Sudominot mane su tom mulčiuotom bulvėm.Nors tadiciškai pasodintų bus keletas hektarų,bet negaliu neišbandyti šio būdo, labai įdomu pasidarė.Kaip supratau bulvę padedu ant dirvos,pabarstau pelenų ir tada uždedu sluoksnį šiaudų.Tik nesupratau kaip tuos šiaudus ''pritvirtinti'',ar stipresnis vėjas jų nenupustys?
As pelenu nebarsciau, siaudai neishsilaksto kazkaip
o ka pelenai bulvems duoda, kam juos barstyt?
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 26, 23:47)
skaičiau knygoje, kad kolorado vabalai nepuola.
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 26, 22:19)
Sudominot mane su tom mulčiuotom bulvėm.Nors tadiciškai pasodintų bus keletas hektarų,bet negaliu neišbandyti šio būdo, labai įdomu pasidarė.Kaip supratau bulvę padedu ant dirvos,pabarstau pelenų ir tada uždedu sluoksnį šiaudų.Tik nesupratau kaip tuos šiaudus ''pritvirtinti'',ar stipresnis vėjas jų nenupustys?
Pradžiai kokiom šakom galima šiaudus "paslėgti". O šiaip dar rekomenduočiau pažaisti su gofro kartonu, iš mano praktikos, ten kur jį klojau, žolės daug mažiau išlysdavo ir žemė puresnė būdavo.
Mano mizerijos..
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 26, 23:47)
mano gabalelis darzo, kur nuo pernai nieko nesodinta, kaip tik pelenuotas (kazkas buvo deginta) jauciu tiktu siemet bulvems, ale o jei kas netinkamo buvo deginta nes pernai pirkau , tai jau taip buvo
Papildyta:
Nu kaip man grazu sitaip, toks labai tvarkingas darzas As internete radau kas parduoda siena, nes labai noriu apdeti braskes, nes jau nuravejau, tai vaikinukas paskambino ir pasiule siaudu jei noriu ant braskiu kazi tiks toks mixas siaudai su sienu?
QUOTE(diasaja @ 2012 04 27, 07:01)
skaičiau knygoje, kad kolorado vabalai nepuola.
mano gabalelis darzo, kur nuo pernai nieko nesodinta, kaip tik pelenuotas (kazkas buvo deginta) jauciu tiktu siemet bulvems, ale o jei kas netinkamo buvo deginta nes pernai pirkau , tai jau taip buvo
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 27, 08:43)
Mano mizerijos..
Nu kaip man grazu sitaip, toks labai tvarkingas darzas As internete radau kas parduoda siena, nes labai noriu apdeti braskes, nes jau nuravejau, tai vaikinukas paskambino ir pasiule siaudu jei noriu ant braskiu kazi tiks toks mixas siaudai su sienu?
Pelenai naudojami kaip trąša ir kaip apsauga nuo grybinių ligų.[čia info iš seminaro].Pernai burokėlių lapus užpuolė tokie vabaliukau-juoduliukai,tai apibarsčiau pelenais ir visi galą gavo.Dar pelenai nurūgština dirvą.Esu sodinusi sensis laikais pjaustytas bulves,nes labai didelės buvo,tai kiekvieną pjautą puselę į pelenus bakstekėdavau.Bet čia kalbu tik apie medienos pelenus,o jei buvo deginta plastmasė,tai manau,kad ir kas nors nelabai gero gali būti likę.
QUOTE(ruta19 @ 2012 04 27, 08:49)
Ačiū.. Iki tvarkos dar man dar toli. Daržiukas naujai kuriamas prie naujo namelio, tai dar daug darbelio laukia...
Ir šienas ir šiaudai braškių mulčiavimui tinka. Mixas dar geriau.
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 27, 09:06)
Ačiū.. Iki tvarkos dar man dar toli. Daržiukas naujai kuriamas prie naujo namelio, tai dar daug darbelio laukia...
Oj kaip negaliu atsidžiaugt mulčiuotom lysvėm . mulčiavau rudenį braškes, avietes ir aplink medžius. tai šiemes sutvarkymas braškiu koks lengvas buvo, nei tau purenimo , nei ravėjimo. Norėjau papurent- pakėliau mulčia, o gi ką ten purent? Supurenta ten viskas,grėgna, sliekai tik slapstosi nuo manęs, uždėjau į vieta mulčią ir viskas. Jei kokia žolytė buvo išlindus, tai įrankis- pirščiukų galiukai , tokie jau vargani tok žolelės šaknelės , taip jau ji norėjo išgyvent- bet išroviau aš ją ir palikau, kur radus buvau
O tos lysvės , kurios nemulčiuotos ( nes ir mulčio mažai turėjau ir skėptiškai į tai žiūrėjau), turėjau ir išravėt, ir papurent, nes jau buvo kaip suskilusi žemė ir grėgmes ten nelabai buvo. Tai šiemet mulčiuosiu daugiau ( nes tėvai kreivai žiūri į mane, nors ir ne ju daržas, turi savo , bet vis tiek, nori kad klausyčiau jų.), patiko
O mulčiui tinka žolė po ravėjimo iš daržo, nes ji buna su šiek tiek žemėm ir šaknim
Buvau pieš savaitę palikus išrautas žoles tarplysvėje, tai jos zarazos vėl įaugo į žemę
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 04 27, 10:49)
Fantastiškai atrodo rytorasos daržas.Iškilo kausimas-kai užmulčiuoji braškes ar tada gali normaliai augti ūsai ir daigai,nes labai noriu mulčiuoti,bet ir daigų reikia.Ačiū už visus patarimus,kurie labai vertingi.
oi, net susigėdau... aš čia diasajai įkėliau foto, norėjau parodyti kokios mažos mano braškės, smulkučiai lapeliai. Prieš kelis puslapius gvildenom braškių temą, buvau žadėjusi įkelti foto.. O jūs čia pradėjot girti.. Nu, bet ačiū ir už tai..
Mulčiuotos braškės leidžia ūsus kaip ir nemulčiuotos, tik jiems šiek tiek sunkiau įsitvirtinti į žemelę. Bet daigiukai laabai nori gyventi ir sugeba pasiekti žemę net per mulčą. Tad drąsiai mulčiuokit ir nepergyvenkit- daigų bus..