Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(saulute32 @ 2012 04 24, 10:02)
o kokio aukscio mazdaug jau jos ax.gif kada likuses i darza zadi sodint?

čia mėnesio
user posted image
dviejų mėnesių
user posted image
beveik 3mėnesių
user posted image
user posted image
kur šaknim daugiau vietos tai ir didesnės blush2.gif
user posted image
user posted image
prastokai prieš langą,bet ant greičio blush2.gif

likusias galvoju jau tik gegužės mėn persodinti kai vešiu viską į nuolatines vietas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 24, 09:55)
O jei rimtai, tai per tankiai susodintos greičiau pasens. Sodinu po vieną

Gaudvile, kas keli metai braškes atnaujini? g.gif Kažkur skaičiau, kad mulčiuotos braškės ilgiau nepasensta. Kiek tiesos-pati pamatysiu.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 24, 09:49)
kuo mulciavai? siaudais, sienu? rolleyes.gif

Šienu ax.gif Šiaudais norėčiau, bet neįsivaizduoju kur jų gaut unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 24, 10:20)
dviejų mėnesių
user posted image

o tai jau dideles pas tave bigsmile.gif pas mane tai 2 men dar tik, tai per velai pasejau as jas doh.gif na bet nieko uzaugs, niekur nedings biggrin.gif
Atsakyti
Oi, kokius "dailiuosius darbelius" tik ką apturėjau doh.gif Sugalvojau greituoju būtu apmulčiuot tarplysvius braškyne. Ir kiek daug braškiukų juose radau, o dar daugiau pievoj (prie kraštinės lysvės) bigsmile.gif Nu ir negalėjau aš jų skriaust, tai kiekvieną apdėliojau, išėjo vos ne dar viena vaga, o nelygiai juk sudygę - belekaip ax.gif
Atsakyti
Jetus, kokios fainutės žemuogėlės... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Treja @ 2012 04 24, 12:21)
Šienu ax.gif Šiaudais norėčiau, bet neįsivaizduoju kur jų gaut unsure.gif

šiaudų gauti ne problema, bet va nepurkštų šiaudų gauti šiais laikais labai sunku.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif aš jau savaitgalį pasodinau šiek tiek bulvių, porą lysvių pasidariau ir užsėjau. kol kas viską dariau kaip ir iki šiol,na su kastuvu, nes šiais metais pirmą kartą bandysiu mulčiuoti. tai ir vėl man klausimų kyla... tarplysvius tai kaip suprantu iškart galiu mulčiuoti šienu,šįvakar tuo žadu užsiimti. o kaip su lysvėm? laukti kol viskas sudygs? o bulvės kaip? gal kai sudygs man jas apkaupti ir tada užmulčiuot? ar kaip daryt,jau nebežinau. atrodo ir skaičiau viską ir lyg supratau, o va kai jau praktiškai tuo užsiimt-nebežinau ką daryt... help smile.gif
Papildyta:
Ai,dar klausimėlis. Prisirinkau dilgėlių,padariau tą užpilą, ir paskui kai mulčiuosiu man juo palaistyti daržą? prieš mulčiuojant,ar ant viršaus? kaip geriau,patarkit kas žinot. dėkui iš anksto.
Atsakyti
va as ir sakau reik apmulciuot tarpvagius, bet vakar lijo tai siandien slapia, ar negeriau palaukt kol pradzius truputi, nes kitur tarpvagi net ir balute kokia telkso g.gif

sakiau bandysiu kelias bulves det ant zemes ir siaudais apkraut, ziuresiu kas gausis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 04 24, 14:09)
Sveikos smile.gif aš jau savaitgalį pasodinau šiek tiek bulvių, porą lysvių pasidariau ir užsėjau. kol kas viską dariau kaip ir iki šiol,na su kastuvu, nes šiais metais pirmą kartą bandysiu mulčiuoti. tai ir vėl man klausimų kyla... tarplysvius tai kaip suprantu iškart galiu mulčiuoti šienu,šįvakar tuo žadu užsiimti. o kaip su lysvėm? laukti kol viskas sudygs? o bulvės kaip? gal kai sudygs man jas apkaupti ir tada užmulčiuot? ar kaip daryt,jau nebežinau. atrodo ir skaičiau viską ir lyg supratau, o va kai jau praktiškai tuo užsiimt-nebežinau ką daryt... help smile.gif
Papildyta:
Ai,dar klausimėlis. Prisirinkau dilgėlių,padariau tą užpilą, ir paskui kai mulčiuosiu man juo palaistyti daržą? prieš mulčiuojant,ar ant viršaus? kaip geriau,patarkit kas žinot. dėkui iš anksto.

Bulves galit iš karto mulčiuoti, jų daigai stiprūs, perauga mulčią. Raugą pilkit ant mulčo.
Atsakyti
Nezinau ar yra prasmes bulves mulciuoti jei kasat ir kaupiat. I shaudus bulves sodinamos tiesiog dedant bulves ant zemes (nekasant) ir apkraunant shienu smile.gif Ash pernai bandziau man labai pasiteisino, shiemet sodinsiu daugiau biggrin.gif
Tik vat ziurejau seklines bulves kokiam Ermitaze ar maximoj labai brangios, 5 kg 15 Lt galvoju gal galima nusipirkti turguje paprastu bulviu ir pasodinti? kuom tos seklines yra kitokios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 24, 14:25)
Bulves galit iš karto mulčiuoti, jų daigai stiprūs, perauga mulčią. Raugą pilkit ant mulčo.

Ačiū,taip ir bandysiu daryti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 24, 14:31)
Nezinau ar yra prasmes bulves mulciuoti jei kasat ir kaupiat. I shaudus bulves sodinamos tiesiog dedant bulves ant zemes (nekasant) ir apkraunant shienu smile.gif Ash pernai bandziau man labai pasiteisino, shiemet sodinsiu daugiau  biggrin.gif
Tik vat ziurejau seklines bulves kokiam Ermitaze ar maximoj labai brangios, 5 kg 15 Lt galvoju gal galima nusipirkti turguje paprastu bulviu ir pasodinti? kuom tos seklines yra kitokios?  g.gif

aš mat kai šiemet pirmąkart mulčiuosiu,tai man nežinau kodėl,bet kažkaip nedrąsu taip dėt ant žemės ir tik šiaudais užklot... bet dar ne visas sodinau,tai gal reik pabandyti ir taip. o kokiu sluoksniu reikia dėt? ar tinka šienas,ar būtinai šiaudai?

Bulvių sėklinių pernai tai pirkau Ermitaže berods,taip,brangoka,na bet man pasiteisino,derlius labai geras buvo. o šiemet sodinu savo bulves,irgi tikiuosi gerai augs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 04 24, 14:09)
o bulvės kaip? gal kai sudygs man jas apkaupti ir tada užmulčiuot?

mulčiuotų bulvių nereikia kaupti. Įsivaizduokit, kad mulčias atlieka apkaupimo funkciją. daugelis, kurie pamato mulčiuotas bulves, klausia to paties kaip užauga bulvės nekauptos. Užauga, pati išbandžiau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 24, 14:31)
5 kg 15 Lt galvoju gal galima nusipirkti turguje paprastu bulviu ir pasodinti? kuom tos seklines yra kitokios?  g.gif

Tokia kaina labai brangu blink.gif Sėklinės bulvės yra atsparesnės įvairioms ligoms ir duoda daugiau derliaus. Kiekvienais metais sėklinių bulvių pirkti nereikia. Jeigu nusiperkate pirmo atsėlio, tai galit dar 2-3 metus sodinti.
Atsakyti