[quote=rim,2012 04 18, 14:48]
[quote=Rūta Mėta,2012 04 17, 19:46]
Gal kvailas klausimas, bet atleiskit miesčionkai , o kokio dydžio tas rulonas yra?
[/quote]
Rulonas baisiai didelis ir sunkus. Mano ūgio skersmens . Mes vežam su priekaba, tai traktorius įkelia, o du vyrai vos išritina paskui. Sutrombuota ten iki begalybės, tai šieno arba šiaudų labai ilgam užtenka, didelis kiekis. Būdavo patogiau kai kitkomis ruošdavo (kūbais tokiais nedideliais), bet dabar mažai kas kitkuoja, matyt technika naujų laikų pasikeitė . Į bagažinę įsimetei, ir daug patogiau.
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2012 04 19, 06:30)
Sveikos.
Pries du metus buvom pradeje ruosti komposto kruva. Krovem nupjauta zole. Paskui nebekrovem nes pradejom mulciuoti. Praeitais metais ten pasodinau moliugus ir viena agurka. Augo ir vaisiu dave. Ka galima sodinti siais metais? Zirnius? Cesnakus, svogunus? Bulves? Bijau kad bus "riebi" zeme. Kai perkasinejau radau: po lygiai zemes ir pepuvusios zoles ir nemazai baltu riebiu kirminu.
Ką sodint gal kitos patars, bet kirminukus reikia rinkt ir naikint. Tai grambuolių lervos, šaknis augalams nuėda. Paguglink, pamatysi koks blogis
Pries du metus buvom pradeje ruosti komposto kruva. Krovem nupjauta zole. Paskui nebekrovem nes pradejom mulciuoti. Praeitais metais ten pasodinau moliugus ir viena agurka. Augo ir vaisiu dave. Ka galima sodinti siais metais? Zirnius? Cesnakus, svogunus? Bulves? Bijau kad bus "riebi" zeme. Kai perkasinejau radau: po lygiai zemes ir pepuvusios zoles ir nemazai baltu riebiu kirminu.
QUOTE(Ambro @ 2012 04 18, 14:41)
Ne nieko pernai pati bandžiau, nes jau nebegalėjau laukti nes vien po kito pradėjo nykti krūmeliai. Tai kai palaičiau sustojo nykti. O tuos kur nyko iškasus rasdavau po viena ar kelias tas riebias šlikštynes
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2012 04 19, 07:30)
ir nemazai baltu riebiu kirminu.
jeigu jų nesurinksi, tai derliumi gardžiuosiesi ne tu, o šios lervos
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 19, 09:08)
Rulonas baisiai didelis ir sunkus. Sutrombuota ten iki begalybės, tai šieno arba šiaudų labai ilgam užtenka, didelis kiekis.
ar šiaudai būna pasmulkinti, ar ilgi susukti?
QUOTE(*Inga:) @ 2012 04 19, 09:27)
Ką sodint gal kitos patars, bet kirminukus reikia rinkt ir naikint. Tai grambuolių lervos, šaknis augalams nuėda. Paguglink, pamatysi koks blogis
Fui... net nusipurčiau Buvom iš sodo pasiėmė nemažą maišą komposto, vežėmės į sodybą. Tai jau smulkmeniškai po saują tyrinėjau, lervų ieškojau
QUOTE(Militux @ 2012 04 19, 09:29)
Ne nieko pernai pati bandžiau, nes jau nebegalėjau laukti nes vien po kito pradėjo nykti krūmeliai. Tai kai palaičiau sustojo nykti. O tuos kur nyko iškasus rasdavau po viena ar kelias tas riebias šlikštynes
O Dieve...
Laukia ir manęs vargelis...braškes reik persodint, mat jau laikas, mažai teves jau šiemet. O aš visiška žalia ant to reikalo Pernai, kad man ūsai nelystų po visą daržą nukirpau visus
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 09:51)
ar šiaudai būna pasmulkinti, ar ilgi susukti?
Kiek kaime teko susidurt su jais, tai ilgi Praplėšdavom ruloną ir pešiodavom karvėms pakratams
Mano viena lysvelė, kitoj dar vis pūdau, bus vėlesnėms daržovėms
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 09:51)
O jei ne darže jų radau,o sode? Sodinau vaismedžius ir keletą tikrai sutraiškaiu., Bet jei kokia užsiliko? Nugrauš man obelį?
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 04 19, 12:24)
O jei ne darže jų radau,o sode? Sodinau vaismedžius ir keletą tikrai sutraiškaiu., Bet jei kokia užsiliko? Nugrauš man obelį?
manau, kad obels tikrai neįveiks..
Kokios pomidorų veislės tiktų lauke užmulčiuotos auginti? Turiu tokį šiltą užkampį, reikia ekspirimentą padaryti gal bus geriau nei šiltnamyje Su aukštaūgiais tai gal geriau neprasidėti, o tai vėjas nulauš
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 04 19, 12:24)
Nugrauš man obelį?
obels -NE , bet mažomis, pirmų metų šaknimis gardžiuosis
Papildyta:
QUOTE(AuroraBO @ 2012 04 19, 14:30)
Kokios pomidorų veislės tiktų lauke užmulčiuotos auginti? Su aukštaūgiais tai gal geriau neprasidėti, o tai vėjas nulauš
Sodinkit savo mėgstamą veislę. Ir aukštaūgių nebijokit sodink, juk reikės pririšti.
Sveikos darbštuolės, nenoriu pasirodyti tingine, tikrai skiačiau temą ir googlinau, bet vis tiek mano smegenėlės nepagavo, esu naujokė ir įdomu kas tas mulčavimas, domina šiltnamio mulčavimas, kaip tai reikia daryti? Labai dėkoju iš anksto
Mulčiavimas yra dirvos padengimas nušienauta žole, šienu ir kitais dalykais kurie tarnauja kaip maistas mikroorganizmams zemeje, jie minta ir ishskyria CO2 kuriuo matinasi augalai, todfel gerai auga ir jiems nieko netruksta, be to mulciuota zeme nepraranda dregmes reikia reciau laistyti lauke isvis nereik laistyti kai kuriu kulturu na ir daugybe kitu privalumu