Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

QUOTE(AMARILIS @ 2012 08 14, 20:34)
drinks_cheers.gif
Pats nuostabiausias rajonas, aplink Ciurlionio g.  wub.gif
Cia gyveno mano seneliai, tevai, cia ir as gyvenu, kai bunu LT.
O link stoties, arba Savanoriu pr., nors ir turi ta pati pavadinima- Naujamiestis- visai kitoks vaizdelis, nepatariu ten buto ieskoti. Visokios Raugyklos, Sopeno, Kauno, Skroblu, Statybininku- no-no-no  biggrin.gif  Kas liecia Algirdo g.- nebent ant kampo su Basanaviciaus g. ziureti, bet nezinau, ar geros bukles tie namai  g.gif
Papildyta:

Nzn., man Ciurlionio g. ir sutemus jauku  biggrin.gif

Ties Vingio parku ne taip labai smile.gif Iš patirties...Raudonosios armijos prospekto tvaikas ten ryškus - beveik visoje Čiurlionio g. Raugyklos g. ramiau. Šiuo metu Jūsų minimas blogai rajonas labai pasikeitęs. Tikėtina, kad nei buvote, nei matėte.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 08 14, 22:43)
Ties Vingio parku ne taip labai smile.gif Iš patirties...Raudonosios armijos prospekto tvaikas ten ryškus - beveik visoje Čiurlionio g. Raugyklos g. ramiau. Šiuo metu Jūsų minimas blogai rajonas labai pasikeitęs. Tikėtina, kad nei buvote, nei matėte.

Niu nezinau, kur ten Ciurlionio g. radot "Raudonosios armijos prospekto tvaika" lotuliukas.gif Tai yra diplomatiniu atstovybiu gatve, taip pat dar nuo sovietiniu laiku tradiciskai cia gyveno (ir tebegyvena) aukstu socialiniu sluoksniu zmones, jokiu ciudu nematau cia, o gyvenu jau 31 metus biggrin.gif
Ciurlionio g. tai ne Savanoriu pr,va ten tradiciskai gyveno gamyklu darbininkai ir pan biggrin.gif Savo poste kaip tik paminejau, kad nepatariu gyventi Savanoriu pr, Statybininku, Skroblu, cia dar Gerosios Vilties gatve reiketu pamineti doh.gif

Del mano 'blogai minimo rajono'- puikiai ji pazistu. Per paskutinius 10 metu ji renovuoja ir bando stumti kaip atseit 'prestizini' (ir uz 'prestizinius' pinigus), bet atleiskit, toks pozicionavimas galetu suklaidinti nebent is kitu miestu ir kaimu i Vilniu atvykusius irnesakyk.gif Bent jau nei is mano draugu rato, nei tuo labiau mano tevu rato, nezinau nei vieno, kuris svajotu apie buta prie stoties (Raugyklos, sv.Stepono ir pan)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AMARILIS: 15 rugpjūčio 2012 - 01:18
Del stoties rajono. Kontingentas ten po truputi atsisviezina, pazistu nemazai jaunu vilnieciu (ne atvykeliu), kurie ir Sopeno, ir Kauno, ir Stepono g. turi nusipirke butus. Arti Senamiestis, namai seni, turi savo dvasia (ju bukle - kita kalba), bet tik tiek. Jeigu langai iseina i vidinius kiemus, tai dar puse bedos, bet jeigu ne...

O Ciurlionio gatveje to "Raud.armijos tvaiko" as nejauciu niekur. Nera jo ten. Konarskio g. - gal.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dansu dansu @ 2012 08 15, 09:37)
Del stoties rajono. Kontingentas ten po truputi atsisviezina, pazistu nemazai jaunu vilnieciu (ne atvykeliu), kurie ir Sopeno, ir Kauno, ir Stepono g. turi nusipirke butus. Arti Senamiestis, namai seni, turi savo dvasia (ju bukle - kita kalba), bet tik tiek. Jeigu langai iseina i vidinius kiemus, tai dar puse bedos, bet jeigu ne...

O Ciurlionio gatveje to "Raud.armijos tvaiko" as nejauciu niekur. Nera jo ten. Konarskio g. - gal.. g.gif

Vakarais dviračiu grįžti iš Vingio parko pro Čiurlionio g. nepatarčiau...
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 08 15, 16:20)
Vakarais dviračiu grįžti iš Vingio parko pro Čiurlionio g. nepatarčiau...

Kiekviena vakara einu pasivaikscioti i Vingi, griztu palei ciurlionio g (mazdaug iki tos vietos kur vilniaus universiteto med. fakultetas) ir kazkaip nesuprantu, ka konkreciai gresmingo jus ten matot? ax.gif
O siaip, ginciai apie geriausius rajonus... beprasmiai jie dazniausiai gaunasi... juk yra ir tokiu zmoniu, kurie tvirtina kad pvz. pats geriausias rajonas pilaite, arba pasilaiciai, na ir ka, turi teise laikytis tokios nuomones- jedem das seine... svarbu kad zmogus butu 'savo lekstei', ir gerai jaustusi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(dansu dansu @ 2012 08 15, 10:37)
kurie ir Sopeno, ir Kauno, ir Stepono g. turi nusipirke butus. Arti Senamiestis, namai seni, turi savo dvasia (ju bukle - kita kalba), bet tik tiek.

Beja, labai svarbu dalyka paminejot. Sutinku, namai siame rajone tikrai turi ta savita dvasia (skirtingai nuo visokiausiu blokiniu rajonu, kurie dvasios neturi jokios)
Bet stai man butent Stoties Senamescio rajono (taip pat Rasos, Liepkalnio) aura yra labai slegianti, ta sunku net paaiskinti, net ne del vienokios ar kitokios aplinkos, bet tiesiog 'energetine' prasme. Nzn., ar sutiks del sito dalyko kas nors su manim, nes aisku cia yra labai subjektyvus dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AMARILIS: 15 rugpjūčio 2012 - 20:17
QUOTE(AMARILIS @ 2012 08 15, 20:17)
Kiekviena vakara einu pasivaikscioti i Vingi, griztu palei ciurlionio g (mazdaug iki tos vietos kur vilniaus universiteto med. fakultetas) ir kazkaip nesuprantu, ka konkreciai gresmingo jus ten matot?  ax.gif
O siaip, ginciai apie geriausius rajonus... beprasmiai jie dazniausiai gaunasi... juk yra ir tokiu zmoniu, kurie tvirtina kad pvz. pats geriausias rajonas pilaite, arba pasilaiciai, na ir ka, turi teise laikytis tokios nuomones- jedem das seine... svarbu kad zmogus butu 'savo lekstei', ir gerai jaustusi  smile.gif

Papildyta:
Beja, labai svarbu dalyka paminejot. Sutinku, namai siame rajone tikrai turi ta savita dvasia (skirtingai nuo visokiausiu blokiniu rajonu, kurie dvasios neturi jokios)
Bet stai man butent Stoties Senamescio rajono (taip pat Rasos, Liepkalnio) aura yra labai slegianti, ta sunku net paaiskinti, net ne del vienokios ar kitokios aplinkos, bet tiesiog 'energetine' prasme. Nzn., ar sutiks del sito dalyko kas nors su manim, nes aisku cia yra labai subjektyvus dalykas.

ciurlionio gatve nėra rajonas smile.gif viena gatve rajone nepadaro rajono geru. O atskirti naujamiesti nuo Čiurlionio g nesigauna:) gatve smagi, nesiginciju, bet bendras kontestas vis tiek ne koks. Be to pati uztersciausia Vilniaus vieta pagal atlikta tyrimą yra ties vieduku tarp Čiurlionio g ir Vingio parko. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2012 08 15, 20:17)
Kiekviena vakara einu pasivaikscioti i Vingi, griztu palei ciurlionio g (mazdaug iki tos vietos kur vilniaus universiteto med. fakultetas) ir kazkaip nesuprantu, ka konkreciai gresmingo jus ten matot?  ax.gif
O siaip, ginciai apie geriausius rajonus... beprasmiai jie dazniausiai gaunasi... juk yra ir tokiu zmoniu, kurie tvirtina kad pvz. pats geriausias rajonas pilaite, arba pasilaiciai, na ir ka, turi teise laikytis tokios nuomones- jedem das seine... svarbu kad zmogus butu 'savo lekstei', ir gerai jaustusi  smile.gif

Papildyta:

Na, mane toje gatvėje numetė nuo dviračio ir nuvažiavo manuoju...
Apie Liepkalnio "aurą". Ten numanomas ikikrikščioniškų šventyklų kompleksas. Kiek tikėtinas T. Narbutas (nors yra ir kt. šaltinių), tai Aštrusis (prieš keletą metų savivaldybės asilėnų atiduotas stačiatikių kapinėms) ir Rasų kalnai (Rasų kapinės ir užstatyti į vakarus bei nukasti gyvenamosioms statyboms kalneliai) - senovinės alkvietės - Rasų šventvietės. Nuo Aštriojo kalno ir Aušros vartai (Basanavičiaus romantinis kliedesiukas- Aušros) pavadinimą gavo (ostra brama, kai kur - ostra gora brama).

Yra proga pamąstyti, kodėl Jus slegia smile.gif

Vat baisi vieta tikrai yra nuo Aušros vartų iki geležinkelio bėgių ir pati Liepkalnio pradžia (maždaug keliu apjuosta žalia aikštelė). Čia apie 200 metų vyko mirtinos egzekucijos tiems, kurių net nebekardavo miesto aikštėje. Palaidoti daugumas po bažnyčia (neišlikusia, liko tik dalis sienų - dabar gyv. namų sienos) Lapų g. - ten dabar prestižiniai senamiesčio butai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 15 rugpjūčio 2012 - 21:13
Jei jau apie tokio pobūdžio auras kalbama, tai reiktų pastebėti, kad turbūt pusė Vilniaus stovi ant kapinių. Labiausiai visi žino Tauro kalną ir jo laiptų pakopas iš žydiškų antkapių akmenų, Maironio g. ir Šv.Onos bažnyčios apylinkes, žemę, ant kurios pastatyti "Mindaugo apartamentai". Aš supratau, kad Amarilis truputį ką kitą turėjo galvoje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dansu dansu: 15 rugpjūčio 2012 - 21:30
QUOTE(dansu dansu @ 2012 08 15, 21:29)
Jei jau apie tokio pobūdžio auras kalbama, tai reiktų pastebėti, kad turbūt pusė Vilniaus stovi ant kapinių. Labiausiai visi žino Tauro kalną ir jo laiptų pakopas iš žydiškų antkapių akmenų, Maironio g. ir Šv.Onos bažnyčios apylinkes, žemę, ant kurios pastatyti "Mindaugo apartamentai". Aš supratau, kad Amarilis truputį ką kitą turėjo galvoje g.gif

Ir akcentavau "ką kitą", kapinės, tai čia taip sau...bet ten ypatingos tongue.gif . Kapinės būdavo visuose bažnyčių šventoriuose. Didžiausios ir klaikiausios Viduramžių Vilniuje (nes ten net nebeužkasdavo (vietos trūko) ir lavonai pūdavo pusiau užkasti) - Trakų gatvėje. Dabar skverelyje šalia bažnyčios "ganosi" vaikų darželio gyventojai smile.gif

Kaip žinia, senemiestyje tiršta bažnyčių.
Vilniaus Gaono palaidojimo vieta po kelių policijos administraciniu pastatu Giraitės g. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 15 rugpjūčio 2012 - 21:56
QUOTE(Sunute @ 2012 08 15, 23:06)
Vat baisi vieta tikrai yra nuo Aušros vartų iki geležinkelio bėgių ir pati Liepkalnio pradžia (maždaug keliu apjuosta žalia aikštelė). Čia apie 200 metų vyko mirtinos egzekucijos tiems, kurių net nebekardavo miesto aikštėje. Palaidoti daugumas po bažnyčia (neišlikusia, liko tik dalis sienų - dabar gyv. namų sienos) Lapų g. - ten dabar prestižiniai senamiesčio butai smile.gif

Kaip įdomu ir baisu. Beveik būtent toje vietoje prieš porą metų apžiūrinėjom butą - ten pačioj liepkalnio g. pradžioje yra toks renovuotas namas. Nepirkom, nes buvo nesutvarkyti dokumentai, vėliau spaudoje rašė, kad žmonės net žiemą be šildymo ir vandens ten (ne)gyveno. Dabar jau net nebepardavinėja.
Bet man toj pusėj taip patiko bigsmile.gif , net dabar kartais pasistatau mašiną ir per aušros vartus į miestą žingsniuoju. Būčiau žinojus apie egzekucijas...
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2012 08 14, 21:34)
drinks_cheers.gif
Pats nuostabiausias rajonas, aplink Ciurlionio g.  wub.gif
Cia gyveno mano seneliai, tevai, cia ir as gyvenu, kai bunu LT.
O link stoties, arba Savanoriu pr., nors ir turi ta pati pavadinima- Naujamiestis- visai kitoks vaizdelis, nepatariu ten buto ieskoti. Visokios Raugyklos, Sopeno, Kauno, Skroblu, Statybininku- no-no-no  biggrin.gif  Kas liecia Algirdo g.- nebent ant kampo su Basanaviciaus g. ziureti, bet nezinau, ar geros bukles tie namai  g.gif

Na manau kad Čiurlionio g. įpirkti butą, reikia turėti nemažas pajamas, man tai per brangu unsure.gif Aš daugiau dairausi į Algirdo gatvę apie maxima
Papildyta:
Ir kas svarbiausia kokioje Raugyklos g. ar Šopeno aš kaip tik esu mačius tokių tobulų butų variantų savo išplanavimais ir vaizdais, bet kad visi atkalbinėja dėl šalia esančios stoties doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliukas @ 2012 08 16, 16:29)
Na manau kad Čiurlionio g. įpirkti butą, reikia turėti nemažas pajamas, man tai per brangu  unsure.gif Aš daugiau dairausi į Algirdo gatvę apie maxima
Papildyta:
Ir kas svarbiausia kokioje Raugyklos g. ar Šopeno aš kaip tik esu mačius tokių tobulų butų variantų savo išplanavimais ir vaizdais, bet kad visi atkalbinėja dėl šalia esančios stoties  doh.gif

Gyvenau kitąpus stoties 1992-4 ir 2007-12. Saugiausia gryžti artėjant vidurnakčiui būtent per stotį - visur kameros, policija. Nesaugiausios stoties prieigos nuo senamiesčio pusės ties Halės turgumi ir Aušros vartais - du skverai, kuriuose visko pasitaiko. Nuo Algirdo gatvės pusės grįžtant niekada jokių problemų nekilo
Atsakyti