Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

Sveikutės wink.gif

Vakar visą dieną mėgavomės grynu oru sodyboje smile.gif Dieną biškį darbai susilpnėjo - labai jau karšta buvo doh.gif Tik saulutė pasisuko, iškart toliau tvarkėmės smile.gif Išmulčiavau savo sudygusius ridikėlius, salotas, žirnius smile.gif Pasisodinau dar kelis serbentus juodus, aroniją, Magnoliją bigsmile.gif Ant velėnos "sodinom" bulves cool.gif Kam pasakojau vakar, nesistebi, tipo "miestietė", nežino kaip sodint lotuliukas.gif

Vakare įkelsiu kelias fotkes, dabar neturiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 29, 22:37)
Iškilo klausimas-ar galima braškes mulčiuoti ką tik nupjauta žole?Šiandien pjovėm,tai bandžiau padėstyti tarp eilučių nestoru sluoksniu,kažin ar bus gerai,o gal reikėjo padžiovinti paskleidus,o tada mulčiuoti?

as vakar issiunciau vyra pas mamam kad parvestu zole, nes uzvakar nupjove ir prigrasinau neismest, nes pas mane veja dar nesudygo biggrin.gif tai mulciavau ja ir braskes ir visa kita kur pasejau kiek jos ten man uzteko. ir siaip zole pjauta zolepjove labiau patiko man mulciuot nei sienu ar siaudais, paprasciau padet kur reikia ir kaip reikia biggrin.gif braskias pabandimui mulciavau puse zole, puse sienu.

o kazin bulves galiu augint ne siauduose, o siene? turiu siaudu, bet negarantuota kad jie nepurksti, greiciausiai kad viena karta bus nupurksti, tai juos tik tarp lysviu dedu, o visur kitur siena ir zoles. ar tiks sienas ir bulvems, bei pomidorams? g.gif

ai ir pasinauojau kazkurios cia rasytu patarimu del moliugu apsodinimu aplink jaunus medelius. tai turiu du tokius, neseniai sodintus tai aplink viena moliugus o aplink kita cukinijas pasejau ir apmulciavau zole, ziuresim kaip jiems patiks rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 04 30, 08:37)
Sveikutės wink.gif

Vakar visą dieną mėgavomės grynu oru sodyboje smile.gif Dieną biškį darbai susilpnėjo - labai jau karšta buvo doh.gif Tik saulutė pasisuko, iškart toliau tvarkėmės smile.gif Išmulčiavau savo sudygusius ridikėlius, salotas, žirnius smile.gif Pasisodinau dar kelis serbentus juodus, aroniją, Magnoliją  bigsmile.gif Ant velėnos "sodinom" bulves cool.gif Kam pasakojau vakar, nesistebi, tipo "miestietė", nežino kaip sodint  lotuliukas.gif
Vakare įkelsiu kelias fotkes, dabar neturiu  ax.gif

kaip faina kad jau sudygo, o as tik vakar pasejau, susivelinau siemet su visasi lysviu kasimais ir mulciavimais (kol vyro priprasau kad parvestu sieno) doh.gif
kuo bulves mulciavai?
Mane kaimynas vakar irgi puse dienos stebejo paklaikusiom akim kam as ta siena i darza tempiu, bet neisdryso nieko paklaust, tik kiek atsiskdavau tiek jis ziuredavo nieko nesuprasdamas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 30 balandžio 2012 - 07:48
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 29, 22:21)
Tai ir sekatorius atšips  ax.gif
O vyrai tai nesupranta nieko ūkio reikaluose  irnesakyk.gif

atšips
maniškis tai kaip ir supranta,tik sakytu ką čia žaidi biggrin.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 04 29, 22:22)
taip smulkinčiau, jeigu turėčiau smulkintuvą. rankiniu būdu-ne man.

na jo va čia ir yra didžiausia bėda doh.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 29, 23:01)
ar daug tų šakų? Jei labai daug, tai išsinuomokit smulkintuvą. Jei ne labai daug šakų, tai pasidėk, kur netrukdys ir po dar vieno genėjimo su kaimynais kartu išnuomokit, bus pigiau ir greičiau.

daug doh.gif
ai ne man su kažkuo kartu nuomotis nepatinka,jau geriau vienai,bet savam kaime lyg ir neradau kur g.gif

na žiūrėsim...
Atsakyti
va i sita negaliu atsiziuret kaip garzu lotuliukas.gif

user posted image

bet kaip man kaito ta zole, MB suverte i kruva tai as ten ja ir varciau ir vos ne tekina laksciau mulciuot, nes kitur paemus vos nulaikyt rankose ejo kokia karsta zole buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 08:47)
Mane kaimynas vakar irgi puse dienos stebejo paklaikusiom akim kam as ta siena i darza tempiu, bet neisdryso nieko paklaust, tik kiek atsiskdavau tiek jis ziuredavo nieko nesuprasdamas  lotuliukas.gif

Mano tik braškės mulčiuotos kol kas, bet MB jau bamba. Vakar darė vagutes, tai burbėjo "kad man čia nesąmonių nebūtų", o "tą šieną tuoj vėjas išnešios" ir t.t. Aplink medelius irgi neleido sėt nieko, nes jam žolės pjaut neis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 30 balandžio 2012 - 09:20
QUOTE(Ambro @ 2012 04 30, 08:37)
Sveikutės wink.gif

Vakar visą dieną mėgavomės grynu oru sodyboje smile.gif
Vakare įkelsiu kelias fotkes, dabar neturiu  ax.gif

thumbup.gif lauksim foto..

QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 08:47)
as vakar issiunciau vyra pas mamam kad parvestu zole, nes uzvakar nupjove ir
ai ir pasinauojau kazkurios cia rasytu patarimu del moliugu apsodinimu aplink jaunus medelius. tai turiu du tokius, neseniai sodintus tai aplink viena moliugus o aplink kita cukinijas pasejau ir apmulciavau zole, ziuresim kaip jiems patiks rolleyes.gif

moliūgams dar anksti.. rolleyes.gif Lauke jie sėjami/sodinami gegužės pabaigoje.

Aš pasisodinau tris krūmelius šilauogių. Apmulčiavau pjuvenom. Tik va papuvusių pjuvenų neturėjau, na, gal nepakenks. Labai jau norisi uogikių.. wub.gif Gal kas auginat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 balandžio 2012 - 09:40
QUOTE(Vandene @ 2012 04 30, 10:19)
Mano tik braškės mulčiuotos kol kas, bet MB jau bamba. Vakar darė vagutes, tai burbėjo "kad man čia nesąmonių nebūtų", o "tą šieną tuoj vėjas išnešios" ir t.t. Aplink medelius irgi neleido sėt nieko, nes jam žolės pjaut neis doh.gif

užjaučiu... console.gif Labai nemalonu ką nors daryti, kai kita pusė prieštarauja, vadina nesamonėm ir pan. Labai džiaugiuosi, kad MB man neprieštarauja.. thumbup.gif
Jūsų situacijoje dėl šventos ramybės nemulčiuočiau viso daržo, pasiimčiau kokį lopinėlį ir mulčiuočiau. Ir vis rodyčiau vyrui, kad nieko vėjas neišnešioja, parodyčiau kokia gyvybės gausa randasi po mulču, kokia puri ir juoda žemelė pasidaro, kokie vešlūs augaliukai auga. Manau, kad po kiek laiko nuomonė turėtų pasikeisti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 balandžio 2012 - 10:07
QUOTE(Vandene @ 2012 04 30, 10:19)
burbėjo "kad man čia nesąmonių nebūtų", o "tą šieną tuoj vėjas išnešios" ir t.t. Aplink medelius irgi neleido sėt nieko, nes jam žolės pjaut neis doh.gif

Vėjas tikrai neišnešioja. Kai pamatys, kad tau mažiau darbo, tai tikrai kitais metais nebambės. Pirmais metais MB ir juokėsi iš manęs. O po to pamatė, kad tikrai gerai, tai sako tik tu mulčiuok viską ką gali, kad tik tau mažiau darbo būtų. Nes mato kiek laiko atima tas ravėjimas.O aplink medelius man labai gražu kai apsodinta. Jei tavo darbą gerbs tai ir nenupjaus žolę pjaudamas.

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 30, 10:34)
Aš pasisodinau tris krūmelius šilauogių. Gal kas auginat?

Auginu kokius 5 krūmelius. Bet jau šiemet truputį patrešiu specialiom trašom šilauogėm.
Atsakyti
Jau galiu i tema ir as parasyti (ne tik apie gandrus laugh.gif)
Nupjove savaitgali veja, tai ir as apsimulciavau beveik visa darziuka smile.gif
Kitu pjovimu ir siltnami susitvarkysiu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 30 balandžio 2012 - 10:21
QUOTE(Elar @ 2012 04 30, 11:15)
Nupjove savaitgali veja, tai ir as apsimulciavau beveik visa darziuka smile.gif
Kitu pjovimu ir siltnami susitvarkysiu.

4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Silauogiu pora krumeliu siandien kaip tik sodinsiu (ir pora sausmedzio)- irgi galvoju ka su jom daryti. Augs prie darzo, dabar uzklota visa ta zeme pjauta zole g.gif
Atsakyti
Aš kai pasakiau vyrui,jog jam nereikės kasti/perkasinėti vis daržų,tai nieko nebeklausinėjo,nes jam tiko toks variantas biggrin.gif

Tik va mamos vyras "patarė" daryt normalius daržus,o šituos pasilikti tik pasižaidimui biggrin.gif

Bet rudenį,kai derlius buvo superinis,niekas nebesikabinėjo rolleyes.gif Nors ne,sakė,kad mano dirva dar nenualinta,tai ir auga viskas labai gerai rolleyes.gif

Toks pastebėjimas iš savo daržo.Mano žieminiai česnakai pasodinti dviejuose vietose.Vienoje nuo rudens buvo labai didelis sluoksnis mulčiaus,kitoje vietoje beveik nieko nebuvo.Tai rezultatas toks,kad kur be mulčiaus,česnakų lapai nugeltę.Tai eilinį kartą įsitikinau nauda tokio reikalo thumbup.gif
Atsakyti