Mergaitės sakykit ar siaudai sausi tinka mulčiavimui?
QUOTE(viktner @ 2012 05 04, 09:40)
Mergaitės sakykit ar siaudai sausi tinka mulčiavimui?
tinka...mano braškės su pernykščiais šiaudais apmulčiuotos dabar...
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:58)
Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.
galit žolę dėt ant šieno sluoksniu ir vis pildyti pildyti...
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:58)
Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.
Mulčiuot galima viskuom,ką tik turit Tik reikia nepamiršti,kad smulkinta žalia vejos žolytė labai greitai šusti pradeda.Todėl ją reikia dėti plonais sluoksniais.Vienas išdžiūna sluoksniukas,dėti kitą ir t.t. Žalia žolė pjauta dalgiu dedasi kiek didesniu sluoksniu.
Man asmeniškai labiausiai patinka šienas Sausas.Dedi storai ir pamiršti ilgesniam laikui
Aš jei turėčiau kur džiovinti,tai tiesiog nupjovus dalgiu palikčiau išdžiūti ir tik tada mulčiuočiau.Tikimybė,kad sušus,supelys tikrai mažesnė pasidaro
Papildyta:
Šiaudais ne viską gerai mulčiuoti Jie tiesiog ilgiau užtrunka,kol suyra.Todėl kai kuriom daržovėm per mažai gėrio gaunasi
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 09:48)
Mulčiuot galima viskuom,ką tik turit Tik reikia nepamiršti,kad smulkinta žalia vejos žolytė labai greitai šusti pradeda.Todėl ją reikia dėti plonais sluoksniais.Vienas išdžiūna sluoksniukas,dėti kitą ir t.t. Žalia žolė pjauta dalgiu dedasi kiek didesniu sluoksniu.
Man asmeniškai labiausiai patinka šienas Sausas.Dedi storai ir pamiršti ilgesniam laikui
Aš jei turėčiau kur džiovinti,tai tiesiog nupjovus dalgiu palikčiau išdžiūti ir tik tada mulčiuočiau.Tikimybė,kad sušus,supelys tikrai mažesnė pasidaro
Papildyta:
Šiaudais ne viską gerai mulčiuoti Jie tiesiog ilgiau užtrunka,kol suyra.Todėl kai kuriom daržovėm per mažai gėrio gaunasi
Papildyta:
o tai jei dedi ant šiaudų žalią žolę tai man atrodo procesas greitas būna... o gal klystu...
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 04, 09:51)
o tai jei dedi ant šiaudų žalią žolę tai man atrodo procesas greitas būna... o gal klystu...
Tai šiaudai gi po apačia lieka,juos pirmiau "valgo". Galima maišyti žalią žolytę su šiaudais,procesas paspartėtų.
Šiaip geriausia tai bandyti Nepabandęs-nesužinosi ar tikrai
Buvau straipsniuką įmetus šitoj temoj.Tikrai labai gerai aprašytas mulčiavimas buvo
Papildyta:
Apie mulčiavimą
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 09:56)
Tai šiaudai gi po apačia lieka,juos pirmiau "valgo". Galima maišyti žalią žolytę su šiaudais,procesas paspartėtų.
Buvau straipsniuką įmetus šitoj temoj.Tikrai labai gerai aprašytas mulčiavimas buvo
Ačiū, merginos, užsiimsiu bandymais. Šienui nežinau kiek metų. Pirkom seną sodybą, o ten ant tvarto visas aukštas vien šieno prikišta. Jis gal kokių 10 metų, bet tikrai nesupelijęs. Turbūt pelių lizdų rasim begalę, bet norisi viską sutvarkyti, o ir nauda neprošal.
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 03, 16:53)
O jus man pasakykit, nulauziau sudziuvusias chrizantemas , tuos kotus (jauciu ta reikejo padaryti rudeni ) ar tinka jai as sudesiu juos po tujomis ar ismesti
Gal kas patars
[quote=rim,2012 05 03, 16:08]
[quote=lyja lyja lietus,2012 05 03, 11:33]
o tas smulkintuvas elektrinis ar benzininis? mums reiktų išsinuomuot, bet elektros neturim, kažin ar nuomuoja kitokius
Elektrinis, man rodos jie vienintelį jį ir turi, bet negarantuoju - pasiskambinkit. O elektros gal įmanoma iš kokių kaimynų kabelį tam kartui atsitempt?
[/quote]
oi ne, tada netiks mes be elektros, o kaimynai už 3 km
[quote=lyja lyja lietus,2012 05 03, 11:33]
o tas smulkintuvas elektrinis ar benzininis? mums reiktų išsinuomuot, bet elektros neturim, kažin ar nuomuoja kitokius
Elektrinis, man rodos jie vienintelį jį ir turi, bet negarantuoju - pasiskambinkit. O elektros gal įmanoma iš kokių kaimynų kabelį tam kartui atsitempt?
[/quote]
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 04, 12:32)
na, tai ne jau viską ant auto prikurkės jungiat?
QUOTE(Otaip @ 2012 05 03, 14:46)
pas man toks pastebėjimai su pakeltomis lysvėmis -vienas, kad aukštom lysvėm tikrai daug papildomo laistymo reiks, antras - kai mulčiuoji daržoves, kuriom einas daugiau mulčo dėt (kitom toks stiprus apkaupimas nelabai patiks )- pasikelia aukštis, tačiau man patogiau, kai lieka bortelis - nuo vėjo šiek tiek apsaugo augalus, vėjas nenutaršo ir mulčo (pas mus vėjuota). Vyras tai neatsistebi - sako, dedi dedi ten viską, o žemės tai nedaugėja ( sakau sliekai suvalgo, iškakoja, ir tada mūsų daržovės tą šienuką pasiima ).
supratau, žodziu ypatingo žemės padidėjimo nesitikėti... O dėl pakeltų lysvių išsausėjimo- tai pas mus šlapoka vieta, tai gal tik į naudą bus tas pasausėjimas Labai aukštų lysvių nedarėm, jos vos pakeltos nuo žemės, sakyč tik šiek tiek aukštesnės už normalias lysves...
Patiko jūsų mintis dėl aukštesnių bortelių kaip apsaugos nuo vėjo, man irgi aktualu, turėsiu omeny, labai ačiū
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 04, 13:35)
na, tai ne jau viską ant auto prikurkės jungiat?
naujakuriai esam... su balanom pasišviečiam, benzininius įrankius naudojam
Papildyta:
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 04, 13:25)
Gal kas patars
man atrodo, kad tiks... Žolės neaugs ir drėgmė užsilaikys...
Kokios fainos pakeltos lysvės..
siandien isgelbejau kaimynu zole nuo ismetimo. pamaciau kad grebe i kruvas tai nulekaiu sakau kur desi, sako lauk mesiu tai prigrasinau nemest. sako tai i maisus sukrausiu ir padesiu patvory, sakau niekur tu nekrauk, tupj atleku susirinkt ale kad nedaug jos buvo, dvi tackikes tik