Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 11:44)
prieš kiek laiko sodinta? Ar jau derlius buvo?

sodinta prieš 3 m Jei žydės tai tikrai uogyčių bus.Pernai tai kažkaip mažoka buvo, bet gal truputį apleidus buvau. O pernai dar kelias nusipirkau tai vėl bus šviežių smile.gif Matyt kažką ne taip buvau padarius. Reikia sodinti į specialiai joms skirtą durpę ir viskas gerai būna.

QUOTE(Keretoja @ 2012 04 30, 13:25)
Ash tai shiaudu aplink medelius nepagaliu-kokiu 2 metrai spilnduliu aplink medi prikraunu ten ir sodinsiu moliuginius, tik aplink kota palikau laisva, kad nesiliestu.

Sodinat apie medžius moliūgus, cukinijas? blush2.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 13:36)
jau n kartų kartota, kad šiaudai gai liestis prie augalų. be to jų galima dėti storą sluoksnį.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
aš tai cukinijas, moliūgus ir melioną pasėjau kur visus dėjau lapus šiukšles į tas vietas prie tvoros, ten kaip komposto krūva buvo, tai maniškis perkasė, palygino, puri žemė, tikiuosi viskas jiems bus ok...
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 04 30, 14:09)
sodinta prieš 3 m Jei žydės tai tikrai uogyčių bus.Pernai tai kažkaip mažoka buvo, bet gal truputį apleidus buvau. O pernai dar kelias nusipirkau tai vėl bus šviežių smile.gif Matyt kažką ne taip buvau padarius. Reikia sodinti į specialiai joms skirtą durpę ir viskas gerai būna.

o jūs į duobę tik durpes dėjot? Aš pirkau rūgščias durpes, maišiau su žemėmis ir pjuvenomis. Žemės dėjau nedaug.

Kokias veisles auginat?

Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 30, 14:13)
aš tai cukinijas, moliūgus ir melioną pasėjau kur visus dėjau lapus šiukšles į tas vietas prie tvoros, ten kaip komposto krūva buvo, tai maniškis perkasė, palygino, puri žemė, tikiuosi viskas jiems bus ok...

viskas bus ok, jeigu nenušals.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 14:18)
o jūs į duobę tik durpes dėjot? Aš pirkau rūgščias durpes, maišiau su žemėmis ir pjuvenomis. Žemės dėjau nedaug.

Kokias veisles auginat?

Papildyta:
viskas bus ok, jeigu nenušals..  rolleyes.gif

na vakar tik pasėjau tikiuosi dar nesudigs kai šalčius pranašauja... rolleyes.gif o jei sudigs, dengsiu plėvele agro...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 14:18)
o jūs į duobę tik durpes dėjot?
Kokias veisles auginat?

Tik durpės. Bet iškasė didelę duobę. Kad vienas tas didelis maišas dviem duobėm. Veislės nežinau, bet kada paklausiu tos moteriškės kur pirkau.
Atsakyti
Mano drauge, kai pirko silauoges, jai sake, kad pirmus 2 metus ziedus reikia nuskabyti, bet ne nukirptti. Trecius metus pazadejo gausu derliu. 4u.gif
Atsakyti
Apie silauoges kalbat - tai va ka tik pasodinom pora Duke veisles. Pirkom is Babtu medelyno (kartu su kitais sodo medeliais). Krumui po gera maisa durpiu sunaudojo dideles duobes iskase. Ir sake nepatingeti pries laistant i kibira po sauskteli citrinos rugsties istirpinti-tipo joms labai patinka tai rolleyes.gif . Ziuresim kaip bus. Klausiau ar bus uogu siemet -tai sake neaisku, o sausmedis tai duos jau tikrai siemet uogyciu smile.gif
QUOTE(Ambro @ 2012 04 30, 13:21)
[color=darkviolet] thumbup.gif Gražiai "papuošta" biggrin.gif Gaila tik, kad greit "sueis" žolytė doh.gif

aciu smile.gif
O del zoles tai "no problem" - vejos labai daug, pernai metais viska i kompostine krove. Tik rudeni "pamaitinau" darza ir siltnami. Siemet kol nepatresta veja suskubau sunaudoti mulciavimui, nors dar nepaseta beveik niekas mano darze smile.gif.

Idomu kiek laiko nuo vejos tresimo geriau nenaudoti pjautos zoles? g.gif Kaip jus darot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 30 balandžio 2012 - 15:05
pasirodysiu savo mulčiuotas braškes, padarius foto mulčiavau iš naujo, paklojau tris karučius šiaudų. Prašau nesišaipyti pamautų butelių, taip pernai gelbėjausi nuo kurmio, nes kiekvieną savaitgalį verkti norėdavosi kaip viskas buvo iškilota ir užpilta verysad.gif
user posted image
user posted image
user posted image

o čia už gerą darbą gavau dovanų thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
rike, tai galit rinktis- arba kenkėjai, arba kenkėjų valgytojai-kurmiai.. Matau, kad labiau prie širdies -kenkėjai.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 balandžio 2012 - 15:19
QUOTE(rike @ 2012 04 30, 16:07)

o čia už gerą darbą gavau dovanų  thumbup.gif
user posted image

geras bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 15:16)
rike, tai galit rinktis- arba kenkėjai, arba kenkėjų valgytojai-kurmiai.. Matau, kad labiau prie širdies kenkėjai..  rolleyes.gif

Reikia aukso viduriuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 04 30, 16:07)
Prašau nesišaipyti pamautų butelių, taip pernai gelbėjausi nuo kurmio
o čia už gerą darbą gavau dovanų  thumbup.gif

Mes ir taip darom nuo kurmiu.
Kad tik nenusaltu dabar ta dovanele g.gif
Atsakyti