Tęsiam toliau pokalbius apie šiltnamio, daržo, sodo mulčiavimą...
Mulčio privalumai:
-tai maistas mikroorganizmams ir jų veiklos aktyvinimas;
-nuolat aprūpina augalus maisto medžiagomis;
-sudaro trupininę dirvos struktūrą;
-dirvą nuolat palaiko drėgną, t.y. apsaugo nuo perdžiūvimo ir plutelės
susidarymo;
-palaiko pastovią dirvos temperatūrą;
-stelbia piktžoles;
-stabdo dirvos eroziją.
Sena tema: http://www.supermama...?...758411&st=0
perkeliu klausimą į naują temą...
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 30, 10:15)
kuo šiaudai geresni už žolę?
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 30, 13:58)
perkeliu klausimą į naują temą...
vienintelis pliusas, kurį aš pajutau akivaizdžiai-nereikia labai dažnai papildyti mikroorganizmams maisto atsargas
QUOTE(diasaja @ 2012 03 30, 15:31)
vienintelis pliusas, kurį aš pajutau akivaizdžiai-nereikia labai dažnai papildyti mikroorganizmams maisto atsargas
na taip, bet , manau, kad jeigu mulčas greičiau suvalgomas, tai daugiau maisto medžiagų gauna, daugiau naudos augalams..
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 30, 22:18)
bet , manau, kad jeigu mulčas greičiau suvalgomas, tai daugiau maisto medžiagų gauna, daugiau naudos augalams..
taip, bet, kad dažnai nereikia nugaros lankstyti taip pat geras dalykas
QUOTE(diasaja @ 2012 03 30, 22:19)
taip, bet, kad dažnai nereikia nugaros lankstyti taip pat geras dalykas
tai čia tik mums tas gėris.. o augalams priešingai, kuo 'lengvesnis" maistas, tuo geriau..
QUOTE(rytorasa @ 2012 03 30, 22:22)
tai čia tik mums tas gėris.. o augalams priešingai, kuo 'lengvesnis" maistas, tuo geriau..
Mulčiumi maitiname ne augalus
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 30, 22:32)
Mulčiumi maitiname ne augalus
žinau, maitiname mikroorganizmus, tik gal ne taip tiksliai parašiau..
Sveikos
Prisiduodu naujoj temukėj
Norėjau paklaust, kada galima būtų persodint serbentus? Nopriu iš mamos persivežt sau kelis krūmelius Iškasus reikia tą pačią dieną sodint ar gali kelias dienas palaukt?
Norėjau paklaust, kada galima būtų persodint serbentus? Nopriu iš mamos persivežt sau kelis krūmelius Iškasus reikia tą pačią dieną sodint ar gali kelias dienas palaukt?
QUOTE(Ambro @ 2012 04 02, 11:33)
Sveikos
manau, kad kuo greičiau pasodinsit, tuo geriau...
Gal kas dauginot juoduosius serbentis atlankomis? JAučiu, kad nesudėtingas dauginimo būdas, gal rekia pamėginti. Pas uošvius yra keletas krūmų, uogos didelės, saldžios, tai gerai būtų sau pasiauginti..
Buvau šiandien suplanavusi žirnius pasėti, bet kad žiema už lango.. visur balta, sninga...
[quote=rytorasa,2012 04 02, 14:08]
Gal kas dauginot juoduosius serbentis atlankomis? JAučiu, kad nesudėtingas dauginimo būdas, gal rekia pamėginti. Pas uošvius yra keletas krūmų, uogos didelės, saldžios, tai gerai būtų sau pasiauginti..
Galima tiesiog nukirpt šakute ir ismeigt i žeme istrižai šiektiek,kad virš žemės keli pumpurai liktu ir viskas.
Galima tiesiog nukirpt šakute ir ismeigt i žeme istrižai šiektiek,kad virš žemės keli pumpurai liktu ir viskas.
QUOTE(rytorasa @ 2012 04 02, 15:08)
Buvau šiandien suplanavusi žirnius pasėti, bet kad žiema už lango.. visur balta, sninga...
Atlankomis labai paprasta dauginti - pažiūrėkite kuri šakelė arčiausiai žemės, jaunesne, nesamanota ir prismeikite pagaliuku, viela prie žemės ir tą vietą užpilkite žemės kauburėliu. Rudenį galėsite jau atskirti - bus išsišaknijes ūglys. Galite dauginti ir pusiau sumedėjusiais auginiais. Prieš pra metų man vėjas išlaužė gražią serbentų šaką, tai mes ją supjaustėme į 4 dalis ir įsodinome į žemę, parinkom nelabai saulėtą vietą, palaistėm. Prigijo puikiai, pernai perkėlėm į nuolatinę vietą anksti pavasari ir jau po kelias uogas buvo.