Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimas

QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 12:55)
o ka visu nereikia,norint kad nenusaltu ?  blink.gif

jūs ir anksčiau taip darydavot? g.gif negaliu kategoriškai teigti, bet aš pačių braškių nemulčiuoju, tik aplink jas. Mano auginamos braškės nenušąla, juk mulčias šaknis apsaugo thumbup.gif nesu girdėjusi, kad šiaudais būtų dengiamos braškės, apsaugant nuo šalnų. Dėl žiedų apsaugos-sutinku, kai kurie žmonės ypač ankstyvas veisles dengia, bet ne šiaudais, o agro plėvele.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 16, 13:26)
yra ir braškių, ir kurmių šeimynėlė biggrin.gif Aš su kurmiais sutartį padariau, kad neiškeltų krūmų, o ir grambuolio lervas padeda išrinkti mano mylima blondinė. Kol supratau ką ji ten braškyne rausia blush2.gif

Tau pasisekė, o mano kurmiai ne tokie "supratingi" lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 16, 15:17)
o braskes nusala? g.gif mama visa gyvenima kiek augina braskiu nei dengia kuo nei mulciuoja ir nieko joms neatsitinka, nera niekada nusalusios.

Braškės nenušala, tačiau pašąla žiedai, ypač ankstyvųjų veislių. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 16, 14:57)
Tau pasisekė, o mano kurmiai ne tokie "supratingi" lotuliukas.gif

lotuliukas.gif negaliu peikti nei vieno kenkėjo (išskyrus amarilių verysad.gif ), nes derliaus ir vietos po saule užtenka pilnai visiems biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane irgi kurmiu daug, negaliu kaltinti mulciavimo, nes aplinkui visos pievos kauburiuotos. Tik sejant sudetinga, daug skyliu ir seklos prasmenga doh.gif
arba vanduo i kokia skyle visas subega lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 16, 14:53)
jūs ir anksčiau taip darydavot? g.gif negaliu kategoriškai teigti, bet aš pačių braškių nemulčiuoju, tik aplink jas. Mano auginamos braškės nenušąla, juk mulčias šaknis apsaugo thumbup.gif nesu girdėjusi, kad šiaudais būtų dengiamos braškės, apsaugant nuo šalnų. Dėl žiedų apsaugos-sutinku, kai kurie žmonės ypač ankstyvas veisles dengia, bet ne šiaudais, o agro plėvele.

Va mes tai darem irgi pirmamet,is Svedijos grize giminaiciai ,dirbe prie braskiu sake,kad ten kasmet taip daro g.gif ,tai ir mes sumastem taip blush2.gif .Beje pirmus metus auginam braskes, tai ir bijojom kad nenusaltu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eturib9: 16 balandžio 2012 - 14:19
QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 15:18)
is Svedijos grize giminaiciai ,dirbe prie braskiu sake,kad ten kasmet taip daro g.gif

aš nežinau, kad taip kas nors darytų Lietuvoje g.gif Gal taip reikia daryti kokioms spec. rūšims braškių? g.gif
Atsakyti
Aš šiek tiek iš kitos operos biggrin.gif Pas mane varnėnai kuokštais mulčių neša iš daržo biggrin.gif Kapstos būrys ten jų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 16, 16:28)
Pas mane varnėnai kuokštais mulčių neša iš daržo biggrin.gif Kapstos būrys ten jų biggrin.gif

Galiu nuraminti biggrin.gif, kai lizdus susisuk-neneš. Reikia tikėtis, kad varnėnai pripras lankytis ir kenkėjus surinks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 16, 17:06)
Galiu nuraminti biggrin.gif,  kai lizdus susisuk-neneš.  Reikia tikėtis, kad varnėnai pripras lankytis ir kenkėjus surinks thumbup.gif

Tai dėl to aš nebijau biggrin.gif vienintelė bėda,kad pas mus po stogu viską neša biggrin.gif tai tokius kupstus tempia,kad net netelpa ten doh.gif
Atsakyti
Ar yra svarbu, kada mulčiuoti šiaudais braškes, niekados to nedarydavau? g.gif
Atsakyti
Kažin kiek kainuoja šiaudų rulonas tas didelis. Galvoju, gal nusipirkti. Šiais metais planuoju didesnį daržą, žolės tai tikrai neužteks.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 07, 07:47)
Mano keliems pažįstamiems taip buvo, kurie sėjo/sodino pomidorus į pirktas žemes. Sudygsta puikiai, paauga ir viskas.

Aš irgi norėjau paklausti apie žemes. Kai reikia mažai- tada perku. Bet vėliau, kai reikia persodinti pomidorius agurkus, petunijas ir visa kitą- jų daug reikia. Dirvoje yra neblogos durpingos žemės, bet bijau dėl kirminų. Gerai būtų jos nepirkti. Man dar mamytė sakė, kad reikia parsinešti kurmių žemės, kol dar minusas. Arba iš rudenio palikti iššalti. Bet aš vis pavėluoju, nes pati gyvenu mieste.
Kaip supratau Disaja sodina ne į pirktinę žemę. Kaip su ja dirbat?

Ir aš pasodinau salotas ir žiedius į mažytes daigyklas, truputį ištyso, nes nenorėjau sodinti per šalčius ir per šventes. Šį savaitgalį susodinau ir į šiltadarži, ir į lauką po agroplėvele. Žiediniai jau išvažuojant pažiūrėjus atsistojo, salotos dar vangiai. Bet daigyklos man patiko.
Atsakyti