Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 21:09)
Tai va tiek gėrio biggrin.gif
Ai,dar šliužų galiu kibirais rinkt cool.gif Bet jie nespėja labai pakenkt.Žalos akivaizdžios nepadaro.3XTFU.

Užtat ir nespėja pakenkti, kad tas gėris konkrečiai šliužų gretas praretina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 17, 19:46)
..Nu gavau šoką nuo pelių urvų blink.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 20:09)
O pas mane toks vaizdas,kad varlės ar tai rupūžės urvus daro blink.gif

vadinasi šia gyviai turi kuo maitintis. Yra maisto-yra ir juos ėdančių. Mulčiavimo ir yra pagrindinė problema pirmųjų metų, kad atsiranda labai daug draugų, kurių mes nepageidaujam, bet gamta per kelis metus viską sustatys į tinkamas vietas.

Šiais metais maloniai buvau nustebinta rolleyes.gif kai perkasinėjau kompostą, tai grambuolio lervas radau tik tris, o anksčiau pasistatydavau kibiriuką ir rinkdavau rinkdavau rinkdavau. Tikriausiai kurmiai išrinko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 18, 07:14)

Šiais metais maloniai buvau nustebinta rolleyes.gif kai perkasinėjau kompostą, tai grambuolio lervas radau tik tris, o anksčiau pasistatydavau kibiriuką ir rinkdavau  rinkdavau rinkdavau. Tikriausiai kurmiai išrinko thumbup.gif

Diasaja,sutinku kurmiai-gėris.Bet nenervina kurmiarausiai.Išsigandau po žiemos,visas sodas suvarpytas. doh.gif Neįsivaizduoju kaip reiks su žoliapjove įvažiuoti?Dar nei vienasi metais taip nebuvo. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
hmm, tai kad aplink kurmiarausius ar per juos važiuoti su žoliapjove kaip ir nieks nevažiuoja g.gif .

Reikia pasiimti kibirą, kastuvėlį ir visa tai, kas yra iškelta į paviršių, gražiai susemti, perkelti į daržą/šiltnamį. pagadintas vietas pragrėbot ir jei dek veja, sėklų pabert, o jei natūrali pieva - su laiku ir taip sužels.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 18, 08:14)
hmm, tai kad aplink kurmiarausius ar per juos važiuoti su žoliapjove kaip ir nieks nevažiuoja g.gif .

Reikia pasiimti kibirą, kastuvėlį ir visa tai, kas yra iškelta į paviršių, gražiai susemti, perkelti į daržą/šiltnamį. pagadintas vietas pragrėbot ir jei dek veja, sėklų pabert, o jei natūrali pieva - su laiku ir taip sužels.

Tai va,kad kiek lišno darbo dasideda.Mes tai tik su grėbliu lyginame ir tai kiek darbo 50 arų išlyginti.Bet tokio antplūdžio kurmių dar nebuvo. doh.gif
Atsakyti
Kurmrausiu pilna visur. Salia nedirbami laukai, o kurmiarausiu dar tankiau nei pas mane darze doh.gif Pas mane isoriskai kaip ir nelabai matosi, bet kai pradedi dirva ruosti, tai vien urvai viduj, seklos smenga kiaurai ir vanduo visas subega i skyles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 04 18, 07:39)
Bet nenervina kurmiarausiai.

Jeigu negali pakeisti situacijos-keisk požiūrį į situaciją mirksiukas.gif paimu grėbliuką ir išlyginu kurmiarausius. Jų būna labai daug ir mano šienaujamoje pievoje, bet tai niekis.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 18, 07:14)
Šiais metais maloniai buvau nustebinta rolleyes.gif kai perkasinėjau kompostą, tai grambuolio lervas radau tik tris, o anksčiau pasistatydavau kibiriuką ir rinkdavau  rinkdavau rinkdavau. Tikriausiai kurmiai išrinko thumbup.gif

O kaip jie atrodo? ax.gif Vakar kompostą pyliau ant lysvių, nieko įtartino nemačiau... g.gif graži, byri žemė rolleyes.gif

Ateina ir bulvių sodinimo metas smile.gif Neįsivaizduoju, iš kur reik tiek mėšlo gaut, kad patręšt pievą, n metų nepjautą doh.gif Jaučiu nulėksim šiandien, sukasinėsim žemę ir tiek ax.gif Gaila, kad smėlis vien, nelabai kas išaugs unsure.gif
Atsakyti
Grambuolių lervos

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 18 balandžio 2012 - 10:00
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 18, 10:55)

Ojei.... unsure.gif gerai, kad nebuvo pas mane jų doh.gif Pati kasiau kompostą ir rankomis (ačiūdiev su pirštinėmis) pyliau ant lysvių, purenau bigsmile.gif
Atsakyti
mergaitės, o ką tos baisuoklės GRAMBUOLĖS blogo daro? Nes šių baisuoklių yra mano sode, ir galimas daiktas, kad pakliuvo ir į šiltnamį, nes ten kai vetėme žemes vieną kitą mačiau, ir aišku, sunaikinau, bet gal dar liko..
Atsakyti
Grambuolių lervos pas mane prieš porą metų nugraužė braškių šaknis - mirė augaliukai su uogom sirpstančiom. O pernai pora agurkų šiltnamyje nugraužė, darže pora kopustų. Bet paskui juos kurmiai paretino....
Atsakyti