Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

Prisijungiu prie sveikinimų happybday.gif Kad visi žiedai žydėtų ir daržai gerai derėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 03, 19:20)
Prisijungiu prie sveikinimų  happybday.gif  Kad visi žiedai žydėtų ir daržai gerai  derėtų 4u.gif

IR AŠ SVEIKINU, GERIAU VĖLIAU , NEGU NIEKADA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 03, 11:33)

O kai mulčiuoji lysves ir karts nuo karto vis pildai šviežiu mulčo sluoksniu, ar žemių kauburėlis šiek tiek didėja, ar lieka toks pat?

Pas mane nepadaugėja žemės.
QUOTE(kasiopeja @ 2012 05 03, 14:55)
*Sausos pjuvenos prie uogų nelimpa.
**Iki žydėjimo braškės mulčiuoju nupjauta žole, o kai pradeda žydėti, storai užpilu pjuvenų (kad žemė neprasišviestų) ir jos puikiausiai laikosi iki rudens.

*ir stambios, ir smulkios?
**o kur gaunat tokiu metu pjuvenų? Aš jų turiu tik anksti pavasarį, o ir tai nedaug, kokie 5-7 karučiai.
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 03, 18:58)
Diasaja su praėjusiu gimtadieniu happybday.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 03, 19:20)
Prisijungiu prie sveikinimų  happybday.gif  Kad visi žiedai žydėtų ir daržai gerai  derėtų 4u.gif

QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 03, 20:35)
IR AŠ SVEIKINU, GERIAU VĖLIAU , NEGU NIEKADA  4u.gif

AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ 4u.gif
O gal kuri norit padovanoti dyyyyydelę priekabą šiaudų ar pjautos žolės? biggrin.gif
Atsakyti
keletas merginų rašė, kad sudygo žolė ant mulčiaus. Įdedu savo mulčiuotų braškių foto, šiais metais nemulčiuota, žolės dygsta, kai turėsiu mulčio-krausiu ant viršaus:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:02)
keletas merginų rašė, kad sudygo žolė ant mulčiaus. Įdedu savo mulčiuotų braškių foto, šiais metais nemulčiuota, žolės dygsta, kai turėsiu mulčio-krausiu ant viršaus:

user posted image

o tu dar žolės pjovimo sezono neatidarei g.gif mano jau nupjauta, tai tik česnakams užteko iš sodo...reiks aplink namus šienaut...ryt jei nepamiršiu nufotkint parodysiu savo česnakus...o braškės tai mano su plėvele uždengtos, bijom šalnų, tai nenudengiu dabar...nes kažkaip būtų gaila žiedukų kad nušaltų...mano irgi viena kita buvo žolė, bet aš išpurenau nes mulčius suėstas jau beveik buvo, ir šiaudais apdengiau...su pjuvenom taip mulčiuoja irgi bet jei po gero lietaus tikrai braškių uogos būna aplipusios pjuvenom...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltis*: 03 gegužės 2012 - 22:18
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 03, 23:16)
o tu dar žolės pjovimo sezono neatidarei g.gif

atidariau, bet pas mane daug braškių rolleyes.gif Užteko tik vienai lysvei, dar šiaudus ne visus sukroviau, noriu, kad ir bulvėms užtektų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:22)
atidariau, bet pas mane daug braškių rolleyes.gif Užteko tik vienai lysvei, dar šiaudus ne visus sukroviau, noriu, kad ir bulvėms užtektų rolleyes.gif

nu kažkaip neišdrįsau su šiaudais bulvių auginti, blush2.gif saviškiui pasakoju tai tas didelėm akim blink.gif pasižiūrėjo, sako darysim taip, žemę su matobloku išdirbo, su grėbliu perkultivavom, paskui nusitiesėm nuo vieno galo iki kito šniūriuką ir davai išmėtėm eilutėm bulves, o galiausiai su grėbliu žemę užžarstėm...vis kažkas užaugs... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 03, 23:30)
išmėtėm eilutėm bulves, o galiausiai su grėbliu žemę užžarstėm...vis kažkas užaugs... biggrin.gif

jeigu nemulčiuosi, tai gali būti daug žalių bulvių. Arba turėsi apkaupti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 23:32)
jeigu nemulčiuosi, tai gali būti daug žalių bulvių. Arba turėsi apkaupti.

tai kaupsim su rankiniu kauptuku...viskas rankiniu šiemet eina būdu... biggrin.gif vyrui juokiuosi, sakau akmens amžius, kiek ten tų bulvių...
Atsakyti
Labas rytas.
Noriu paklausti. Skaičiau skaičiau ir jau galvelė susisuko. Pasodinus šiltnamyje pomidorus noriu mulčiuoti. Ką pirma reikia kloti - šviežiai pjautą žolytę(turiu ir iš žoliapjovės ir dalgiu vyras gali pratraukti per garšvas, ar šieną?).
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2012 05 04, 08:36)
Labas rytas.
Noriu paklausti. Skaičiau skaičiau ir jau galvelė susisuko. Pasodinus šiltnamyje pomidorus noriu mulčiuoti. Ką pirma reikia kloti - šviežiai pjautą žolytę(turiu ir iš žoliapjovės ir dalgiu vyras gali pratraukti per garšvas, ar šieną?).

Pirmiausia gerai sulaistot žemę ir dedat sausą šieną mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 04, 08:55)
Pirmiausia gerai sulaistot žemę ir dedat sausą šieną mirksiukas.gif

Ačiū. O tai žoles visai nenaudot? Vargeli, tai kur ją padėt. 25 arai vien pievos.
Atsakyti