Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(juste10 @ 2012 05 06, 22:01)

*Nupjauta pirmoji zole nuo vejos nelabai buvo kokybiska,
**ar ji man tokia susutusi bus kur nors naudinga(ne mulciui)?

*ką reiškia nekokybiška? g.gif
**aš dėčiau ant tarplysvių. Į duobutę, kur augalus sodinsiu-aš mulčio nededu
Atsakyti
Vakar mano braskes apsiklojo sviezios pjautos zolytes pataleliu smile.gif Visai zaviai zaliai atrodo smile.gif Pagavo azartas tai likuciu gavo rabarbaras, ir zieminiai cesnakai . O zieminius svogunus ir svaraini apdeliojau paskintais garsvu lapais ax.gif kazi cia taip galima? na kadangi plotlis nedidelis tai nebeda kad ir kokia beda bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 05 06, 23:31)
kazi cia taip galima?

žieminius česnakus taip pat mulčiuoju. Tame mulčiuje būna ir garšvų lapų, ir pienių žydinčių. Žodžiu-kokteilis biggrin.gif
Atsakyti
Pernai mulciavau ir as zieminius cesnakus, labai grazus uzaugo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 06, 21:14)
O mes išsigandę, bėgom iš kaimo.Jau girdim griaustinis, sutemo, pradėjo lyt, sakom jau nieko nebus, kraunamės daiktus ir važiuojam namo. Nes kalbėjo, kad po piet bus kruša. Ir ką jūs manot, papuolėm kely į tą patį baisumą; vėjas pakilo,medžių šakos krinta, pabalo, nieko nesimato, tik mašinos į keliukus suka suka. Jausmas tai nemoku apsakyt; duoda į tą mašiną kruša ir galvoji, kas toliau bus. doh.gif

vajetus... doh.gif unsure.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 06, 21:15)
a-ha, mulčiavimu labai džiaugiuosi thumbup.gif Kai pernai per audrą medžiai lūžo, tai mano mulčiuotas daržas atlaikė viską thumbup.gif
braškių žiedeliai nenukentėjo, nes jos buvo mulčiuotos per visą žiemą, tai pavasarį šiek tiek vėliau žiedai pasirodė, tik pumpuriukai ir pasislėpę tarp lapų.

užjaučiu dėl krušos.. Nieko nepakeisi, gamta daro savo.. Pamenu, pernai irgi nuo krušos nukentėjot.. rolleyes.gif
Pas mus tik palijo.. thumbup.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 07, 06:44)
žieminius česnakus taip pat mulčiuoju. Tame mulčiuje būna ir garšvų lapų, ir pienių žydinčių. Žodžiu-kokteilis biggrin.gif

aš irgi pastebėjau, kad žieminiai česnakai mėgsta mulčą. Labai gerai apklostyti jaučiasi ir gražiai atrodo.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 06, 21:14)
*O mes išsigandę, bėgom iš kaimo.
** Žemė tikrai kitokia kur buvo mulčiuota. thumbup.gif

*įsivaizduoju unsure.gif
** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mulciuotojos 4u.gif
Norejau paklausti, kokiu storiu pilti nupjauta zole? na kad neissustu, pirma karta tai darysiu tai bijau . kad nesudegtu. Ir kai pasejate mulciuojate ?
Sorry bet as dar zaloka siame reikale , bet su jusu pagalba tikiuosi ismokti visko .
Atsakyti
QUOTE(Miskauoge @ 2012 05 07, 09:36)

Norejau paklausti, kokiu storiu pilti nupjauta zole? na kad neissustu, pirma karta tai darysiu tai bijau . kad nesudegtu. .

pirmam kartui mulčiuokit plonai 2-3cm., po to stebėkit ir pati pamatysit koks storis tinkamas. Ranka pati jau mokės kokio storio užkloti žolę.
Atsakyti
Aš jei mulčiuoju smulkia vejos žolyte,tai mulčiuoju per kelis kartus tą pačią dieną.Plonu sluoksniu paberiu,labai greit išdžiūsta saulėtą dieną (kažkur valandą palaukiu).Ir taip per kelis kartus viską sudedu.

Ech,o mane vakar pavedė.Uošvis žadėjo šieno atvežt,bet taip ir neatvežė.Reik galvot iš kur gaut,nes nebesinori daugiau jo prašyt.Jaučiuos įsižeidus biggrin.gif
Atsakyti
As ir mastau is kur cia siaudu (sieno) gavus aplink Kauna g.gif smile.gif
Gal kas kokiu minciu cool.gif Ar info zino cool.gif
Atsakyti
O tinka takeliams nendriu stiebai ???
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2012 05 07, 10:17)
As ir mastau is kur cia siaudu (sieno) gavus aplink Kauna  g.gif  smile.gif
Gal kas kokiu minciu  cool.gif Ar info zino  cool.gif

siulyciau pas ukininkus kokius nuvaziuoti, is po ziemos gal dar tures sieno uzsilikusio mirksiukas.gif
Atsakyti