QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 03, 19:20)
Prisijungiu prie sveikinimų Kad visi žiedai žydėtų ir daržai gerai derėtų
IR AŠ SVEIKINU, GERIAU VĖLIAU , NEGU NIEKADA
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 03, 11:33)
O kai mulčiuoji lysves ir karts nuo karto vis pildai šviežiu mulčo sluoksniu, ar žemių kauburėlis šiek tiek didėja, ar lieka toks pat?
Pas mane nepadaugėja žemės.
QUOTE(kasiopeja @ 2012 05 03, 14:55)
*Sausos pjuvenos prie uogų nelimpa.
**Iki žydėjimo braškės mulčiuoju nupjauta žole, o kai pradeda žydėti, storai užpilu pjuvenų (kad žemė neprasišviestų) ir jos puikiausiai laikosi iki rudens.
**Iki žydėjimo braškės mulčiuoju nupjauta žole, o kai pradeda žydėti, storai užpilu pjuvenų (kad žemė neprasišviestų) ir jos puikiausiai laikosi iki rudens.
*ir stambios, ir smulkios?
**o kur gaunat tokiu metu pjuvenų? Aš jų turiu tik anksti pavasarį, o ir tai nedaug, kokie 5-7 karučiai.
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 03, 18:58)
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 03, 19:20)
Prisijungiu prie sveikinimų Kad visi žiedai žydėtų ir daržai gerai derėtų
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 03, 20:35)
IR AŠ SVEIKINU, GERIAU VĖLIAU , NEGU NIEKADA
AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
O gal kuri norit padovanoti dyyyyydelę priekabą šiaudų ar pjautos žolės?
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:02)
keletas merginų rašė, kad sudygo žolė ant mulčiaus. Įdedu savo mulčiuotų braškių foto, šiais metais nemulčiuota, žolės dygsta, kai turėsiu mulčio-krausiu ant viršaus:
o tu dar žolės pjovimo sezono neatidarei mano jau nupjauta, tai tik česnakams užteko iš sodo...reiks aplink namus šienaut...ryt jei nepamiršiu nufotkint parodysiu savo česnakus...o braškės tai mano su plėvele uždengtos, bijom šalnų, tai nenudengiu dabar...nes kažkaip būtų gaila žiedukų kad nušaltų...mano irgi viena kita buvo žolė, bet aš išpurenau nes mulčius suėstas jau beveik buvo, ir šiaudais apdengiau...su pjuvenom taip mulčiuoja irgi bet jei po gero lietaus tikrai braškių uogos būna aplipusios pjuvenom...
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 03, 23:16)
o tu dar žolės pjovimo sezono neatidarei
atidariau, bet pas mane daug braškių Užteko tik vienai lysvei, dar šiaudus ne visus sukroviau, noriu, kad ir bulvėms užtektų
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:22)
atidariau, bet pas mane daug braškių Užteko tik vienai lysvei, dar šiaudus ne visus sukroviau, noriu, kad ir bulvėms užtektų
nu kažkaip neišdrįsau su šiaudais bulvių auginti, saviškiui pasakoju tai tas didelėm akim pasižiūrėjo, sako darysim taip, žemę su matobloku išdirbo, su grėbliu perkultivavom, paskui nusitiesėm nuo vieno galo iki kito šniūriuką ir davai išmėtėm eilutėm bulves, o galiausiai su grėbliu žemę užžarstėm...vis kažkas užaugs...
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 03, 23:30)
išmėtėm eilutėm bulves, o galiausiai su grėbliu žemę užžarstėm...vis kažkas užaugs...
jeigu nemulčiuosi, tai gali būti daug žalių bulvių. Arba turėsi apkaupti.
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:32)
jeigu nemulčiuosi, tai gali būti daug žalių bulvių. Arba turėsi apkaupti.
tai kaupsim su rankiniu kauptuku...viskas rankiniu šiemet eina būdu... vyrui juokiuosi, sakau akmens amžius, kiek ten tų bulvių...
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:36)
Labas rytas.
Noriu paklausti. Skaičiau skaičiau ir jau galvelė susisuko. Pasodinus šiltnamyje pomidorus noriu mulčiuoti. Ką pirma reikia kloti - šviežiai pjautą žolytę(turiu ir iš žoliapjovės ir dalgiu vyras gali pratraukti per garšvas, ar šieną?).
Noriu paklausti. Skaičiau skaičiau ir jau galvelė susisuko. Pasodinus šiltnamyje pomidorus noriu mulčiuoti. Ką pirma reikia kloti - šviežiai pjautą žolytę(turiu ir iš žoliapjovės ir dalgiu vyras gali pratraukti per garšvas, ar šieną?).
Pirmiausia gerai sulaistot žemę ir dedat sausą šieną
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 08:55)
Pirmiausia gerai sulaistot žemę ir dedat sausą šieną
Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.