Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(Viltis* @ 2012 05 02, 15:55)
avietes gerai mulčiuot...jei eglinės pjuvenos tai šilauogėms tinka nes rūgšti...

O braskes tinka pjuvenom mulciuot? Jos yra spygliuočių mrdžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 03, 06:08)

Tiesa, pasidalinsiu pernai metų eksperimentu - morkas mulčiavau smulkiom pjuvenom -  schmoll.gif nepavyko man - susigumulavo, išplaukė, per sausa buvo .. .

morkas man taip pat nepatiko pjuvenomis mulčiuoti.
QUOTE(spoolga @ 2012 05 03, 08:07)
O braskes tinka pjuvenom mulciuot? Jos yra spygliuočių mrdžių 4u.gif

tinka, bet aš mulčiuoju tik tarplysvius tarp braškių, nes uogos gali apsivelti.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 05 02, 11:54)
Mūsų kaime Šiauliuose tongue.gif  šakų smulkintuvą turi tik "Mechanizmų nuoma" Žalgirio g., bet brangokai gaunasi - dienai 80Lt, 1val. - 20Lt. Mes krūvą šakų turėjom - pasiėmėm 2val. tai vos spėjom susmulkint per tą laiką, gavosi kokie 5 maišai.

o tas smulkintuvas elektrinis ar benzininis? mums reiktų išsinuomuot, bet elektros neturim, kažin ar nuomuoja kitokius g.gif

O kai mulčiuoji lysves ir karts nuo karto vis pildai šviežiu mulčo sluoksniu, ar žemių kauburėlis šiek tiek didėja, ar lieka toks pat? Klausiu, nes padariau gana žemokas lysves, galvojau, kad mulčiuojant jos "paūgės" g.gif
Atsakyti
ar kas sausmedzius auginat? kuo mulciuojat g.gif as du siemet pasodinau ir durpem uzmulciavau, tai vienas labai graziai lapelius isleides, o kitas buvo pumpuriukus isleides, bet pradejo dziut unsure.gif nors vienas salia kito per koki 1-1,5 pasodintas. kazin kaip ji gelbet jei dar imanoma. temos tokios neradau tai sakau gal cia kas zinos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 03, 11:33)
O kai mulčiuoji lysves ir karts nuo karto vis pildai šviežiu mulčo sluoksniu, ar žemių kauburėlis šiek tiek didėja, ar lieka toks pat? Klausiu, nes padariau gana žemokas lysves, galvojau, kad mulčiuojant jos "paūgės" g.gif

pas man toks pastebėjimai su pakeltomis lysvėmis -vienas, kad aukštom lysvėm tikrai daug papildomo laistymo reiks, antras - kai mulčiuoji daržoves, kuriom einas daugiau mulčo dėt (kitom toks stiprus apkaupimas nelabai patiks schmoll.gif )- pasikelia aukštis, tačiau man patogiau, kai lieka bortelis - nuo vėjo šiek tiek apsaugo augalus, vėjas nenutaršo ir mulčo (pas mus vėjuota). Vyras tai neatsistebi - sako, dedi dedi ten viską, o žemės tai nedaugėja lotuliukas.gif ( sakau sliekai suvalgo, iškakoja, ir tada mūsų daržovės tą šienuką pasiima biggrin.gif ).
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 03, 14:05)
ar kas sausmedzius auginat? kuo mulciuojat g.gif as du siemet pasodinau ir durpem uzmulciavau, tai vienas labai graziai lapelius isleides, o kitas buvo pumpuriukus isleides, bet pradejo dziut unsure.gif nors vienas salia kito per koki 1-1,5 pasodintas. kazin kaip ji gelbet jei dar imanoma. temos tokios neradau tai sakau gal cia kas zinos unsure.gif

valgomuosius? Aš du auginu - mulčiuoju kaip ir visus uogakrūmius - visko daug biggrin.gif - smulkios šakos, virtuvės kompostas, žolė, šienas - kas po ranka. tongue.gif mmm - kaip skanu tos uogytės - pirmosios mėlynės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 03 gegužės 2012 - 13:47
QUOTE(Otaip @ 2012 05 03, 14:46)
valgomuosius? Aš du auginu - mulčiuoju kaip ir visus uogakrūmius - visko daug biggrin.gif - smulkios šakos, virtuvės kompostas, žolė, šienas - kas po ranka.  tongue.gif  mmm - kaip skanu tos uogytės - pirmosios mėlynės biggrin.gif

aha, valgomuosius. nu reik lekt zoles paraut ir sienuko uzmest jiems, gal dar isgelbesiu. nes vienas skaiciau nedara lyg g.gif tai jei antras numirs reiks rudeni o gal dar dabar nupirkus pasodint unsure.gif
o as net nesu ragavus ju bet prisiskaiciau kad skanios panasios i melynes tai nupirkau pora krumiuku, nes dukryte tai labai megsta yvairias uogas, jau dabar vaiksto aplink braskes, serbentus, agrastus avietes, sausmedzius ir silauoge ir sneka VASIA ODY BUS (vasara uogyciu bus) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 03, 05:58)
tinka, bet aš mulčiuoju tik tarplysvius tarp braškių, nes uogos gali apsivelti.

Sausos pjuvenos prie uogų nelimpa. Kaip tik pjuvenos apsaugo uogas nuo žemių, praktiškai nė plauti nebereikia. Iki žydėjimo braškės mulčiuoju nupjauta žole, o kai pradeda žydėti, storai užpilu pjuvenų (kad žemė neprasišviestų) ir jos puikiausiai laikosi iki rudens. Šitoks mulčiavimas pas mus praktikuojamas iš kartos į kartą. Nenusivylėme rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 03, 14:55)
VASIA ODY BUS (vasara uogyciu bus) lotuliukas.gif

wub.gif lotuliukas.gif

taip - pas man du krūmeliai, man juos įšaknidijo su atlanka. Jau antrais metais uogyčių turėjom. dedu pliusą šiam krūmui - nes, jei juodųjų serbentų iki galo maniškės ir neišvalgo (lieka man pasišaldyt žiemai), tai sausmedžio uogytes visas iki vienos. Kas dar labai pasiteisino - medliavos uogytės - vaikai vos imusias mėlti nuskina. Šių uogų,a išku, nėr taip gausiai, kaip serbetų biggrin.gif - bet labai mum skanios. O krūmelį pamiškėj atsikirtom - jų kai kuriuose miškuose tieeeeek prisidauginę, kad net sunku praeiti doh.gif .
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2012 05 03, 14:55)
Sausos pjuvenos prie uogų nelimpa. Kaip tik pjuvenos apsaugo uogas nuo žemių, praktiškai nė plauti nebereikia. Iki žydėjimo braškės mulčiuoju nupjauta žole, o kai pradeda žydėti, storai užpilu pjuvenų (kad žemė neprasišviestų) ir jos puikiausiai laikosi iki rudens. Šitoks mulčiavimas pas mus praktikuojamas iš kartos į kartą. Nenusivylėme  rolleyes.gif

4u.gif o tikrai tos smulkiosios pjuvenos? Aš buvau braškyne, kur tos stambesnės - drožlės lyg + žievių šiek tiek - tai ten tikrai viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 03, 15:04)
wub.gif  lotuliukas.gif

taip - pas man du krūmeliai, man juos įšaknidijo su atlanka. Jau antrais metais uogyčių turėjom. dedu pliusą šiam krūmui - nes, jei juodųjų serbentų iki galo maniškės ir neišvalgo (lieka man pasišaldyt žiemai), tai sausmedžio uogytes visas iki vienos. Kas dar labai pasiteisino - medliavos uogytės - vaikai vos imusias mėlti nuskina. Šių uogų,a išku, nėr taip gausiai, kaip serbetų biggrin.gif - bet labai mum skanios. O krūmelį pamiškėj atsikirtom - jų kai kuriuose miškuose tieeeeek prisidauginę, kad net sunku praeiti  doh.gif .

tai reiks ir pasisodint. drauges mama turi kruma didziuli tai reiks paklaust drauges gal yra koks vaikiukas rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=lyja lyja lietus,2012 05 03, 11:33]
o tas smulkintuvas elektrinis ar benzininis? mums reiktų išsinuomuot, bet elektros neturim, kažin ar nuomuoja kitokius g.gif

Elektrinis, man rodos jie vienintelį jį ir turi, bet negarantuoju - pasiskambinkit. O elektros gal įmanoma iš kokių kaimynų kabelį tam kartui atsitempt?
Atsakyti
O jus man pasakykit, nulauziau sudziuvusias chrizantemas , tuos kotus (jauciu ta reikejo padaryti rudeni g.gif ) ar tinka jai as sudesiu juos po tujomis blush2.gif ar ismesti g.gif
Atsakyti
Diasaja su praėjusiu gimtadieniu happybday.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vosylka*: 03 gegužės 2012 - 17:59