QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 19, 22:53)
Mes vienais metais pamulciavom o kitais metais suede po puse lysves morku, burokeliu, net moliugus apgrauze...
Beje per viena laida lyg minejo kad jaunom obelaitem negerai mulcas tik nepamenu del ko. Gal kas zinot?
Beje per viena laida lyg minejo kad jaunom obelaitem negerai mulcas tik nepamenu del ko. Gal kas zinot?
Aš ko gero tą pačią laidą būsiu mačius ten būtent apie peles ir ėjo kalba - kad nepalikt jokiu būdu žolės mulčo ant jaunų medelių žiemai, nes pelės tada šaknis sudoroja...
QUOTE(zuikis5 @ 2012 04 20, 08:41)
Aš ko gero tą pačią laidą būsiu mačius ten būtent apie peles ir ėjo kalba - kad nepalikt jokiu būdu žolės mulčo ant jaunų medelių žiemai, nes pelės tada šaknis sudoroja...
Nevisai taip supratot Ant šaknų mulčiuot galima ir netgi pageidautina, tik mulčas neturėtų siekti jauno medelio kamieno. Nes po juo gali (bet nebūtinai ) apsigyventi pelės, pelėnai ir gali nugraužti medelio žievę prie šaknų (ar tokiam aukšty, kiek siekia tas mulčas). Jeigu jos norėtų šaknis graužt, tai ir mulčo nereikia, nugraužtų ir mulčiuotas ir ne..
Žinoma, apie pasodintus medelius geriau mulčiuot durpėmis - taip ir pelių nepriviliosim, ir medeliams bus šilčiau
Neblogas straipsnis apie mulčiavimą http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html
QUOTE(Alekto @ 2012 04 21, 11:52)
Čia ne neblogas, o superinis straipsnis!!! SKaitant ir pasitariant tarpusavyje su MB, nebekilo daugiau jokių naujų klausimų, taip viskas aišku
Gal paprašyt skyrelio moderatorės, kad įkeltų linką į pirmą žinutę? Arba susisteminus visą info, galima išskirti pagrindinius patarimus. Pradedančiąjam tikrai naudinga būtų
pasisodinau vakar braskes, tai klausimas iskilo ar galiu jas jau dabar mulciuot siaudais? ar geriau laukt kol bu zoles ir pirma kata zole mulciuot?
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 23, 10:38)
pasisodinau vakar braskes, tai klausimas iskilo ar galiu jas jau dabar mulciuot siaudais? ar geriau laukt kol bu zoles ir pirma kata zole mulciuot?
jeigu žemė pilnai įšilusi, tai galima. Bet jeigu įmirkusi, labai šlapia, tai aš palaukčiau. Nors, kažkur skaičiau, kad braškes reikia pradėti mulčiuoti, kai prasideda žydėjimas. Pirmaisias metais, dar nebuvau perskaičiusi straipsnio, taip ir padariau. Dabar tik papildau šiaudais, nes turiu šiuo metu labai daug.
6adieni netosli savo sodu pas ukininka, pas kuri imu dabar siaudus, sutikau kolege ji irgi prisikrovus pilna masina buvo, i siaudus taipogi kazka ruosiasi sodint kaip ir ash
sveikos,
as si savaitgali irgi padirbejau prie darzo. noriu mulciuoti. issimatavau lysves, sukasiau, kad butu siek tiek pakeltos, i tarplysvius dejau kartona ir siena, kurio turim apsciai. taip pat bandziau mulciuoti braskes, bet labai sunkiai sekasi. sienas gana stambus, tai tos braskes man prapuola. kolkas visko nedengiau. taip pat sienu uzmulciavau ir krumelius. serbentus, avietes ir gervuoges (nuotraukoj matosi gale darzo). ar teisingai padariau? ir dar vienas klausimas. paskaiciau, kad lysves taip pat reik uzmulciuoti, o veliau praskleidus seti. taip atseit paprasciau, negu dengti mulca jau isdygus liauniem daigam. tai va neapsisprendziu kaip daryti. kita savaitgali jau noresiu si ta seti. dabar darzas atrodo va taip:
as si savaitgali irgi padirbejau prie darzo. noriu mulciuoti. issimatavau lysves, sukasiau, kad butu siek tiek pakeltos, i tarplysvius dejau kartona ir siena, kurio turim apsciai. taip pat bandziau mulciuoti braskes, bet labai sunkiai sekasi. sienas gana stambus, tai tos braskes man prapuola. kolkas visko nedengiau. taip pat sienu uzmulciavau ir krumelius. serbentus, avietes ir gervuoges (nuotraukoj matosi gale darzo). ar teisingai padariau? ir dar vienas klausimas. paskaiciau, kad lysves taip pat reik uzmulciuoti, o veliau praskleidus seti. taip atseit paprasciau, negu dengti mulca jau isdygus liauniem daigam. tai va neapsisprendziu kaip daryti. kita savaitgali jau noresiu si ta seti. dabar darzas atrodo va taip:
QUOTE(bundze @ 2012 04 23, 11:10)
*as si savaitgali irgi padirbejau prie darzo.
** bandziau mulciuoti braskes, bet labai sunkiai sekasi. sienas gana stambus, tai tos braskes man prapuola.
* o kuo daržas įrėmintas?
**taip, su šienu sunkiau. Aš darau taip: paimu su rankomis šiaudų glėbį ir paformuoju truputį ir tik tada kloju tarp braškių, jų pačių neapdengiu. Čia su šiaudais mulčiuotos braškės:
Foto daryta (gerai neprisimenu) ar vėlų rudenį, ar anksti pavasarį.
Mergaitės, kas netingit, pafotkinkit kaip dabar atrodo jūsų mulčiuotos braškės... Nesuprantu, kažko labai silpnos mano, tai noriu palyginti..
QUOTE(diasaja @ 2012 04 23, 10:52)
jeigu žemė pilnai įšilusi, tai galima. Bet jeigu įmirkusi, labai šlapia, tai aš palaukčiau. Nors, kažkur skaičiau, kad braškes reikia pradėti mulčiuoti, kai prasideda žydėjimas. Pirmaisias metais, dar nebuvau perskaičiusi straipsnio, taip ir padariau. Dabar tik papildau šiaudais, nes turiu šiuo metu labai daug.
aš irgi ruošiuosi mulčiuoti braškes, bet dar laukiu, nes dirva pas mus priemolis ir dar gerokai šlapia. Tik vat klausimas, ar tiktų humusas po tais šiaudais?