Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 04 23, 13:31)
Mano braškės. Šiemet dar nieko nedėta.Mulčius nuo pernai.

mano braškių lapeliai dar smulkesni... rolleyes.gif verysad.gif
Ačiū už foto.. 4u.gif
Atsakyti
O aš gi daržininkė didžioji, nusivežiau fotiką į kaimą, kad savo daržą pafotkinsiu, o gi elementų nėra doh.gif
Mano nuo pernai mulčiuotos braškės neskuba augti, kalasi lapukai labai iš lėto, tokiais tempais nežinia kada braškių valgysim verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 04 23, 14:12)
O aš gi daržininkė didžioji, nusivežiau fotiką į kaimą, kad savo daržą pafotkinsiu, o gi elementų nėra  doh.gif
Mano nuo pernai mulčiuotos braškės neskuba augti, kalasi lapukai labai iš lėto, tokiais tempais nežinia kada braškių valgysim  verysad.gif

agro plėvele denkit, aš kai uždengiau iš kart pakilo...ir laikau uždengtas dabar...kai bus šilta ir saulėta nudengsiu...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 23, 13:48)

nebūtina. Jeigu nori, kad pavasarį anksčiau įšiltų, tai darai pakeltas lysves, bet vasarą minusas, kad jos labiau išdžiūsta.

tai lysves mb sukasa ir taip paaukstintas drinks_cheers.gif o zeme sunki priemolis, tai ir laikosi gerai aukstos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 23, 13:26)
agro plėvele denkit, aš kai uždengiau iš kart pakilo...ir laikau uždengtas dabar...kai bus šilta ir saulėta nudengsiu...

Kad būčiau paskaičius prieš išvažiuodama iš sodybos doh.gif
Dabar po savaitės gal jau nebeverta, bet reik tikėtis, kad kitąmet nepamiršiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 04 23, 15:31)
Kad būčiau paskaičius prieš išvažiuodama iš sodybos  doh.gif
Dabar po savaitės gal jau nebeverta, bet reik tikėtis, kad kitąmet nepamiršiu  blush2.gif

aš plėvėlę laikau iki tol kol žydi...tikrai nevėlu, retkarčiais nudengiu, pravėdinu ir vėl užkloju, man labai pasiteisina šitas variantas...paskui dengiu su lankais tinklu, ba paukščiai labai lesa uogas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 23, 14:38)
aš plėvėlę laikau iki tol kol žydi...tikrai nevėlu, retkarčiais nudengiu, pravėdinu ir vėl užkloju, man labai pasiteisina šitas variantas...paskui dengiu su lankais tinklu, ba paukščiai labai lesa uogas... doh.gif

ok, supratau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ar esat kuri nors sodinusios ar sejusios i mulciuota lysve, na tik praskyrus pernyksti mulca toje vietoje kur sejat? Siemest taip as padariau, idomu ar sudyks? O ar ne leciau dyks?
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2012 04 23, 15:59)
Sveikos 4u.gif

Ar esat kuri nors sodinusios ar sejusios i mulciuota lysve, na tik praskyrus pernyksti mulca toje vietoje kur sejat? Siemest taip as padariau, idomu ar sudyks? O ar ne leciau dyks?

Kiek skaičiau, domėjaus (manęs nebūtina klausyt, dar tik "pirmokė" esu), tai visur pažymi, jog pradėjus šilt orams, nuimti viršutinį mulčių, kad įšiltų greičiau žemė, o paskui - vėl uždėt, kad neišsigarintų drėgmė.
Atsakyti
šviesų mulčą reikia nugriebti ir įšilus dirvai atgal užversti. Tamsiu mulču padengus to daryti pavasarį nereikia 4u.gif
Atsakyti
įkeliu savo braškių foto 4u.gif

šioje foto yra dviejų metų braškės, pernai metų pjautos žolės mulčio beveik neliko, pavasarį mulčiavau tik tarplysvius drožlėmis:

user posted image

user posted image

šios braškės sodintos rugsėjo mėnesį, žolės mulčias suvalgytas, pradėjau mulčiuoti šiais metais tarplysvius:

user posted image

čia matosi pirmosios dvi lysvės mulčiuotos šiaudais pernai metais, o toliau dvi lysvės-pjauta žole. Braškės sodintos užpernai liepos mėnesį :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 23 balandžio 2012 - 17:42
Mergytes sakykit kada bulves i shiaudus sodinamos? sodinau pernai bet visishkai nepamenu kada doh.gif
Atsakyti