Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 04 17, 12:09)
Ar yra svarbu,  kada mulčiuoti šiaudais braškes, niekados to nedarydavau? g.gif

aš kol kas nemulčiuoju dar braškių, tik tarplysvius, noriu, kad žemė pilnai įšiltų ir lapai truputį paaugtų.
Papildyta:
QUOTE(Bonapartas @ 2012 04 17, 14:42)

Kaip supratau Disaja sodina ne į pirktinę žemę. Kaip su ja dirbat?

rudenį prikasu kompostinės žemės kelis kibirus, o pavasarį sumaišau miksą: pelenai, durpė ir kompostinė žemė. Ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 15, 17:15)
rytorasa  šyryt girdėjau,kad yra kalio muilas,kuriuo galima naikinti kenkejus kambarį nekenksmingai aplinkai.
Pavasarį išbandžiau bitkresles nuovira.Esu prisidžiovinus,tad vasarą apsirūpinkit ir išmėginkit. Manau,bus puiku agurkus nuo erkučių šiltnamyje saugot ax.gif

ačiū. Na, reikės kažką mąstyti.. rolleyes.gif

QUOTE(Irvel @ 2012 04 15, 19:13)
Labas vakaras.

Kaip tik norėjau Ryto Rasai patart sodint tuos balkoninius pomidorus, bet žiūriu pati apie juos jau rašė.

ne, balkoninių aš neauginu. Planavau laukui skirtus- Betalux'us sodinti. Krūmeliai nedidukai, šaknų sistema irgi.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 17, 12:57)
Kažin kiek kainuoja šiaudų rulonas tas didelis. Galvoju, gal nusipirkti. Šiais metais planuoju didesnį daržą, žolės tai tikrai neužteks.

Mūsuose 35 lt. Šienas- 30 Lt buvo rudeny. Bet šiaudų pavasary sunku gauti, reiktų iš rudens rūpintis, nes jais tvartus per žiemą kreigia 4u.gif Nors gerai paieškojus užsilikusių tikrai galima rasti, tik nežinau ar kaina tokia pat g.gif

Šiandien nugrėbliojau porą lysvių, kuriose dar lapai ir visa kita nuo rudens buvo. Sluoksnis apie 20 cm, bet...Nu gavau šoką nuo pelių urvų blink.gif Vienos landos, kiek ranką kiši- tiek lys doh.gif Žemelė tai faina, sliekiukų milijonai, bet tai kas bus kai susodinsiu ką nors g.gif Dabar supurenau, kiek galėjau prikimšau landas žemių, vienoj lysvėj braškes susodinau, bet ar jos(pelės) kelią pamirš g.gif Dar taip nebuvo. Mano tretieji mulčiavimo metai - vieni siurprizai g.gif Gal čia koks krizinis laikotarpis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 17 balandžio 2012 - 18:54
O pas mane toks vaizdas,kad varlės ar tai rupūžės urvus daro blink.gif Ar gali taip būti? Pastoviai randu šitų būtybių,ir vis urvai atsišviežina.Aš suprantu,kad gerrai jos,bet kaskart tenka vyrui eit jų gaudyt,nes mane net nupurto kartu su jom ten būti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 20:09)
O pas mane toks vaizdas,kad varlės ar tai rupūžės urvus daro blink.gif Ar gali taip būti? Pastoviai randu šitų būtybių,ir vis urvai atsišviežina.Aš suprantu,kad gerrai jos,bet kaskart tenka vyrui eit jų gaudyt,nes mane net nupurto kartu su jom ten būti cool.gif

Pas mumi varlių tai nėra, nes nėra jokio vandens telkinio ar prūdo g.gif Rupūžių yra , bet jos bazuojasi kokioje akmenų, senų čerpių krūvoje, po plytomis, šiltnamyje palei karkasą, kur prie brusiokų -tai jokios žalos nepridaro g.gif Jos tik sušilusioj žemėj pačios įsirausia, pasislepia tiek, kad kupra vos matos, bet kad urvus knistų tai nemanau g.gif Neužklivo niekad man rupūžės, kad urvus darytų g.gif
Dabar dar pagalvojau, ar varlės ir rupūžės vienoje vietoje būna g.gif Jug joms skirtingų sąlygų reikia, tai reiktų išsiaiškinti, kas ten pas tavi tokios iš tikrųjų apsigyvenę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 17 balandžio 2012 - 19:25
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 17, 20:22)
Pas mumi varlių tai nėra, nes nėra jokio vandens telkinio ar prūdo  g.gif Rupūžių yra , bet jos bazuojasi kokioje akmenų, senų čerpių krūvoje, po plytomis,  šiltnamyje palei karkasą, kur prie brusiokų -tai  jokios žalos nepridaro g.gif Jos tik sušilusioj žemėj pačios įsirausia, pasislepia tiek, kad kupra vos matos, bet kad urvus knistų tai nemanau g.gif Neužklivo niekad man rupūžės, kad urvus darytų g.gif
Dabar dar pagalvojau, ar varlės ir rupūžės vienoje vietoje būna g.gif Jug joms skirtingų sąlygų reikia, tai reiktų išsiaiškinti, kas ten pas tavi tokios iš tikrųjų apsigyvenę g.gif

Pas mus ir tų ir tų gyvas velnias.Šalia mūsų yra du neužstatyti sklypai ir ten baisinis pelkynas pasidaręs.Turim ir ančių porelę perinčią ir pempės peri čia.Tuo pačių ir rupūžės čia veisiasi ir lipa krantan tiesiai pas mus.Paskui varlių metas ir veisimasis būna. Turim ir varles monstrus biggrin.gif pavadinę esam pelkiu vincais biggrin.gif bet tiesą sakant neįsivaizduoju kas jie per padarai,nes nesam niekada matę,bet jie leidžia keistus garsus iš to pelkyno cool.gif skamba kraupiai biggrin.gif Rudeniop pradeda visi brautis į mūsų garažą lotuliukas.gif Aš iki šiol buvau nemačius,kokiu greičiu rupūžės bėgioja.
Tai va tiek gėrio biggrin.gif
Ai,dar šliužų galiu kibirais rinkt cool.gif Bet jie nespėja labai pakenkt.Žalos akivaizdžios nepadaro.3XTFU.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 19:09)

rupūžės, ypatingai pavasarį lenda iš urvų, o rudenį sulenda atgal nakčiai. Besikapstant, žiūrėk, kokia jau didoko rupūžioko akis blizga doh.gif Pradžioj buvo baisu, o dabar .. na, ką, reikia susitaikyt su tokia kaiminyste.

Taip pat, pačiai teko įsitikint, kokios jos greitos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 21:09)
Pas mus ir tų ir tų gyvas velnias.akivaizdžios nepadaro.3XTFU.

Bet tai rojus ten pas jumi, jeigu tiek faunos visokios veisiasi thumbup.gif Tai tik į gera ax.gif Gal daržui ir problematiška nuo visų tų gyvių, bet iš esmės tai sveika vieta vadinasi, neužteršta, vietos visiems ir maisto užtenka ax.gif Žinoma, išprotėčiau, jei visokie gyviai mano garaže apsigyventų, bet gal daržą į kitą vietą perkelt galimybių yra g.gif Į sausesnę, šiltesnę, kuo toliau nuo kaimynų g.gif
Atsakyti
Laikinas visas tas gėris pas mus.Nes namai dygsta šalimais kaip grybai po lietaus. Tuoj visiškai trinsimės subinėm su visais kaimynais doh.gif
Kas šlykščiausia,kad veždamiesi žemes pakelti sklypus,užveža žmonės kurklių.Pernai vieną netoliese ant kelio radom.Niekada čia jų nebuvo,tai tik šitaip jie atgabenami spėju.
Tai vat vietoj visų privalumų,tuoj liks vien tik minusai.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 17, 21:40)
Laikinas visas tas gėris pas mus.

Visur ta suš.....urbanizacija doh.gif verysad.gif Tuoj ramios vietos ant svieto nebeliks....Ir kodėl tie sklypai tokie maži g.gif Būtų bent po 3 ha, tai kitaip viskas klostytusi g.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 17, 19:46)
Šiandien nugrėbliojau porą lysvių, kuriose dar lapai ir visa kita nuo rudens buvo. Sluoksnis apie 20 cm, bet...Nu gavau šoką nuo pelių urvų blink.gif Vienos landos, kiek ranką kiši- tiek lys doh.gif Žemelė tai faina, sliekiukų milijonai, bet tai kas bus kai susodinsiu ką nors g.gif

pas mane braškėse tas pats.. vieni urvai.. unsure.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 17, 21:55)
Visur ta suš.....urbanizacija doh.gif  verysad.gif Tuoj ramios vietos ant svieto nebeliks....Ir kodėl tie sklypai tokie maži g.gif Būtų bent po 3 ha, tai kitaip viskas klostytusi g.gif ....

mes tiek ir turim.. dry.gif biggrin.gif bijau ir pagalvoti, kad kaimynai ''ant galvos liptų''.. Bent jau man tai labai reikia erdvės.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 17 balandžio 2012 - 21:26
Jau ir aš iš po sodo darbų bigsmile.gif Kadangi ten ne mano sodas, aš tik prižiūriu, tai per daug nekeičiu nieko ir mulčiavau tik vieną lysvę - atradau senos žolės (jau gerokai papuvusios thumbup.gif ), dar pridėjau lapų, šienelio.... bus ateičiai gera žemė bigsmile.gif o visa kita kaip po senovėj - sukasinėjau, išpurenau, komposto pripyliau, prisodinau ankstyvų daržovių ir plėvele dar užklojau biggrin.gif
Atsakyti