Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

O braskes gerai mulciuot lapais kazi? Klausimas - ar juos smulkint? Gal kas turi patirties su lapais? Su zole man klausimu jau nebekyla,pasimokiau is savo klaidu.
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 04 27, 11:49)
O braskes gerai mulciuot lapais kazi? Klausimas - ar juos smulkint? Gal kas turi patirties su lapais? Su zole man klausimu jau nebekyla,pasimokiau is savo klaidu.

lapus geriau maišyti su kitokiu mulču, nes jie sunkiai yra. O kas blogai su žole?
Papildyta:
QUOTE(Angelux @ 2012 04 27, 09:52)

O mulčiui tinka žolė po ravėjimo iš daržo, nes ji buna su šiek tiek žemėm ir šaknim  g.gif
Buvau pieš savaitę palikus išrautas žoles tarplysvėje, tai jos zarazos vėl įaugo į žemę schmoll.gif

išrautos žolės nedėkit ant žemės, dėkit ant sudžiūvusio mulčo. Tada neįaugs.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 27, 11:54)
lapus geriau maišyti su kitokiu mulču, nes jie sunkiai yra.  O kas blogai su žole?
[b]Papildyta:[/b

Blogai tai,kad as jos neturiu,o lapu pilna kompostine. Kaip tik noriu braskes susitvarkyt,bet jei sakot grynu lapu nedet,tai lauksiu kol kaimynai zole pjaus cool.gif
Atsakyti
mulčiavau aš su lapais-normaliai smile.gif
Aš mulčiuočiau, kad ne plika žemė būtų, bet ir ne 30 cm sluoksniu.
O kai bus žolės-dadėsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2012 04 27, 13:30)
mulčiavau aš su lapais-normaliai  smile.gif
Aš mulčiuočiau, kad ne plika žemė būtų, bet ir ne 30 cm sluoksniu.
O kai bus žolės-dadėsit  smile.gif

Aciu rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu nemažą kiekį pjuvenų (pušų). Ar jos tinka kaip mulčius į daržą?

O gal bent jau tarplysves galėčiau pamulčiuoti kad žolė neaugtų? g.gif

Pernai žole šviežiai nupjauta mulčiavau, super thumbup.gif , gaila tos žolės nėra tiek kiek reikia doh.gif .

Bulves sodinau su gofruotu kartonu ir šviežiai nupjauta žole. Nuskautau pievutę, kiek palyginau su kastuvu gumbus, patiesiau kartoną, sukišau į skylutes bulves ir apkroviau šviežia žole. Rudenį nurinkau žolę ir susirinkau bulves smile.gif thumbup.gif
Pusę kibiro "pasodinau" - 2 kibirus susirinkau thumbup.gif Šiemet daugiau "sėsiu" drinks_cheers.gif
Atsakyti
jau turiu siaudus masinoj braskem clap.gif nu laukiu nesulaukiu rytdienos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 27, 07:43)
Mano mizerijos..  ax.gif

na jau kaip tvarkingai atrodo, o kada jos sodintos, jaučiu, kad ne šiemet. Maniškės tai turi daug nurudusių lapų, kotelių, bet aš juo tik sutrupinau ir palikau kartu su mulčiumi, naujo dar nedėjau, laukiu kol gerokai įšils ir paūgės.

QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 27, 09:49)
Iškilo kausimas-kai užmulčiuoji braškes ar tada gali normaliai augti ūsai ir daigai,nes labai noriu mulčiuoti,bet ir daigų reikia.Ačiū už visus patarimus,kurie labai vertingi.

Mano pernai buvo mulčiuotos, tai ūsus leido kaip pasiūtusios, šaknys ohoho kokios buvo, jei daug mulčio, tai ir lengviau bus išrauti ir nepasižeis šaknynas thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 04 27, 14:12)
na jau kaip tvarkingai atrodo, o kada jos sodintos, jaučiu, kad ne šiemet. Maniškės tai turi daug nurudusių lapų, kotelių, bet aš juo tik sutrupinau ir palikau kartu su mulčiumi, naujo dar nedėjau, laukiu kol gerokai įšils ir paūgės.
Mano pernai buvo mulčiuotos, tai ūsus leido kaip pasiūtusios, šaknys ohoho kokios buvo, jei daug mulčio, tai ir lengviau bus išrauti ir nepasižeis šaknynas  thumbup.gif

Ačiū. Braškės antrametės. Nurudusių senų lapų nėra, nes rudenį mano braškes stirnos nuėdė. Nebebuvo nei vieno lapelio.. doh.gif biggrin.gif Tai vargšės dabar išleido smulkučius lapelius... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 27, 11:20)
aš čia diasajai įkėliau foto, norėjau parodyti kokios mažos mano braškės, smulkučiai lapeliai.

kaip po stirnų pietų, tai dar gerai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
Stai musu mulciuotos braskiu tarpvages siaudais blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eturib9: 27 balandžio 2012 - 21:58
na pradejau siandien ir as mulciuoti tai pasirodysiu blush2.gif
lysvese sienas, tarpulysviuose siaudai.

pries savaite sodintos braskes, siandien vakare tik pradejau mulciuot tai nedaug spejau.

user posted image

o cia zieminiai svogunai, rugstynes ir petrazoles

user posted image

jauciu kaimas apsauks mane raganavimu lotuliukas.gif
Atsakyti