus smile.gif

user posted image

P.s. kaip nustebino, kai iš po gero sprindžio seno mulčiaus išlindo šios tulpytės biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Pavyzdinis daržas man, kai daug yra prieskonių, gėlių  wub.gif Kol kas dar tik to siekiu ax.gif

O mano siekimybė toks kaip tavo daržas. Bet dar ilgai nepasiekiama biggrin.gif
Atsakyti
Jo, krusa vakar ir pas mus pasidarbavo, bet kadangi lauke ne kazi ka dar pasodinus apart bulviu tai nuostoliu ner biggrin.gif
O chia mano 6adeni sodintos bulves smile.gif Tarplysviu kolkas nemulciavau, palikau tokio plocio kad nusienaut zoliapjove butu galima, o kai bulves truputi pauges tuomet mulciuosiu ir tarplysvius nupjauta zole.

Atsakyti
Kadangi daržininkauju tik antri metai, kai jau 100 proc tik nuo manęs augimas ir priežiūra priklauso, tai kol kas apsiriboju tik daržovėmis ax.gif

Tik šiemet narciziukų kelis pasodinau, kurie greit ir peržydėjo (kažin palikt svogūnėlį žemėje su visam ar išraut?), praeitą savaitgalį - 7 kardelius žalios sp įkišau, šią sav - sodyboje ružavos sp irgi sodinsiu smile.gif Tikiuos ne peranksti ax.gif Namie ant palangės gražiai auga keli vazonėliai gvazdikėlių, sustiprės - irgi į žemę sukišiu bigsmile.gif Tiek iš mano gėlių augintojos dienoraščio biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 07, 13:17)
Jo, krusa vakar ir pas mus pasidarbavo, bet kadangi lauke ne kazi ka dar pasodinus apart bulviu tai nuostoliu ner  biggrin.gif
O chia mano 6adeni sodintos bulves  smile.gif Tarplysviu kolkas nemulciavau, palikau tokio plocio kad nusienaut zoliapjove butu galima, o kai bulves truputi pauges tuomet mulciuosiu ir tarplysvius nupjauta zole.

Į velėną sodinot? bigsmile.gif

Mes prieš 2 sav sodinom pakasus duobutę ir įdėjus seno supuvusio mėšlo wink.gif Šią sav jaučiu reikės šieneliu vėl apdėt, nes pirmam kartui daug neprikroviau smile.gif
Atsakyti
sveikos! susidomejau ir as siuo auginimo budu... galvoju bulvyciu keleta paseti, i domu o vietoje siaudu ar zole nupjauta tiktu?
Atsakyti
QUOTE(knopkele @ 2012 05 07, 14:18)
sveikos! susidomejau ir as siuo auginimo budu... galvoju bulvyciu keleta paseti, i domu o vietoje siaudu ar zole nupjauta tiktu?

Tinka! Keli puslapiai atgal kaip tik apie tai ir šnekėjom wink.gif
Atsakyti
Pavyzdinis daržas man, kai daug yra prieskonių, gėlių  wub.gif Kol kas dar tik to siekiu ax.gif

supratau.. 4u.gif ir aš to siekiu.. drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 07, 13:03)

kaip nustebino, kai iš po gero sprindžio seno mulčiaus išlindo šios tulpytės biggrin.gif

pas mane taip pat išlindo braškyne wub.gif pro žolės mulčių.

QUOTE(rytorasa @ 2012 05 07, 18:06)
ir aš to siekiu..  drinks_cheers.gif biggrin.gif

patikslinsiu-noriu, kad mano daržas būtų draugiškas viskam: aplinkai, augalams, piktžolėms, kenkėjams ir žmonėms thumbup.gif Sulaukiu ir pagyrų, ir ....... kritikos, tačiau jos nebijau, nes aš tiksliai žinau kodėl taip darau ir ko siekiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 07, 18:15)
pas mane taip pat išlindo braškyne wub.gif pro žolės mulčių.
patikslinsiu-noriu, kad mano daržas būtų draugiškas viskam: aplinkai, augalams, piktžolėms, kenkėjams ir žmonėms thumbup.gif Sulaukiu ir pagyrų, ir .......  kritikos, tačiau jos nebijau, nes  aš tiksliai žinau kodėl taip darau ir ko siekiu wub.gif

thumbup.gif
nu gražus tas daržas nuotraukose. Galit ekskursijas priimt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 05 07, 18:24)
Galit ekskursijas priimt  4u.gif

jau seniai priimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 07, 18:15)
patikslinsiu-noriu, kad mano daržas būtų draugiškas viskam: aplinkai, augalams, piktžolėms, kenkėjams ir žmonėms thumbup.gif Sulaukiu ir pagyrų, ir .......  kritikos, tačiau jos nebijau, nes  aš tiksliai žinau kodėl taip darau ir ko siekiu wub.gif

drinks_cheers.gif ir aš to pačio noriu- draugiško daržo.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 07 gegužės 2012 - 17:36
jo diasajos nuotraukos daržo fainos, bet aš gyvus mačiau ir apsikrėčiau ta liga lotuliukas.gif šaunuolė ji pas mus...ir visos jūs čia šaunuolės...labai daug pasisemi naujovių iš jūsų postų...
Atsakyti