Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 10:34)

Aš pasisodinau tris krūmelius šilauogių. Apmulčiavau pjuvenom. Tik va papuvusių pjuvenų neturėjau, na, gal nepakenks. Labai jau norisi uogikių..  wub.gif Gal kas auginat?

auginam, auginam. Aš savasias laiks nuo laiko "pašeriu" pušų spygliais - prisirenku nuėjusi į pušyną, joms labai patinka.

QUOTE(Ambro @ 2012 04 30, 13:21)

Aš su pernykščia išdžiuvusia žole mulčiavau  smile.gif Žolė n metų nepjauta, tai kieta tokia, kaip šiaudai... Vakar tik sugrėbstėm nuo pievos, tiko  thumbup.gif  [/color]

Ambro, pas mus irgi žolės net sumedėjusios, su krūmapjove reik jas pjaut doh.gif Vakar prasinešiau su grėbliu, grėbsčiau nuo pievos sudžiuvusią nulinkusią pernykštę žolę. Rezultatas - mazoliai ant rankų ir šiek tiek medžiagos mulčiavimui biggrin.gif
Atsakyti
bet tai kiek sieno ir siaudu bulvems reikia blink.gif buvo daugiau nei puse masinines priekabos siaudu ir sieno tai as su juo uzdengiau tik dvi vagikes apie 4-5 metrus doh.gif ar as cia jau perstorai kraunu g.gif ar pralys bulves pro tuoki sluoksni?
Atsakyti
Rytorasa, aciu uz pastebeijima blush2.gif
Cukinijas ir moliugus aplink jaunus medelius pirma kart, Jasonio patarimu.
Pas man irgi pro bulviu shiena pralenda visokios kitos zholes, bet kazkaip nekvarsinu sau del to galvos, lai auga, bulvem jos netrukdys, kai bulves praaugs ish shieno kokiu 10 cm tuomet prikrausiu dar dvigubai. Na man 2 supresuotu shiaudu rishuliu tokiu uztenka 1 netrumpai bulviu lysvei. Nezinau chia daug ar mazai.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 30, 17:15)
Ambro, pas mus irgi žolės net sumedėjusios, su krūmapjove reik jas pjaut  doh.gif Vakar prasinešiau su grėbliu, grėbsčiau nuo pievos sudžiuvusią nulinkusią pernykštę žolę. Rezultatas - mazoliai ant rankų ir šiek tiek medžiagos mulčiavimui biggrin.gif

Man MB padėjo - perėjo su dalgiu, vienas juokas buvo tik sugrėbt smile.gif

QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 19:39)
bet tai kiek sieno ir siaudu bulvems reikia blink.gif buvo daugiau nei puse masinines priekabos siaudu ir sieno tai as su juo uzdengiau tik dvi vagikes apie 4-5 metrus doh.gif ar as cia jau perstorai kraunu g.gif ar pralys bulves pro tuoki sluoksni?

Reik tai reik... Kaip pirmam kartui daug nedėjom, kad daigai rastų kelią į saulutę smile.gif Bet sugrėbstėm nemažą kaugę, nusinešėm į seno namo kambarį, saugosim nuo lietaus lotuliukas.gif

Rodaus, ką vakar ir šiandien daržuose nuveikėm smile.gif

Šiandien sode

Gal ir per anksti sodinau svogūnėlius, bet kaip gražiai paaugę bigsmile.gif Nuvažiavus apmulčiavau skinta žole. Vaikai net džiaugėsi, mat suėjo visos dilgėlės biggrin.gif

user posted image

Sėjau šiandien morkas, burokėlius, pupeles ir apmulčiavau senu šienu, ant viršaus - skintos žolės:

user posted image

Mano braškytės wink.gif šių metų užduotis - pasidaugint naujų braškyčiu, ko nemoku... blush2.gif

user posted image

Sode išdygo, tikrai nesu spec. sodinusi smile.gif

[attachmentid=221602]

Vakarykščiais darbai sodyboje:

Į velėną sodintos bulvės ir užklotos šienu (su šienu nespėjau nufotkinti, jau temo):

user posted image

Saulėgrąžos:

user posted image

mini daržiukas su jau išdygusiomis daržovėmis: ridikėliais, saločiukais žirniukais, viskas mulčiuota smile.gif

user posted image

Aronija

user posted image

bet tai kiek sieno ir siaudu bulvems reikia. buvo daugiau nei puse masinines priekabos siaudu ir sieno tai as su juo uzdengiau tik dvi vagikes apie 4-5 metrus ar as cia jau perstorai kraunu ar pralys bulves pro tuoki sluoksni?

Pasižiūrėk į mano ankstesnę foto su tulpėm....jei net jos pralindo pro ~15 cm usigulėjusį seno mulčiaus sluoksni, tai kodėl bulvytės negalėtų? smile.gif
Atsakyti
Sveikos. na as noriu patyrusiu paklausti, kazi ka negerai padariau g.gif nors itariu pati, kad per mazas sluoksnis is rudens mulco buvo, nu bet tokio dalyko nesu nei skaicius, nei macius doh.gif Pernai pasodinau toki kvad.m. braskiu ir uzmulciavau zole, siemet tas plotas buvo apauges nu ziauriaii, kai pradejau raveti, ogi zole viniojasi kaip rulonine, po apacia toks sluoksnelis to mulcio ir visas virsutinis sluoksnis nusiima, bet matyt zeme gera, minksta ir vietomis kur buvo pienes, nu labai lengvai issitrauke saknys, tokios apie 30 cm. blush2.gif siandien po ravejimo nejauciu viso kuno biggrin.gif visi raumenukai skauda, ot miesto vaikas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 30, 17:15)
auginam, auginam. Aš savasias laiks nuo laiko "pašeriu" pušų spygliais - prisirenku nuėjusi į pušyną, joms labai patinka.

maitinsiu spygliais ir aš.. drinks_cheers.gif

bulvėms šiaudų reikia dėti storai, apie 40cm, kitaip bulvės pažaliuos. Aišku, nebūtina visą sluoksnį sukloti iš karto.

Ambro, ačiū už fotoreportažą.. thumbup.gif
Rašėt, kad bulves sodinot į velėną, bet nuotraukoje kitaip atrodo- velėnos nesimato.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 01 gegužės 2012 - 07:40
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 01, 08:36)
maitinsiu spygliais ir aš..  drinks_cheers.gif
bulvėms šiaudų reikia dėti storai, apie 40cm, kitaip bulvės pažaliuos. Aišku, nebūtina visą sluoksnį sukloti iš karto.
Ambro, ačiū už fotoreportažą..  thumbup.gif
Rašėt, kad bulves sodinot į velėną, bet nuotraukoje kitaip atrodo- velėnos nesimato..  rolleyes.gif

reiks ir man silauogei spygliu is pusyno parnest drinks_cheers.gif

aaa, tai gerai, vakar uzklojau kazkur 20-30cm.

ir bulves uzkastos, as tai nekasiau nei biski, ant zemes padejau, pelenais pabarsciau ir uzkroviau siaudu ir sieno.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 01, 08:36)
Rašėt, kad bulves sodinot į velėną, bet nuotraukoje kitaip atrodo- velėnos nesimato..  rolleyes.gif

Duobutę iškasiau, išklojau supuvusiu senu mėšlu ir ant viršaus užbarsčiau juo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 01, 10:44)
Duobutę iškasiau, išklojau supuvusiu senu mėšlu ir ant viršaus užbarsčiau juo smile.gif

supratau.. smile.gif
Atsakyti
Dėl šilauogių - Auginu 6 krūmus. Ir dar noriu ax.gif Sodinu į rūgščią durpę, kurią maišau su žemėmis, mulčiuoju taip pat rūgščia durpe.

Trude - per plonas mulčio sluoksnis.

Rike - o kurklių nėra, kad norit kurmius iškomandiruoti? g.gif

Ruta19 - pagal aprašymą supratau, kad pas jus sudygo žolė ant mulčio. kada rudenį buvo paskutinis mulčiavimas? g.gif

Kiek foto gražių pridėjot bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 01 gegužės 2012 - 22:57
Gal galima smulkiau apie kova su kurmiais? Bambalis ant pagalio ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 05 02, 08:57)
Gal galima smulkiau apie kova su kurmiais? Bambalis ant pagalio ir viskas?

http://www.kurmiuspastai.lt/ - neblogai parašyta.
Atsakyti