Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

Nesuprantu temos esmės. "Geriausias rajonas" - visų pirma tas, iš kurio neproblematiškas susisiekimas su darboviete (ėmis) bei vaikų ugdymo įstaigomis. Jeigu dirbi kur nors Oro uoste, tai geriausias rajonas galėtų būti ir Naujininkai. Jeigu dirbi centre, vėlgi - atatinkamai, kiti pasirinkimai. Turbūt nedaugelis brandžių, įsitvirtinusių žmonių keičia darbus kasmet, o laikas, sugaištas kelionei pirmyn-atgal yra svarbus faktorius.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 09 02, 18:26)
Nesuprantu temos esmės. "Geriausias rajonas" - visų pirma tas, iš kurio neproblematiškas susisiekimas su darboviete (ėmis) bei vaikų ugdymo įstaigomis. Jeigu dirbi kur nors Oro uoste, tai geriausias rajonas galėtų būti ir Naujininkai. Jeigu dirbi centre, vėlgi - atatinkamai, kiti pasirinkimai. Turbūt nedaugelis brandžių, įsitvirtinusių žmonių keičia darbus kasmet, o laikas, sugaištas kelionei pirmyn-atgal yra svarbus faktorius.
Taip mąstant, geriausiais rajonas dirbantiems Oro uoste - čigonų taboras. biggrin.gif
O vienas prasčiausių - Turniškės. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 02 rugsėjo 2012 - 17:35
Velniop tą prestižą, jei kasryt ir kasvakar darban ir namo tektų važiuot iš priešingo miesto galo doh.gif
Galima juk ir taip - butas ar namas Naujininkuose, o savaitgalio ir atostogų vila - Turniškėse wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 02 rugsėjo 2012 - 17:42
QUOTE(flight @ 2012 09 02, 18:42)
Velniop tą prestižą, jei kasryt ir kasvakar darban ir namo tektų važiuot iš priešingo miesto galo doh.gif
Galima juk ir taip - butas ar namas Naujininkuose, o savaitgalio ir atostogų vila - Turniškėse wink.gif
Mano prioritetai kiti - velniop tą atstumą, jeigu įperku namą Turniškėse. Nafig man su čigonais ir jų klientūra trintis: pasisamdau vairuotoją, ir kol mane iki namų parveža - snaudžiu, knygą skaitau, muzikos klausau, su vaiku bendrauju, dainuoju... mezgu, galų gale... biggrin.gif
Atsakyti
O, tas taip, neprieštaraučiau.

Bet atstumai kartais išties vargina. Mes gyvename neva tai "prestiže", Antakalnyje, nuosavame name, ramioje saugioje vietoje netoli pušynų. Mano darbas Senamiestyje, vaiko mokykla Senamiestyje, kito vaiko darželis Senamiestyje, "Ąžuolikas" centre. Tai tas vežiojimas išvežiojimas kartais taaaip užknisa, kad kartais pasvajoju - ech, vgyventume kur nors arčiau, kad ir kokioje visai neprestižiškoje Pelesos g., ar Daukšos g. - tai visi visur pėstute kulniuotume..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 02 rugsėjo 2012 - 17:50
QUOTE(flight @ 2012 09 02, 18:50)
O, tas taip, neprieštaraučiau.

Bet atstumai kartais išties vargina. Mes gyvename neva tai "prestiže", Antakalnyje, nuosavame name, ramioje saugioje vietoje netoli pušynų. Mano darbas Senamiestyje, vaiko mokykla Senamiestyje, kito vaiko darželis Senamiestyje, "Ąžuolikas" centre. Tai tas vežiojimas išvežiojimas kartais taaaip užknisa, kad kartais pasvajoju - ech, vgyventume kur nors  arčiau, kad ir kokioje visai neprestižiškoje Pelesos g., ar Daukšos g. -  tai visi visur pėstute kulniuotume..
Nu nesakykit - nuo Antakalnio iki visų Senamiesčių ranka pasiekiama. Netgi viešuoju transportu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 09 02, 19:02)
Nu nesakykit - nuo Antakalnio iki visų Senamiesčių ranka pasiekiama. Netgi viešuoju transportu.  :rolleyes:vis

Teoriškai. O kai reikia po -n kartų dienoje išvežiot-suvežiot, tai doh.gif Viešojo transporto išvis nemėgstu, jau geria tada - dviračiu ar pėstute..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 09 02, 20:48)
Teoriškai. O kai reikia po -n kartų dienoje išvežiot-suvežiot, tai doh.gif Viešojo transporto išvis nemėgstu, jau geria tada - dviračiu ar pėstute..
Ne, nu žiemą dviračiu vaiką į darželį... nepasirašau. lotuliukas.gif
Aš irgi panemėgau viešojo transporto, kai nusipirkau automobilį.
Kai reikėjo vaikus pirmyn-atgal vežioti ir pačiai į darbą, į kitą važinėti - viešajame transporte būčiau pražuvusi. Bet apsigyvenus Antakalnyje ir paaugus vaikams, viskas pasidarė labai patogu. Mašinuku važiuojam tik jeigu reikia visiems. O vienai man neapsimoka (ir finansų, ir laiko, ir ekologijos atžvilgiu). rolleyes.gif
Tiesa, aš nežinau, koks jūsų atstumas iki stotelių. Man netoli, tai "atradau" viešąjį transportą iš naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 02 rugsėjo 2012 - 21:55
Netoli ir mums. Bet vis tiek, netraukia nors tu ką. Gal, kad mašina viskas daug greičiau, negu visuomeniniu.
Atsakyti
Sveiki,

Mano atveju geriausias rajonas būtų Lazdynėliai.
Šiuo metu būtent šiame rajone labai intensyviai ieškomės buto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 04 02, 00:13)
Sąvoka "geriausias rajonas" yra labai subjektyvi. Jei kažkam darbas Pilaitėje, vargu ar Antakalnis atrodytų patrauklus rajonas (į darbą gi toli). Ir priešingai.
Pvz., kažkam svarbu, kad arti centro (ar pačiam centre). O kitam gal tas centras - šimtas metų, nei ten dirba, nei vaikai mokosi,  nei apsilankyti poreikis yra. O pvz., aš priešingai, kojos nekeliu į jokius Pašilaičius-Justiniškes-Pilaites-perkiūnkiemius. Man ten asboliučiai nėr kas veikt, net nelabai pažįstu ir skiriu, nors senai vilnietė blush2.gif 
Poreikiai skiriasi, taigi, "geras" rajonas neegzistuoja, jis kiekvienam - kitoks.

Mano nuomone, apibendrinant -  geras rajonas - tai tas, iš kurio patogu suvažinėt į darbus (ypač jei darbo vietų - ne viena), vaikus nuvežt/nuvest  į darželius ir mokyklas, kuriame nėra labai nesaugu, patogus susisiekimas (tiek nuosavu, tiek miesto transportu), ir netoli yra gamtos (parkai, miškeliai, pievos ir pan).

labai patiko sitas postas 4u.gif

kreipiuosi ieskodama informacijos, nes metu laikotarpyje su visa seima tapsime vilnieciais, koki rajona patartumete riktis, jei ieskome kotedzo arba naujos statybos buvo, netoli Jasinskio g. (ten vyro darbas), kad nebutu toli nuo miesto, nes dabar gyvename rajone, cia labai smagu, tylu, ramu, gamta, vaikeliui idealu augti, bet galvojame i ateiti, jei mergyte noresim leisti i geresne mokykla, bureliai prasides ir t.t. nesinori vel i kaima nusikraustyti, kad nebutu toli vazineti. Ka patartumet? Gal Antakalnis? Kiek zinau ten dabar stato "Antakalnio terasas", o gal dar daugiau naujos statybos zinote?
Atsakyti
QUOTE(JonVytė @ 2012 10 10, 15:20)
Ka patartumet? Gal Antakalnis? Kiek zinau ten dabar stato "Antakalnio terasas", o gal dar daugiau naujos statybos zinote?

Jei naujos statybos ir ne pačiame centre, tai man asmeniškai optimaliausiu variantu atrodo Šiaurės miestelis. smile.gif Gyvenau, nesiskundžiau.
Puikus susisiekimas visuomeniniu transportu, o ir pėsčiomis iki centro gal kiek daugiau, nei pusvalandis (šiltuoju metų laiku visai smagu palei Nerį pasivaikščioti). Tik labai reikia žiūrėti kur stovi pats namas — pro vienų namų langus gali su kaimynais mojuotis, o kitur — tikrai pakankamai erdvės. Bet čia turbūt daugumos naujos statybos namų „salų“ bėda.
Atsakyti