Na bandysiu kazkaip susitaikyt su jų egzistavimu. palinkėsiu kurmiams skanaus, ir tegu darbuojasi
QUOTE(j.ole @ 2012 04 25, 08:23)
Vakar gavau nemaza kieki pernyksciu lapu. Kazi ar tiktu jais mulciuot siltnamyje agurkus ir pomidorus? Ar nebus kvapo
Kvapo nebus, bet šiltnamyje aš tokio mulčio nenaudočiau, geriau lauke. Kodėl? Mąstau, kad šis mulčias yra tamsus, o kai tamsus mulčias, tai žemė labiau įkaista, o temperatūra šiltnamyje ir taip aukšta. Šiltnamį aš mulčiavau garstyčiomis ir šiaudais.
QUOTE(Jurgitele22 @ 2012 04 25, 09:22)
sveikos norejau jusu patarimo, savaitgali apkarpem senas dideles tujas, kur galeciau panaudoti ta zaliava ar mulciui ar kompostuoti? Aciu.
tujų šakelių nededu į kompostą, nes jos ilgai irtų, o apie mulčiavimą net nepagalvojau.
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 04 25, 09:34)
Na bandysiu kazkaip susitaikyt su jų egzistavimu. palinkėsiu kurmiams skanaus, ir tegu darbuojasi
Mano filosofija tokia pati. Jeigu atsiranda kurmių, vadinasi yra jiems maisto. Šiaip sau gamtoje niekas nevyksta. per keletą metų nusistovės viskas.
Na va, radau turguj bulves ankstyvasias sejimu po 1 lt uz kg, pajamiau 7 kg deze, tai 2 ilgas lysves jau pasodinau siandiena i shiaudus
Aš vis raginu savo mamą nors ką nors pabandyti mulčiuoti.Jau baigiu įkalbėti,kad reikia bent avietes užsimulčiuot,nes pagailo nerealiai man jos,kai ravėjo ir pureno ten įlindus Tai vat klausimai keli,nes niekad būten apie krūmus nesidomėjau Ar pro mulčių išlys ūgliai nauji aviečių? Ir kuom geriau mulčiuot?Turi daug pjuvenų,ar tiktų ?
QUOTE(Alekto @ 2012 04 25, 12:25)
Aš vis raginu savo mamą nors ką nors pabandyti mulčiuoti.Jau baigiu įkalbėti,kad reikia bent avietes užsimulčiuot,nes pagailo nerealiai man jos,kai ravėjo ir pureno ten įlindus Tai vat klausimai keli,nes niekad būten apie krūmus nesidomėjau Ar pro mulčių išlys ūgliai nauji aviečių? Ir kuom geriau mulčiuot?Turi daug pjuvenų,ar tiktų ?
Dėl landžiojimo nežinau, bet namie ir kaime visada avietes mulčiuodavo pjuvenom Aš dabar labai agituoju mamą kad bent jau šiltnamį užmulčiuotų, tai lyg ir nesipriešina labai, tai bus matyt kaip toliau seksis Nes irgi noris, kad ji kuo mažiau tam darže vargtų..
QUOTE(Alekto @ 2012 04 25, 13:25)
Aš galėčiau pasidalint patirtim dėl aviečių - rudenį po jom sukraunu sugrėbtus lapus, vos ne krūvos gaunasi, iki pavasario sukrenta bet lieka toks mulčo sluoksnis. Žemės nepurenu, kažkur girdėjau kad ir nemėgsta avietės kai žemė pastoviai knisama, nes jų šaknys paviršinės... Efektas va toks kaip ir čia rašoma apie avietes: http://gyvenimas.del...s.d?id=36833115
QUOTE(zuikis5 @ 2012 04 25, 12:59)
Aš galėčiau pasidalint patirtim dėl aviečių - rudenį po jom sukraunu sugrėbtus lapus, vos ne krūvos gaunasi, iki pavasario sukrenta bet lieka toks mulčo sluoksnis. Žemės nepurenu, kažkur girdėjau kad ir nemėgsta avietės kai žemė pastoviai knisama, nes jų šaknys paviršinės... Efektas va toks kaip ir čia rašoma apie avietes: http://gyvenimas.del...s.d?id=36833115
Idomus straipsnis ,aciu
Šitas straipsnis man kažkada buvo pats pirmas,kurio dėka apie GŽ pradėjau domėtis
Na,bandysiu mamą "perlaužt"
Ačiū
Na,bandysiu mamą "perlaužt"
Ačiū
QUOTE(Amise @ 2012 04 25, 12:36)
Nes irgi noris, kad ji kuo mažiau tam darže vargtų..
Pasidomėkit pirmiau ar jai tai tikrai vargas Aš rūpinausi, kad tėčiui būtų mažiau vargo, tai likau apšaukta, kad jam be darbo sėdėt liga, o ravėjimas tarsi malonumas, galimybė kažką veikt Čia jauniems atrodo vargas, kai yra darbas, vaikai, visokie reikalai, dar noras kažkur išlėkt, o seniems kitaip....
QUOTE(rim @ 2012 04 25, 14:12)
Pasidomėkit pirmiau ar jai tai tikrai vargas Aš rūpinausi, kad tėčiui būtų mažiau vargo, tai likau apšaukta, kad jam be darbo sėdėt liga, o ravėjimas tarsi malonumas, galimybė kažką veikt Čia jauniems atrodo vargas, kai yra darbas, vaikai, visokie reikalai, dar noras kažkur išlėkt, o seniems kitaip....
aha, nes nugarą užeiną skaudėt, o tada sakė nebereikia nei daržo nei gėlių..
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 25, 12:01)
Na va, radau turguj bulves ankstyvasias sejimu po 1 lt uz kg, pajamiau 7 kg deze, tai 2 ilgas lysves jau pasodinau siandiena i shiaudus
O jeigu tarkim šalnos? nes jų manau tikrai dar bus.. ar apsaugo bulves tas sluoksnis šieno ar šiaudų, ar nenušąla jos?