Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(witulee @ 2012 04 24, 16:58)
Merginos, paprotinkite  biggrin.gif  Parveze vyras visa rulona siaudu (matyt jie buvo laikyt lauke per ziema), nes pavirsius pajuodes, dregnas. O viduje vienas sluoksnis lyg normalus kitas jau eina toks pilkas bet sausas (itariu, kad nuo dregmes supelijo), ar tokius siaudus galima kloti ant braskiu ir darzoviu, ar neuznesiu kokios zarazos i darza, o gal kaip tik grybas pelesinis duos naudos?

Tokį šieną naudočiau mulčiuojamai lysvei daryti smile.gif

Keretoja, sumažinkite iki 30 Kb ir leis prisegt wink.gif O kitu atveju - kelkite kur į internetą, o iš ten - į SM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 24, 16:09)
jis man aiškina kad bulvė turi kvėpuot doh.gif ...parodyčiau foto...

tai po mulčiu dar geriau kvėpuos mirksiukas.gif parodyk koks gyvenimas vyksta mulčiuotose braškėse bigsmile.gif ir bus aišku, kad po mulčiu viskas gyva thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Gražuolytė @ 2012 04 24, 16:49)
Daigai jau 10cm. Kazin ar galima tokias sodinti? Ar ismesti
reiktu?

ar daigai šviesūs, ar žali? Išmesti būtų gaila blush2.gif aš, kai sodinau, tai tik keli buvo po maždaug 5cm, tai ir juos sukišau atsargiai ir žemėmis užpyliau.
QUOTE(witulee @ 2012 04 24, 16:58)
Parveze vyras visa rulona siaudu (matyt jie buvo laikyt lauke per ziema), nes pavirsius pajuodes, dregnas. O viduje vienas sluoksnis lyg normalus kitas jau eina toks pilkas bet sausas (itariu, kad nuo dregmes supelijo),

Kur būna negražūs šiaudai, tai aš juos tik ant tarplysvių kloju, o ant daržovių-gražius.
Atsakyti
Pasisodinau ką tik dalį ankstyvų bulvių, pernai suverčiau sugrėbtus lapus, paskui užsipylė pelenai, tai pasisodino praktiškai į pelenus, apmulčiavau šiaudais, bus matyti, kas gausis, man pirmą sykį tokia atrakcija biggrin.gif labai vilioja ne tiek derlius, kiek galimybė atkėlus šiaudus susirinkti didžiausias smile.gif
Dar paklausiu: o moliūgų, cukinijų daigai ar gali būti sodinami tiesiog į pievą? Ar geriau į išdirbtą dirvą ir paskui apmulčiuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 24 balandžio 2012 - 16:57
Na va ziauriai teko sumazinti foto kad leistu idet, kazi ar eina ka iziuret lotuliukas.gif
Moliugus pernai teko sodint i sukasta zeme, nes uosviai padet norejo - sukase kalneli moliugam be mano zinios biggrin.gif O cukinijom ir patisonam tai kasiau duobe madaug kastuvo gylio, ten dejau shieno, biski juodzemio pamakalavau kazka tokio ka slype radau zodziu ir pasodinau i sitokia duobe kazkiek daigu, tai patys augalai buvo mazesni nei ant "kalno" bet cukiniju daug ir tokio pacio dydzio nei kiek nenusileido. Aisku viskas gausiai mulciuota. Siemet sodinsiu tiesiog i pieva aplik jaunus pasodintus medelius ir daaug daug shiaudu desiu. Jasonis minejo kad prigyt jauniem medeliam padeda aplink ji apsodinti moliuginiai , cukininiai, nes ju shaknys kazkokios ten geros o zoles pievines shaknys trukdo medeliaism pirmus kelis metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 24 balandžio 2012 - 17:46
QUOTE(diasaja @ 2012 04 24, 16:40)

ar daigai šviesūs, ar žali? Išmesti būtų gaila blush2.gif aš, kai sodinau, tai tik keli buvo po maždaug 5cm, tai ir juos sukišau atsargiai ir žemėmis užpyliau.

Baltu bulviu - sviesus, melynuju melyni.
Atsakyti
Merginos kurioms kyla daug klausimu dėl bulviu auginimo po šienu, tai siūlau youtube įsivesti lietuviškai bulvės po šienu bei rusiškai smile.gif ten tikrai rasit filmuku su pasodinimu, derliaus nurinkimu su visais paaiškinimais. Aš tikrai radau ir atsakiau įvisus sau kylančius klausimus 4u.gif
Atsakyti
Diasaja,gaudvile, jus ekspertes 4u.gif
kaip kovoti su grambuoliais braskyne? juk siaip lysves pries sodinant galima prakedenti, o braskes juk vienoje vietoje keleta metu auga g.gif jum grambuoliai neisvarto krumeliai nedziusta nugrauzti? o gal jie eda ta zole puvancia saknu neliecia? kazi kaip cia gaunasi? ar man jau laiodti savo braskyna iskart g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 04 24, 19:41)
kaip kovoti su grambuoliais braskyne? juk siaip lysves pries sodinant galima prakedenti, o braskes juk vienoje vietoje keleta metu auga g.gif  jum grambuoliai neisvarto krumeliai nedziusta nugrauzti? o gal jie eda ta zole puvancia saknu neliecia? kazi kaip cia gaunasi? ar man jau laiodti savo braskyna iskart g.gif

Aš ne minėtoji ekspertė, bet atsakysiu kaip aš darau - jei jau matau, kad krūmas nyksta - su plačiu kastuvu iškeliu jį, išrenku lervutes ir įsodinu atgal. Labai stipraus "pablogėjimo" uogų mezgimui nepastebėjau ax.gif . Pas mus grambuolių.... rolleyes.gif nerealiai daug - kai prasideda jų skraidymo metas, tai vakare tik jau supintais plaukais ir kepure reik eit doh.gif . Šiaip tai vienintelę išeitį matau - kurmį smile.gif - kaimynė tai neatsidžiaugia, kai pas ją kurmis apsigyveno - tai bėdų su braškėm nebeliko, bet va pievutė... niu, žolės gi nevalgysi, braškės -svarbiau biggrin.gif. Gal ir ne visiem tai išeitis, bet - viena geresnių - kurmiams jie - delikatesas smile.gif
Atsakyti
Sveikos ,zalia as tam mulciavime bet labai noriu savo kemsyna ir normalu darza paverst blush2.gif ar tiktu sitie daikciukai mulciavimui ,cia smulkinti medziai ,sakos pakelei blush2.gif ir aisku uz dyka ,veshk kiek nori biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 04 24, 20:10)
Sveikos ,zalia as tam mulciavime bet labai noriu savo kemsyna ir normalu darza paverst  blush2.gif  ar tiktu sitie daikciukai mulciavimui ,cia smulkinti medziai ,sakos pakelei  blush2.gif  ir aisku uz dyka ,veshk kiek nori  biggrin.gif
user posted image

aišku tinka...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 24, 20:21)
aišku tinka...

Noriu sena pieva naikint ,bandysiu visa uzdengt blush2.gif bet jauciu iki kitu metu jie nesupus g.gif
Sory kad klausineju ,bet tiek daug skaityt kad aisku butu tikrai neturiu laiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 04 24, 19:41)
kaip kovoti su grambuoliais braskyne?

nesu ekspertė ir praktika mano maža, daug klausimų pačiai kyla ax.gif
su grambuoliais niekaip nekovoju ax.gif tik kai kompostoą perkasu, visas išrenku bjaurybes. Dar mano keturkojė padeda rinkti iš braškyno thumbup.gif dar kurmiai darbuojasi thumbup.gif

QUOTE(iowa @ 2012 04 24, 20:10)
ar tiktu sitie daikciukai mulciavimui ,cia smulkinti medziai ,sakos pakelei  blush2.gif  ir aisku uz dyka ,veshk kiek nori  biggrin.gif

tinka.
QUOTE(iowa @ 2012 04 24, 20:24)
Noriu sena pieva naikint ,bandysiu visa uzdengt  blush2.gif  bet jauciu iki kitu metu jie nesupus  g.gif 

iki kitų metų šakos tikrai nesuirs. Mulčiuočiau tarplysvius.
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 24, 18:44)
Jasonis minejo kad prigyt jauniem medeliam padeda aplink ji apsodinti moliuginiai , cukininiai, nes ju shaknys kazkokios ten geros o zoles pievines shaknys trukdo medeliaism pirmus kelis metus.

šito patarimo nežinojau. Dėkui 4u.gif
Atsakyti