Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(VilteVarsa @ 2012 04 18, 12:12)
Grambuolių lervos pas mane prieš porą metų nugraužė braškių šaknis - mirė augaliukai su uogom sirpstančiom. O pernai pora agurkų šiltnamyje nugraužė, darže pora kopustų. Bet paskui juos kurmiai paretino....

vau, kaip baisu blink.gif O mes dar norėjome kurmius išvaryti...pradedantys sodininkai esame, tai kyla visokių klausimų, gal kitiems atrodančių keistais blush2.gif O čia randu labai naudingų patarimų. smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2012 04 18, 11:17)
mergaitės, o ką tos baisuoklės GRAMBUOLĖS blogo daro?

grambuolio lervos maitinasi daržovių, žolių šaknimis. pas mane šiais metais jų tik keli vienetai thumbup.gif labai tikiuosi, kad mano keturkojė blondinė dalį jų išnaikino, taip pat gaudo ir suaugusius thumbup.gif Štai, pasekiau delikatesų beieškančią biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 18, 14:21)
grambuolio lervos maitinasi daržovių, žolių šaknimis. pas mane šiais metais jų tik keli vienetai thumbup.gif labai tikiuosi, kad mano keturkojė blondinė dalį jų išnaikino, taip pat gaudo ir suaugusius thumbup.gif  Štai, pasekiau delikatesų beieškančią biggrin.gif

http://www.part.lt/i...acfb7742503.JPG

Nepamainoma padėjėja kovai su jomis thumbup.gif
Atsakyti
Man vienas žmogus patarė nuo šių baisiuklių braškes apsaugiti, tai prieš žydėjimą palaistyti su amonjaku ( 1but. amonjako ir vienas laistytuvas su vandeniu pilnas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Militux: 18 balandžio 2012 - 13:38
QUOTE(Militux @ 2012 04 18, 14:38)
Man vienas žmogus patarė nuo šių baisiuklių braškes apsaugiti, tai prieš žydėjimą palaistyti su amonjaku ( 1but. amonjako ir vienas laistytuvas su vandeniu pilnas)

o pačiom braškėm nieko? unsure.gif
Atsakyti
[quote=Rūta Mėta,2012 04 17, 19:46]
Mūsuose 35 lt. Šienas- 30 Lt buvo rudeny. Bet šiaudų pavasary sunku gauti, reiktų iš rudens rūpintis, nes jais tvartus per žiemą kreigia 4u.gif Nors gerai paieškojus užsilikusių tikrai galima rasti, tik nežinau ar kaina tokia pat g.gif

Gal kvailas klausimas, bet atleiskit miesčionkai blush2.gif , o kokio dydžio tas rulonas yra? Galvoju gerai būtų, bet su kuo parsivežt ir kur pasidėt, kai nelabai daug vietos miesto sklype.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 18, 09:22)
Jeigu negali pakeisti situacijos-keisk požiūrį į situaciją mirksiukas.gif paimu grėbliuką ir išlyginu kurmiarausius. Jų būna labai daug ir mano šienaujamoje pievoje, bet tai niekis.

musu grebliukas negelbeja.. Kurmiai pasidare landas po tvoros betonu ir per du metus lietaus vanduo tiek isplove tas landas, kad musu tvora sukrito. 50 metru ibetonuotos tvoros dabar banguota....
Atsakyti
QUOTE(Em/Er @ 2012 04 18, 13:56)
musu grebliukas negelbeja.. Kurmiai pasidare landas po tvoros betonu ir per du metus lietaus vanduo tiek isplove tas landas, kad musu tvora sukrito. 50 metru ibetonuotos tvoros dabar banguota....

na, tai blogai padarė pamatus, reikėjo žemės grąžtu pasidaryt polius pagal gruntą (nuo 1,2m ir giliau) ir juos sujungti rostverku.
Atsakyti
QUOTE(Em/Er @ 2012 04 18, 13:56)

blink.gif kurmiai taip pamatus suvare? g.gif tai koks to pamato gylis? g.gif
nu ir kurmiai g.gif pas mus ilenda pro vartu apacia pati maciau unsure.gif
svolociai unsure.gif , ir tai kazkaip tai padaro rudeni unsure.gif dabar nera, bet geriau kurm is nei kurklys scare.gif

Mulciavau puse braskiu siaudais, kitas palikau kol kas, ziuresim kas bus, bijau, kad ne per anksti butu, kaz zeme ne per salta unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 18 balandžio 2012 - 14:31
QUOTE(Militux @ 2012 04 18, 14:38)

Logiškai mąstau ir nesuprantu, ką tai duotų? g.gif Amoniakas - tai visų pirma azotas augalui, kurio braškėms reikia minimaliai.. O ką jis blogo gali padaryti 'baisiukliui"? Kvapas greit išgaruoja.. Nebijo jie jokių prietarų, graužia šaknis kaip graužę. Kaime pas mane ir kurmių kolonijos, ir grambuolių lervų kur smeigsi kastuvą, ten iškelsi doh.gif
Atsakyti
Antra diena po daržo darbų... vakar sode, šiandien - sodyboj ax.gif

Su MB aprišinėjom medelius tinklu nuo stirnų ir kiškių apgraužimo, aš dar surengiau šiotį tokį mini darželį, narcizus įkišau ax.gif ir avietes pasodinau smile.gif
Kadangi pasodinus serbentus pamiršau nukirpt viršūnes, teko šiandien tai padaryt biggrin.gif

user posted image

user posted image

P.s. naikinom skruzdėlių namą iš namo vidaus unsure.gif išnešėm skruzdėlyną toliau link miško, o likusias soda užvariau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos.
Pries du metus buvom pradeje ruosti komposto kruva. Krovem nupjauta zole. Paskui nebekrovem nes pradejom mulciuoti. Praeitais metais ten pasodinau moliugus ir viena agurka. Augo ir vaisiu dave. Ka galima sodinti siais metais? Zirnius? Cesnakus, svogunus? Bulves? Bijau kad bus "riebi" zeme. Kai perkasinejau radau: po lygiai zemes ir pepuvusios zoles ir nemazai baltu riebiu kirminu.
Atsakyti