diasaja,ar ne tu minėjai,kad karpaisi senas šakas tarplysviams
jei taip gal gali parodyti kaip atrodo,kokio dydžio tie karpiniai,nes aš bandžiau,tai užsik.... ir tik biški pavyko,o kiek reikia tai 10metų karpysiu
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 17:57)
ne tik buvo klausimas ką daryti su šakomis, tai aš parašiau savo nuomonę, kad į tarplysvius kločiau.
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2012 04 29, 19:41)
jei pradėsiu barstyti tą žolę ant ką tik paklotų šiaudų?
aš taip ir darau: ką turiu, tuo ir mulčiuoju. Prasidėjus pavasariui buvo pjuvenos, po to šiaudai, o dabar pjauta žolė.
QUOTE(diasaja @ 2012 04 29, 21:32)
ne tik buvo klausimas ką daryti su šakomis, tai aš parašiau savo nuomonę, kad į tarplysvius kločiau.
a,bet jas smulkintum
o kokio dydžio susmulkina jas smulkintuvai?aš kažkur 1cm ilgio bandžiau karpyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:00)
O kuo karpėt?
Pernai pradėjau mulčiuoti, man tai ideali išeitis, nes vanduo tik miesto, iš krano, nepanaudosi laistymui. Tik dalyje pievos kurią šienaujame auga samanos, tai samanos dabar užsiveisė ir darže, kažin ar čia gerai, ar negerai ar nekreipt dėmesio
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 29, 22:05)
O kuo karpėt?
su sekatorium
bet man čia užsiknisimas,nes tikrai labai lėtai einasi,o MB kai pamatys ką darau tai išdurnins
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:14)
su sekatorium
bet man čia užsiknisimas,nes tikrai labai lėtai einasi,o MB kai pamatys ką darau tai išdurnins
Tai ir sekatorius atšips
O vyrai tai nesupranta nieko ūkio reikaluose
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 22:00)
taip smulkinčiau, jeigu turėčiau smulkintuvą. rankiniu būdu-ne man. esu tinginė ir prieš pradedant kiekvieną darbą, gerai pagalvoju kokiu būdu daryti, kad būtų kuo mažiau mano darbo
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 29, 22:05)
ar nekreipt dėmesio
aš nekreipiu dėmesio.
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 16:57)
diasaja,ar ne tu minėjai,kad karpaisi senas šakas tarplysviams
jei taip gal gali parodyti kaip atrodo,kokio dydžio tie karpiniai,nes aš bandžiau,tai užsik.... ir tik biški pavyko,o kiek reikia tai 10metų karpysiu
ar daug tų šakų? Jei labai daug, tai išsinuomokit smulkintuvą. Jei ne labai daug šakų, tai pasidėk, kur netrukdys ir po dar vieno genėjimo su kaimynais kartu išnuomokit, bus pigiau ir greičiau.
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 29, 22:37)
Iškilo klausimas-ar galima braškes mulčiuoti ką tik nupjauta žole?Šiandien pjovėm,tai bandžiau padėstyti tarp eilučių nestoru sluoksniu,kažin ar bus gerai,o gal reikėjo padžiovinti paskleidus,o tada mulčiuoti?
Šviežią smulkią vejos žolytę reikia plonu sluoksniu paskleisti,kad nepradėtų šusti Jeigu pievos žolė pjauta su dalgiu ar pan.,galima ir storiau šiek tiek dėt.
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 29, 23:01)
ar daug tų šakų? Jei labai daug, tai išsinuomokit smulkintuvą. Jei ne labai daug šakų, tai pasidėk, kur netrukdys ir po dar vieno genėjimo su kaimynais kartu išnuomokit, bus pigiau ir greičiau.
Mes irgi nusprendėm taip daryt, apgenėjom taip normaliai medžius, tai šakų milijonas...Savaitgalį žadėjau pasidarbuot rankomis, pionierė mat , bet supratau, kad nesutverta aš tokiam žiauriam darbui
Papildyta:
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 29, 22:37)
Iškilo klausimas-ar galima braškes mulčiuoti ką tik nupjauta žole?Šiandien pjovėm,tai bandžiau padėstyti tarp eilučių nestoru sluoksniu,kažin ar bus gerai,o gal reikėjo padžiovinti paskleidus,o tada mulčiuoti?
Aš tai mulčiavau, pribėriau visur tarp eilučių plonai