Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(*Inga:) @ 2012 04 26, 09:28)
Prieš kelias dienas nubraukiau šiaudų likučius nuo braškių į tarplysvius, žemę papurenau, tai nei vienos grambuolio lervos neradau. Likau maloniai nustebinta, anksčiau pasitaikydavo, matyt kurmiai tvarką padarė biggrin.gif

nu va, kaip gerai.. thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena bitutes darbininkes biggrin.gif
Norejau paklausti ar gerai padarysiu ax.gif rudeni dali darzo uzsodinom avietemis jau is pat pavasario matau kad daug darbelio turesiu, nes piktzoles auga kaip isprotejusios, o plotas nemazas, tai ar teisingai padaryciau jei jas mulciuociau siaudais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Siren@ @ 2012 04 26, 09:54)
Laba diena bitutes darbininkes  biggrin.gif 
Norejau paklausti ar gerai padarysiu ax.gif  rudeni dali darzo uzsodinom avietemis jau is pat pavasario matau kad daug darbelio turesiu, nes piktzoles auga kaip isprotejusios, o plotas nemazas, tai ar teisingai padaryciau jei jas mulciuociau siaudais ax.gif

avtėms labai gerai medžio pjuvenos...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 26, 10:41)

O kaip su tais daigais, naujais, ar jie pralenda pro mulčą? Nieks nežino? nes pas mane dar tik antri metai vienas krūmelis pasodintas, jau porą naujų išleido atžalų, norėčiau, kad augtų ir toliau...
Tik pas mane kažkokia juodom uogom, lyg gervuogės avietės hibridas, tokia
user posted image
Rubus occidentalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 26 balandžio 2012 - 10:01
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 26, 11:41)

bigsmile.gifo kokiu storiu jas pilti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 04 26, 10:54)
O kaip su tais daigais, naujais, ar jie pralenda pro mulčą? Nieks nežino? nes pas mane dar tik antri metai vienas krūmelis pasodintas, jau porą naujų išleido atžalų, norėčiau, kad augtų ir toliau...

avietė kaip pikžolė, ji lenda ir lenda, atrodo jei nukerti ją ji vėl atželia...
Atsakyti
tai visgi patarkit patyrusios mulciuotojos. savaitgali laukia seja. siuo metu mano tarplysviai uzmulciuoti, o lysves tuscios. neapsispendziu kaip seti, ar uzmulciuoti viska šienu, tada bandyti praskyrus seti? ar visgi seti nieko nemulciuojant, laukti kol sudygs ir tada bandyti kaisioti šiena? daigus tai sodinciau praskyrus šiena, bet seklos...net nezinau kaip pasielgti.
Atsakyti
QUOTE(bundze @ 2012 04 26, 11:33)
tai visgi patarkit patyrusios mulciuotojos. savaitgali laukia seja. siuo metu mano tarplysviai uzmulciuoti, o lysves tuscios. neapsispendziu kaip seti, ar uzmulciuoti viska šienu, tada bandyti praskyrus seti? ar visgi seti nieko nemulciuojant, laukti kol sudygs ir tada bandyti kaisioti šiena? daigus tai sodinciau praskyrus šiena, bet seklos...net nezinau kaip pasielgti.

http://video.yandex....-matas/view/12/ - kur tai nuo 41 minutės rodomas sėklų sėjimas ir mulčiavimas. Aš mulčiuoju taip pat.
Atsakyti
super. buvau macius si video, bet pasimirso. bandysiu taip seti. tikiuosi susitvarkysiu su savo šienu, taip pat gražiai, kaip su zalia zole cia.

QUOTE(Otaip @ 2012 04 26, 11:00)
[size=1][/size]
http://video.yandex....-matas/view/12/ - kur tai nuo 41 minutės rodomas sėklų sėjimas ir mulčiavimas. Aš mulčiuoju taip pat.

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 25, 18:26)
Šiandien mano mulčiuotame darže buvo apsilankęs vagis-gandras, į snapą krovė šiaudus biggrin.gif

tikrai atsargiai su gandrais! lotuliukas.gif
As spejau nufotografuoti viena pries beveik 3 metus palei tvora vaikstinejanti. Po 9 menesiu gavau dovanele nuo jo. Tik ne kopustuose, o bulvese paliko lotuliukas.gif
Stai jis, mano pupa "atneses" gandras wub.gif
user posted image

Sory, kad ne visai i tema ax.gif Skaitau vis tema, mulciuosiu siemet ir as zole darziuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 04 26, 12:23)
tikrai atsargiai su gandrais!  lotuliukas.gif
As spejau nufotografuoti viena pries beveik 3 metus palei tvora vaikstinejanti. Po 9 menesiu gavau dovanele nuo jo. Tik ne kopustuose, o bulvese paliko  lotuliukas.gif
Stai jis, mano pupa "atneses" gandras  wub.gif
g][/url]

Sory, kad ne visai i tema  ax.gif  Skaitau vis tema, mulciuosiu siemet ir as zole darziuka smile.gif

jetau kaip skania pasijuokiau:)
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 26, 10:59)
avietė kaip pikžolė, ji lenda ir lenda, atrodo jei nukerti ją ji vėl atželia...

Jo jo, mes sode avieciu nesodinom, gal liko nuo senu seimininku apleistam gretimam sklype, bet jos buvo tarp medziu zeldyniu, nepamenu kokie ten medziai kaip krumai ziauriai greit auga, tai kai tuos medzius iskirto, avietynas pradejo ziauriai plestis i musu sklypa, tiesiog kosminiais greicias, dabar kibirais renkam vasara avietes, nes sklypo savininkam jos nereikalingos, leidzia susirinkt smile.gif
Atsakyti