Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

Mergaitės sakykit ar siaudai sausi tinka mulčiavimui?
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2012 05 04, 09:40)
Mergaitės sakykit ar siaudai sausi tinka mulčiavimui?

tinka...mano braškės su pernykščiais šiaudais apmulčiuotos dabar...
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:58)
Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.

galit žolę dėt ant šieno sluoksniu ir vis pildyti pildyti...
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:58)
Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.

Mulčiuot galima viskuom,ką tik turit biggrin.gif Tik reikia nepamiršti,kad smulkinta žalia vejos žolytė labai greitai šusti pradeda.Todėl ją reikia dėti plonais sluoksniais.Vienas išdžiūna sluoksniukas,dėti kitą ir t.t. Žalia žolė pjauta dalgiu dedasi kiek didesniu sluoksniu.
Man asmeniškai labiausiai patinka šienas blush2.gif Sausas.Dedi storai ir pamiršti ilgesniam laikui ax.gif
Aš jei turėčiau kur džiovinti,tai tiesiog nupjovus dalgiu palikčiau išdžiūti ir tik tada mulčiuočiau.Tikimybė,kad sušus,supelys tikrai mažesnė pasidaro ax.gif
Papildyta:
Šiaudais ne viską gerai mulčiuoti ax.gif Jie tiesiog ilgiau užtrunka,kol suyra.Todėl kai kuriom daržovėm per mažai gėrio gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 09:48)
Mulčiuot galima viskuom,ką tik turit biggrin.gif Tik reikia nepamiršti,kad smulkinta žalia vejos žolytė labai greitai šusti pradeda.Todėl ją reikia dėti plonais sluoksniais.Vienas išdžiūna sluoksniukas,dėti kitą ir t.t. Žalia žolė pjauta dalgiu dedasi kiek didesniu sluoksniu.
Man asmeniškai labiausiai patinka šienas blush2.gif Sausas.Dedi storai ir pamiršti ilgesniam laikui ax.gif
Aš jei turėčiau kur džiovinti,tai tiesiog nupjovus dalgiu palikčiau išdžiūti ir tik tada mulčiuočiau.Tikimybė,kad sušus,supelys tikrai mažesnė pasidaro ax.gif
Papildyta:
Šiaudais ne viską gerai mulčiuoti ax.gif Jie tiesiog ilgiau užtrunka,kol suyra.Todėl kai kuriom daržovėm per mažai gėrio gaunasi biggrin.gif

o tai jei dedi ant šiaudų žalią žolę tai man atrodo procesas greitas būna... g.gif o gal klystu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 04, 09:51)
o tai jei dedi ant šiaudų žalią žolę tai man atrodo procesas greitas būna... g.gif o gal klystu... blush2.gif

Tai šiaudai gi po apačia lieka,juos pirmiau "valgo". Galima maišyti žalią žolytę su šiaudais,procesas paspartėtų.
Šiaip geriausia tai bandyti biggrin.gif Nepabandęs-nesužinosi ar tikrai biggrin.gif

Buvau straipsniuką įmetus šitoj temoj.Tikrai labai gerai aprašytas mulčiavimas buvo 4u.gif
Papildyta:
Apie mulčiavimą
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 09:56)
Tai šiaudai gi po apačia lieka,juos pirmiau "valgo". Galima maišyti žalią žolytę su šiaudais,procesas paspartėtų.
Šiaip geriausia tai bandyti biggrin.gif Nepabandęs-nesužinosi ar tikrai biggrin.gif

Buvau straipsniuką įmetus šitoj temoj.Tikrai labai gerai aprašytas mulčiavimas buvo 4u.gif

Ačiū, merginos, užsiimsiu bandymais. Šienui nežinau kiek metų. Pirkom seną sodybą, o ten ant tvarto visas aukštas vien šieno prikišta. Jis gal kokių 10 metų, bet tikrai nesupelijęs. Turbūt pelių lizdų rasim begalę, bet norisi viską sutvarkyti, o ir nauda neprošal.
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 03, 16:53)
O jus man pasakykit, nulauziau sudziuvusias chrizantemas , tuos kotus (jauciu ta reikejo padaryti rudeni  g.gif ) ar tinka jai as sudesiu juos po tujomis  blush2.gif ar ismesti  g.gif

Gal kas patars g.gif
Atsakyti
[quote=rim,2012 05 03, 16:08]
[quote=lyja lyja lietus,2012 05 03, 11:33]
o tas smulkintuvas elektrinis ar benzininis? mums reiktų išsinuomuot, bet elektros neturim, kažin ar nuomuoja kitokius g.gif
Elektrinis, man rodos jie vienintelį jį ir turi, bet negarantuoju - pasiskambinkit. O elektros gal įmanoma iš kokių kaimynų kabelį tam kartui atsitempt?
[/quote]
oi ne, tada netiks schmoll.gif mes be elektros, o kaimynai už 3 km doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 04, 12:32)
oi ne, tada netiks schmoll.gif mes be elektros, o kaimynai už 3 km doh.gif

g.gif na, tai ne jau viską ant auto prikurkės jungiat?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 03, 14:46)
pas man toks pastebėjimai su pakeltomis lysvėmis -vienas, kad aukštom lysvėm tikrai daug papildomo laistymo reiks, antras - kai mulčiuoji daržoves, kuriom einas daugiau mulčo dėt (kitom toks stiprus apkaupimas nelabai patiks  schmoll.gif )- pasikelia aukštis, tačiau man patogiau, kai lieka bortelis - nuo vėjo šiek tiek apsaugo augalus, vėjas nenutaršo ir mulčo (pas mus vėjuota). Vyras tai neatsistebi - sako, dedi dedi ten viską, o žemės tai nedaugėja  lotuliukas.gif  ( sakau sliekai suvalgo, iškakoja, ir tada mūsų daržovės tą šienuką pasiima  biggrin.gif ).

supratau, žodziu ypatingo žemės padidėjimo nesitikėti... O dėl pakeltų lysvių išsausėjimo- tai pas mus šlapoka vieta, tai gal tik į naudą bus tas pasausėjimas g.gif Labai aukštų lysvių nedarėm, jos vos pakeltos nuo žemės, sakyč tik šiek tiek aukštesnės už normalias lysves...
Patiko jūsų mintis dėl aukštesnių bortelių kaip apsaugos nuo vėjo, man irgi aktualu, turėsiu omeny, labai ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 04, 13:35)
g.gif na, tai ne jau viską ant auto prikurkės jungiat?

naujakuriai esam... blush2.gif su balanom pasišviečiam, benzininius įrankius naudojam unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 04, 13:25)
Gal kas patars  g.gif

man atrodo, kad tiks... Žolės neaugs ir drėgmė užsilaikys...
Atsakyti
Kokios fainos pakeltos lysvės.. wub.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 04 gegužės 2012 - 14:24
siandien isgelbejau kaimynu zole nuo ismetimo. pamaciau kad grebe i kruvas tai nulekaiu sakau kur desi, sako lauk mesiu tai prigrasinau nemest. sako tai i maisus sukrausiu ir padesiu patvory, sakau niekur tu nekrauk, tupj atleku susirinkt lotuliukas.gif ale kad nedaug jos buvo, dvi tackikes tik ax.gif
Atsakyti