Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(Keretoja @ 2012 04 19, 17:37)
Mulčiavimas yra dirvos padengimas nušienauta žole, šienu ir kitais dalykais kurie tarnauja kaip maistas mikroorganizmams zemeje, jie minta ir ishskyria CO2 kuriuo matinasi augalai, todfel gerai auga ir jiems nieko netruksta, be to mulciuota zeme nepraranda dregmes reikia reciau laistyti lauke isvis nereik laistyti kai kuriu kulturu na ir daugybe kitu privalumu smile.gif

Dėkui labai, dabar jau daug aiškiau:) thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos,

O jus man pasakykit ar galiu darza "mulciuot" pjuvenom kur lenpjuvese lieka ax.gif ? Ar bent takelius?
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2012 04 19, 19:15)

O jus man pasakykit ar galiu darza "mulciuot" pjuvenom kur lenpjuvese lieka  ax.gif ? Ar bent takelius?

jeigu mediena nebuvo apdorota chemiškai-aš mulčiuočiau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 21:05)
jeigu mediena nebuvo apdorota chemiškai-aš mulčiuočiau.

o žemės nerūgština pjuvenos g.gif , aš tai avietes apmulčiavau, va ir šiandien maniškis baigė malkas pjaut, tai 7 maišus išvarėm ant aviečių...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 19, 21:22)
o žemės nerūgština pjuvenos g.gif

rūgština tik tada, kai pjuvenos susimaišo su žeme.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 21:23)

aišku...tai mano avietėms ten niekas nesimaišys, nes storoku sluoksniu pasidengė...o braškes tai su žole mulčiuosiu, dabar agro plėvėle uždengtos tai tik stiebiasi aukštyn, plėvelę kelia...dar mąstau šiaudų varyt į kaimą ieškot, gal kokį kampą braškių su jais pamulčiuosiu...
Atsakyti
Sveikos, po mulciavimo zole neatsigynem peliu. Ar kam buvo taip?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 19, 21:33)
Sveikos, po mulciavimo zole neatsigynem peliu. Ar kam buvo taip?

na bent pas mane tai tikrai ne schmoll.gif labai gražiai ir žieminiams česnakams tiko ir braškėms pernai...mano gal daugiau kurmiai puolė, tiksliau iškilnojo, bet vis pamindžiodavau jų tuos iškilimus išlygindavau, ir tie išsinešdino, kaip šiemet bus nežinau, gal neatsiginsiu jų...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 21:23)

jėj, galėsiu savo balkoninius pomidoriukus "papuošt" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 04 19, 21:36)
na bent pas mane tai tikrai ne schmoll.gif labai gra?iai ir ?ieminiams ?esnakams tiko ir bra?k?ms pernai...mano gal daugiau kurmiai puol?, tiksliau i?kilnojo, bet vis pamind?iodavau j? tuos i?kilimus i?lygindavau, ir tie i?sine?dino, kaip ?iemet bus ne?inau, gal neatsiginsiu j?...

Mes vienais metais pamulciavom o kitais metais suede po puse lysves morku, burokeliu, net moliugus apgrauze...

Beje per viena laida lyg minejo kad jaunom obelaitem negerai mulcas tik nepamenu del ko. Gal kas zinot?
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2012 04 19, 14:30)
Kokios pomidorų veislės tiktų lauke užmulčiuotos auginti? Turiu tokį šiltą užkampį, reikia ekspirimentą padaryti  rolleyes.gif gal bus geriau nei šiltnamyje g.gif Su aukštaūgiais tai gal geriau neprasidėti, o tai vėjas nulauš ax.gif

Bet kokias. Aš pernai auginau ir laukui skirtus (žemaūgius), o prie pastato sienos auginau aukštaūgius. Viskas buvo laaaabai gerai thumbup.gif pamulčiuoti ėjo iš proto. Prie sienos augusius reikėjo palaistyti, bet žemaūgių nelaisčiau nei karto, nebuvo reikalo.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 19, 23:07)
Bet kokias. A? pernai auginau ir laukui skirtus (?ema?gius), o prie pastato sienos auginau auk?ta?gius. Viskas buvo laaaabai gerai  thumbup.gif pamul?iuoti ?jo i? proto. Prie sienos augusius reik?jo palaistyti, bet ?ema?gi? nelais?iau nei karto, nebuvo reikalo.

Matau jus taip pat prie ukmerges. Busim kaimynai biggrin.gif
Atsakyti