Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(*Vosylka* @ 2012 04 30, 11:14)
Auginu kokius 5 krūmelius. Bet jau šiemet truputį patrešiu specialiom trašom šilauogėm.

prieš kiek laiko sodinta? Ar jau derlius buvo?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 11:05)
užjaučiu...  console.gif  Labai nemalonu ką nors daryti, kai kita pusė prieštarauja, vadina nesamonėm ir pan. Labai džiaugiuosi, kad MB man neprieštarauja..  thumbup.gif
Jūsų situacijoje dėl šventos ramybės nemulčiuočiau viso daržo, pasiimčiau kokį lopinėlį ir mulčiuočiau. Ir vis rodyčiau vyrui, kad nieko vėjas neišnešioja, parodyčiau kokia gyvybės gausa randasi po mulču, kokia puri ir juoda žemelė pasidaro, kokie vešlūs augaliukai auga.  Manau, kad po kiek laiko nuomonė turėtų pasikeisti...  ax.gif

Ai, tai jau aš kaip nors, pripratus. Darysiu kaip man išeina, vis tiek pati turiu viską nusiravėt, tai jau aš neklausiu leidimo. tongue.gif
Tik vat, man kaip pirmokei neaišku,piktžolės per savaitgalį atkėlė tuos šiaudus neblogai, turbūt dar per plonas sluoksnis? Aš einu jas nupešu, nes išraut neįmanoma, labai žemė pas mane prasta, kieta, molis. Ravėjimas vasarą beveik neįmanomas, nes kai sausa, išraut kokios pienės neina, o kai palyja, neįeinu daržan doh.gif
Kokiu atstumu aplink medelius dedat mulčą, jei moliūgus arba cukinijas sėjat? Tikriausiai ne prie pat kamieno?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 10:34)
moliūgams dar anksti..  rolleyes.gif Lauke jie sėjami/sodinami gegužės pabaigoje.
Aš pasisodinau tris krūmelius šilauogių. Apmulčiavau pjuvenom. Tik va papuvusių pjuvenų neturėjau, na, gal nepakenks. Labai jau norisi uogikių..  wub.gif Gal kas auginat?

vadinas pasiskubinau doh.gif nepamenu kada pernai sejau, bet turbut geguze tai man jie ir sudygo velai, veliau nei cukinijos, nors sejau viena diena o ir moliugai megstis velai pradejo, vien vyriski ziedai buvo tai vienas moliugiukas buvo ir tai uzaugo iki salnu tik iki dvieju dideliu obuoliu dydzio doh.gif
na nieko, ziuresiu gal ir vakar paseti isgyvens, o jei ne tai vistiek sakiau dar pirksiu pakiuka viena tai tada ji geguzes gale sodinsiu.

MB bamba kai reikia vaziuot man sieno ir siaudu parvest, bet kai parveza tai baigias bambejimai. o vakar rodziau ir gyriaus kaip graziai darzas atrodo tai sake ne grozy esme, o kad naudos butu reikia biggrin.gif

o va nepraejus nei parai po braskiu mulciavimo as jau matau nauda bigsmile.gif vakar kai mulciavau jos tokios isvirtusios buvo, nukeipusios, o siandien nuejau paziuret ogi visi lapiukai stovi graziai pasitempe thumbup.gif

o kaip del bulviu sodinimo po sieno? niekas nebandet? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2012 04 30, 12:01)
Kokiu atstumu aplink medelius dedat mulčą, jei moliūgus arba cukinijas sėjat? Tikriausiai ne prie pat kamieno?

as vakar zole mulciavau tai praktiskai prie pat apdejau, tik nezinau ar gerai padariau g.gif nesiliecia zole su medeliu, bet nepamulciuota tai kokie 3cm aplink pati medeli tik.

silauoges viena ir du sausmedzius sodinau pries 2-3 svaites uzpyliau durpiu tik, pjuvenu neturejau, o zole pabijojau vakar apdet, kazin ar joms tiks. ir idomu ar uogos bent vienos galiu tiketis siemet? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 30 balandžio 2012 - 11:33
Pasinaudojau Jūsų patarimais ir visą žolytę,kur vakar pripjovė jau apie braškes sudėjau.Tik gaila,kad tos žolės kaip tyčia mažai.Seniau vis galvodavau-na ko ta žolė taip greitai auga,o šiandien jau prašau,kad greičiau augtų...Ačiū už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:00)
....o kokio dydžio susmulkina jas smulkintuvai?aš kažkur 1cm ilgio bandžiau karpyti 

Ne nu tau paminkla reikia pastatyt ... sakas karpyt... blink.gif
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:14)
su sekatorium  ax.gif
bet man čia užsiknisimas,nes tikrai labai lėtai einasi,o MB kai pamatys ką darau tai išdurnins  blush2.gif

Tai gal tada smulkintuva nupirks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 08:47)
o kazin bulves galiu augint ne siauduose, o siene?

kaip faina kad jau sudygo, o as tik vakar pasejau, susivelinau siemet su visasi lysviu kasimais ir mulciavimais (kol vyro priprasau kad parvestu sieno) doh.gif
kuo bulves mulciavai?

Neturėjau šiaudų, tai stambaus šieno užkroviau smile.gif
A ko jam bambėt? Sakyk, pats galėsi ravėt, jei tingi vėžt šienuko lotuliukas.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 10:34)
moliūgams dar anksti..  rolleyes.gif Lauke jie sėjami/sodinami gegužės pabaigoje.

Aš moliūgus tik susisėjau indeliuose namie, jau daigai daigeliai pasipylė thumbup.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 11:05)
užjaučiu...  console.gif  Labai nemalonu ką nors daryti, kai kita pusė prieštarauja, vadina nesamonėm ir pan. Labai džiaugiuosi, kad MB man neprieštarauja.. 

Gerai, kad MB nieko tuo klausimu nesako prieš, kaip išmanau, taip darau biggrin.gif

QUOTE(Elar @ 2012 04 30, 11:15)
Nupjove savaitgali veja, tai ir as apsimulciavau beveik visa darziuka smile.gif
Kitu pjovimu ir siltnami susitvarkysiu.
http://s017.radikal....489dda70ad9.jpg

thumbup.gif Gražiai "papuošta" biggrin.gif Gaila tik, kad greit "sueis" žolytė doh.gif

Vakar aš šienelį su žole maišiau. Spec. dalgiu pjovėl, per gerą sprindį jau buvo paaugusi ant buvusios mėšlo krūvos thumbup.gif

QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 12:26)
o va nepraejus nei parai po braskiu mulciavimo as jau matau nauda bigsmile.gif vakar kai mulciavau jos tokios isvirtusios buvo, nukeipusios, o siandien nuejau paziuret ogi visi lapiukai stovi graziai pasitempe thumbup.gif

o kaip del bulviu sodinimo po sieno? niekas nebandet? g.gif

Patiko joms bigsmile.gif

Aš su pernykščia išdžiuvusia žole mulčiavau smile.gif Žolė n metų nepjauta, tai kieta tokia, kaip šiaudai... Vakar tik sugrėbstėm nuo pievos, tiko thumbup.gif
Atsakyti
sveikos daržininkės...vakar labai daug dirbom su vyru...pasodinom bulves, daržus pasisėjau...braškės jau apmulčiuotos vienu sluoksniu-šiaudais...dabar ryt važiuosim pjaut sodą tai dėsiu žolę ant šiaudų...maniškis tai visai nebumba, turbūt galvoja kokia ragana esu vis darbo jam duodu lotuliukas.gif bet jam patinka tokios naujovės ir pats matė koks buvo pernai metais česnakų derlius, nes jis juos mėgsta...tai įsitikino kad mulčiavimas tikrai super daiktas... thumbup.gif
va kaip mano braškės atrodo, jau žiriu ir stiebų su žiedais yra, o praneša šalnų, tai reiks plėvele agro dengt... ax.gif
user posted image
Atsakyti
Ash tai shiaudu aplink medelius nepagaliu-kokiu 2 metrai spilnduliu aplink medi prikraunu ten ir sodinsiu moliuginius, tik aplink kota palikau laisva, kad nesiliestu.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 30, 13:25)
Ash tai shiaudu aplink medelius nepagaliu-kokiu 2 metrai spilnduliu aplink medi prikraunu ten ir sodinsiu moliuginius, tik aplink kota palikau laisva, kad nesiliestu.

jau n kartų kartota, kad šiaudai gai liestis prie augalų. be to jų galima dėti storą sluoksnį. Atsargiai reikia elgtis tik su šviežiai nupjauta žole, nes ji kaista ir gali nudeginti augalus... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 30, 13:21)
Neturėjau šiaudų, tai stambaus šieno užkroviau  smile.gif
A ko jam bambėt? Sakyk, pats galėsi ravėt, jei tingi vėžt šienuko  lotuliukas.gif

Patiko joms  bigsmile.gif

Aš su pernykščia išdžiuvusia žole mulčiavau  smile.gif Žolė n metų nepjauta, tai kieta tokia, kaip šiaudai... Vakar tik sugrėbstėm nuo pievos, tiko  thumbup.gif 

ravet tai ne suristo nenuvaryciau biggrin.gif

nu netgi labai patiko thumbup.gif

na reiks ir man siandi vakare arba ryt sukist kaip tik vakare parves bulviu is mano tevu MB o ir sieno dar turiu. tai kiek uzteks sieno tiek pasodinsiu, o paskui vel zysiu vyro kad vaziuotu parvest biggrin.gif
Atsakyti
O aš vakar nuėjau į jau paruštą bulvių lauką, žadėjom jau vakar sodint, bet vyras apsirgo. Tai aš vos parpalio negavau kai pamačiau gražiai žaliuojančius šiaudus doh.gif Atrodo taip nemažai dėjau, o tos pienės vistiek prasiskverbė. Tai kiek tų šiaudų mums reiks? g.gif . lauką tai nemažą pasišovėm turėt, šiaudus perkam, tai tos bulvės aukso vertės bus doh.gif
Mano pirmametės braškės pamulčiuotos taip pat suvešėjo ax.gif O senosios garšva apėjusios net pro mulčą blink.gif
Atsakyti
Sveikos, forumo deka, atrodome taip 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti