Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

Tai skiepyti reiks tik obelis, kurios iš sėklos sodintos?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2012 04 05, 10:59)
Tai skiepyti reiks tik obelis, kurios iš sėklos sodintos?

Obelis, kriuašes, slyvas ir t.t. Jei norite stiebinio serbento, tai jį taip pat reikėtų skiepyti į auksuotąjį, bet mes čia kalbėjome apie paprastus krūminius serbentus rolleyes.gif
Atsakyti
man smalsu, ar mulčiuojate medelius g.gif
Atsakyti
Aš pernai mulčiavau ir medelius ir krūmus, rezultatas -akivaizdžiai subujojo pūkuotosios vyšnaitės, ant kitų taip greit nepamatysi rezultato. Pradėjau mulčiuot iš tingėjimo nešioti žolę į kompostą. Nuo medelių mulčiavimo, prasidėjo šiltadaržio ir daržo mulčiavimas. Tik vėliau atradau šią temą ax.gif Dar pastebėjimas, mulčiuojant labai palengvėja vejos pjovimo darbai apie medelius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavilonyte: 06 balandžio 2012 - 18:13
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 06, 19:05)
man smalsu, ar mulčiuojate medelius g.gif

Aš ne, nes neturiu pakankamai mulčio.
Atidariau mulčiavimo sezoną thumbup.gif Kadangi po malkų ruošimo darbų atsirado daug medžio pjuvenų, tai mulčiuoju dabar tik tarplysvius, nes lysvių žemė dar neatšilus. Kai atšil, tarplysviai nesuvalgys daug mulčio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 06, 21:59)
Aš ne, nes neturiu pakankamai mulčio.
Atidariau mulčiavimo sezoną thumbup.gif Kadangi po malkų ruošimo darbų atsirado daug medžio pjuvenų, tai mulčiuoju dabar tik tarplysvius, nes lysvių žemė dar neatšilus. Kai atšil, tarplysviai nesuvalgys daug mulčio thumbup.gif

thumbup.gif Pernai dėjau pjuvenas į tarplysvius kokio sprindžio storio sluoksnį, tik visiems neužteko. Bet žiūriu šiemet vėl reiks dėt, nes kai kur žolės kalasi g.gif Vartojasi jos kažkaip greičiau nei žolės ant lysvių. Gal dėl to kad mindžiojasi g.gif
Vieną lysvę pradėjau ruošt naują, bet padariau atvirkščiai doh.gif ant senų lapų šiaudus su š... sukroviau, o dabar galvoju kad atvirkščiai gi reikėjo doh.gif Būtų greičiau skaidęsi, o dabar ir stovės be darbo ta lysvė per vasarą jaučiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 07, 07:56)
*Vartojasi jos kažkaip greičiau nei žolės ant lysvių.
**Vieną lysvę pradėjau ruošt naują,
*** o dabar ir stovės be darbo ta lysvė per vasarą jaučiu g.gif

*pas mane gal pjauta žolė greičiau suyra g.gif
**gal galima plačiau? Kas buvo pagrindas naujos lysvės: žolė, dirbama žemė?
***o norėjai vasarą ką nors pasėti, užsiauginti derlių?
Atsakyti
Labas rytas, ne visai i tema as, bet skubiai reikia patarimo, todel leidziu per kelias temas klausimuka blush2.gif

Merginos, gelbekit, atrodo mano vazoniniams pomidorams vytulys verysad.gif is pradziu nesureiksminau to, kad apatiniai lapeliai pavyto, galvoju per mazi jau indeliai, nes pomidorai tikrai nuostabiai augo. Persodinau sau 5 i vazonus, kitus prizadejau podruzkems smile.gif Tie persodinti sutvirtejo labai, grazus pasidare, ziedelius jau krauna, ziuriu siandien, vistiek ir tiem apatiniai lapai vysta! blink.gif Nuotraukytes negaliu ikelt, neturiu fotiko siuo metu verysad.gif Nuo ryto jau nersiu internete, bet kolkas nieko paguodziancio neradau. Gal kas buvot susidure? Ar bandyt nupurkst Championu, ar neverta net vargt? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 04 07, 08:44)

Merginos, gelbekit, atrodo mano vazoniniams pomidorams vytulys verysad.gif  Gal kas buvot susidure?

Mano keliems pažįstamiems taip buvo, kurie sėjo/sodino pomidorus į pirktas žemes. Sudygsta puikiai, paauga ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 07, 08:43)
*pas mane gal pjauta žolė greičiau suyra g.gif
**gal galima plačiau? Kas buvo pagrindas naujos lysvės: žolė, dirbama žemė?
***o norėjai vasarą ką nors pasėti, užsiauginti derlių?

man rodos, kad tarplysviai šlapesni, drėgmės juose daugiau nes žemiau už lysvę ir susitrombuoja labiau nuo vaikščiojimo g.gif Lysvėse nebūna taip šlapia, tai ir yra lėčiau g.gif Žolė lėtai skaidosi gal dėl drėgmės trūkumo pas mane g.gif
Dėjau ant velėnos tiesiog, daržo pakraštį neišdirbtą išnaudot norisi g.gif Niekas ten niekada neaugo, tik varputis ir vieta grynai po liepa didžiule. Kol lapų nėra- šviesu, bet kai sužaliuoja - pavėsis. Sluoksnis per didelis kad būtų galima praskleidus ką nors sodinti ir po apačia bus vien šaknys varpučio man rodos g.gif Turiu tik vieną mintį- ant viso to gėrio užtiest laikraščių ir bulves sudėjus užverst sluoksniu šiaudų. Net neįsivaizduoju, kas čia gausis. Reiks po kokio mėnesio eit, krapšyt ir žiūrėt, kaip ten viskas po apačia g.gif
Atsakyti
Aš iš vis labai ne į temą paklausiu.

Kur gauti klevo medelių? Ir aplamai,gal galit patarti kažkokį medį,kuris greitai augtų,nes mums reikia užpavėsinti antrą aukštą blush2.gif Beržų nesinori blush2.gif

Į kitą temą biggrin.gif
Mačiau kažkur lysves įrėmintas beržų rąsteliais.Nu taip gražiai žiūrisi tie berželiai bigsmile.gif kad užsimaniau ir aš baisiai,nors pas mus jie visiškai ne į temą atrodytų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 07, 09:33)

Į kitą temą biggrin.gif
Mačiau kažkur lysves įrėmintas beržų rąsteliais.Nu taip gražiai žiūrisi tie berželiai bigsmile.gif kad užsimaniau ir aš baisiai,nors pas mus jie visiškai ne į temą atrodytų doh.gif

Nenužievinti beržai laaabai greit supūna. O kai nužievinti tai tas grožis jau kitoks. Turėjom kelis rąstukus suoliukams pasilikę, bet jau po metų apžiūrėjom, kad viduj mediena triošta g.gif MB kad išsaugot rąstelius paėmė pjūklą ir išilgai visą rąstą įpjovė gana giliai.
Atsakyti