Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

diasaja,ar ne tu minėjai,kad karpaisi senas šakas tarplysviams g.gif
jei taip gal gali parodyti kaip atrodo,kokio dydžio tie karpiniai,nes aš bandžiau,tai užsik.... doh.gif ir tik biški pavyko,o kiek reikia tai 10metų karpysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Apsimulčiavau šiaudais. Netrukus prasidės žolės pjovimas, ar viskas gerai bus, jei pradėsiu barstyti tą žolę ant ką tik paklotų šiaudų? Na kad ir bulvių lysvėse, o pradžioj ant smulkmės visokios, kol nesudygę, gal palikti tik šiaudus?

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 17:57)
diasaja,ar ne tu minėjai,kad karpaisi senas šakas tarplysviams  g.gif

ne schmoll.gif tik buvo klausimas ką daryti su šakomis, tai aš parašiau savo nuomonę, kad į tarplysvius kločiau.
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2012 04 29, 19:41)
jei pradėsiu barstyti tą žolę ant ką tik paklotų šiaudų?

aš taip ir darau: ką turiu, tuo ir mulčiuoju. Prasidėjus pavasariui buvo pjuvenos, po to šiaudai, o dabar pjauta žolė.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 29, 21:32)
ne schmoll.gif tik buvo klausimas ką  daryti su šakomis, tai aš parašiau savo nuomonę, kad į tarplysvius kločiau.

a,bet jas smulkintum g.gif
o kokio dydžio susmulkina jas smulkintuvai?aš kažkur 1cm ilgio bandžiau karpyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:00)

o kokio dydžio susmulkina jas smulkintuvai?aš kažkur 1cm ilgio bandžiau karpyti  g.gif

O kuo karpėt?

Pernai pradėjau mulčiuoti, man tai ideali išeitis, nes vanduo tik miesto, iš krano, nepanaudosi laistymui. Tik dalyje pievos kurią šienaujame auga samanos, tai samanos dabar užsiveisė ir darže, kažin ar čia gerai, ar negerai mastau.gif ar nekreipt dėmesio hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 29, 22:05)
O kuo karpėt?

su sekatorium ax.gif
bet man čia užsiknisimas,nes tikrai labai lėtai einasi,o MB kai pamatys ką darau tai išdurnins blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:14)
su sekatorium  ax.gif
bet man čia užsiknisimas,nes tikrai labai lėtai einasi,o MB kai pamatys ką darau tai išdurnins  blush2.gif

Tai ir sekatorius atšips ax.gif
O vyrai tai nesupranta nieko ūkio reikaluose irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:00)
a,bet jas smulkintum  g.gif

taip smulkinčiau, jeigu turėčiau smulkintuvą. rankiniu būdu-ne man. esu tinginė ir prieš pradedant kiekvieną darbą, gerai pagalvoju kokiu būdu daryti, kad būtų kuo mažiau mano darbo ax.gif
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 29, 22:05)
ar nekreipt dėmesio  hihihi.gif

aš nekreipiu dėmesio.
Atsakyti
Iškilo klausimas-ar galima braškes mulčiuoti ką tik nupjauta žole?Šiandien pjovėm,tai bandžiau padėstyti tarp eilučių nestoru sluoksniu,kažin ar bus gerai,o gal reikėjo padžiovinti paskleidus,o tada mulčiuoti?
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 16:57)
diasaja,ar ne tu minėjai,kad karpaisi senas šakas tarplysviams  g.gif
jei taip gal gali parodyti kaip atrodo,kokio dydžio tie karpiniai,nes aš bandžiau,tai užsik....  doh.gif ir tik biški pavyko,o kiek reikia tai 10metų karpysiu  lotuliukas.gif

ar daug tų šakų? Jei labai daug, tai išsinuomokit smulkintuvą. Jei ne labai daug šakų, tai pasidėk, kur netrukdys ir po dar vieno genėjimo su kaimynais kartu išnuomokit, bus pigiau ir greičiau.
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 29, 22:37)
Iškilo klausimas-ar galima braškes mulčiuoti ką tik nupjauta žole?Šiandien pjovėm,tai bandžiau padėstyti tarp eilučių nestoru sluoksniu,kažin ar bus gerai,o gal reikėjo padžiovinti paskleidus,o tada mulčiuoti?

Šviežią smulkią vejos žolytę reikia plonu sluoksniu paskleisti,kad nepradėtų šusti 4u.gif Jeigu pievos žolė pjauta su dalgiu ar pan.,galima ir storiau šiek tiek dėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 30 balandžio 2012 - 06:37
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 29, 23:01)
ar daug tų šakų? Jei labai daug, tai išsinuomokit smulkintuvą. Jei ne labai daug šakų, tai pasidėk, kur netrukdys ir po dar vieno genėjimo su kaimynais kartu išnuomokit, bus pigiau ir greičiau.

drinks_cheers.gif Mes irgi nusprendėm taip daryt, apgenėjom taip normaliai medžius, tai šakų milijonas...Savaitgalį žadėjau pasidarbuot rankomis, pionierė mat hihihi.gif , bet supratau, kad nesutverta aš tokiam žiauriam darbui hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 29, 22:37)

Aš tai mulčiavau, pribėriau visur tarp eilučių plonai ax.gif
Atsakyti