Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

Pegoti, ačiū labai už pasisakymą...
Abu vairuojame, tik įdomu kaip būtų su mokyklinuke, kaip ji po pamokų į namus parsigautų, jei ten viešasis nevažiuoja...
Ryte tai vali, vienas ar kitas nuvežtume, o iš darbų gi neišleidinės vaiko į namus parvežti po pamokų...

Reikės pasidairyt kotedžų Pavilnyje...
Gal žinote tikslias nuorodas?
Atsakyti
del nevaziavimo viesojo tikrai negaliu duot rankos nukirst, nes is principo visur vaziuoja, tiesiog daugeliu atveju reiktu toli vyniot iki stoteles, dar va jei per sodus, tai isvis nelabai. sunku paaiskint ax.gif
o pavilnio nuorodu nelabai zinau ka parekomenduot, nelabai rajono pazistu ir nesidomejau objektais. "skelbiu" paziurekit, o siaip tada pgl zemelapi ir koki vilniustransport.lt zemelapi, kur ten stoteles ir kur veza. ir, aisku, gyvai reikia pamatyt biggrin.gif
as asmeniskai pavilni apibudinciau taip - neypatingai nuo centro nutoles senas rajonas, kuriame anskciau daugiausia nuosavi namai stovejo, o dbr 'atrastos' naujos zemes, taigi statomi namai,daugiaauksciai, kotedzai, namu rajonai ir tt ir pan.
na bet jei atvirai, tai kotedzas Vilniuj uz 170 000 ... tai jau kazkas turi buti aukojama - o dazniausiai tai geras susisiekimas.
o siaip Pilaites tai tikrai neatmeskit, erdvus nesenas rajonas, pesciom nueisit ir i parduotuve, ir prie ezero, ir i mokykla (kaip suprantu, nes negyvenu ten) tik va buto pasiziurinekit mazesniam name. daugelis vilnieciu gal net labiau is iprocio myli tokius rajonus kaip Antakalnis, Zirmunai, Baltupiai, Naujamiestis, nes viskas arciau, patogiau, grazu, nostalgiska, etc., bet bandau paziuret jusu, atvykstancios akimis - turbut jie pasirodytu tik seni , pergrusti masinu ir zmoniu bei bomzu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pegoti: 03 sausio 2013 - 23:40
Aišku gerai mums vairuojantiems būtų kotedžas, bet kai pagalvoju apie savo antrokę, kurią įmesiu iš sąlyginai mažo miestelio į tokį judėjimą ir erdvę, kaip bus jai...
Norėčiau, kad būtų galima į mokykla nueiti ir grįžti pėsčiomis, kad nereiktų su viešuoju važiuoti, ir ne duok Dieve dar persėdinėti į kelis autikus ar trūlikus... nes ji gi dar maža, jai bus stresas ir bijau, kad pasiklysti gali ir panašiai...
Todėl savo norus paaukočiau dėl vaikų gerovės...
Būsima darželinukė į darželį būtų vežama ir parvežama, tai čia mažiau bėdos, bet vat mokyklinio amžiaus jau norėtusi, kad nereiktų vaikui blaškytis...
Atsakyti
QUOTE(Pegoti @ 2013 01 04, 00:38)
daugelis vilnieciu gal net labiau is iprocio myli tokius rajonus kaip Antakalnis, Zirmunai, Baltupiai, Naujamiestis, nes viskas arciau, patogiau, grazu, nostalgiska, etc.,
Baltupiai, turbūt, per klaidą šiame sąraše atsirado? bigsmile.gif Ar juose irgi "arčiau, patogiau, gražu, nostalgiška..."? Man tai vienas iš nepatogiai viešuoju transportu pasiekiamų rajonų, namai - blokiniai devynaukščiai... Net "naujais" laikais nebuvo patrauklus rajonas. rolleyes.gif Juk kalbate ne apie buvusius sodus kitoje Kalvarijų gatvės pusėje, kurie jau seniai - nebe sodai, o nuosavų namų rajonas. rolleyes.gif

Man atrodo, perkant butą iš kito miesto, būtina bent rajoną pažiūrėt gyvai. Nemanau, kad iš pasakojimų susidarysit tikslų vaizdą, kokie rajono pliusai ar minusai. Tarkim kalbant apie Pavilnį, reikia į jį nuvažiuoti viešuoju transportu, kad galėtumėt vertinti, ar iš viso įmanoma vaikui iš centro, iš mokyklos vienam važinėti.
Atsakyti
Tai mes būname Vilniuje, apvažiuojame, apžiūrime, bet vietiniai Vilniaus gyventojai vistiek daugiau žino, nei atvažiavus, apžiūrėjus kas matosi...
Atsakyti
QUOTE(Pegoti @ 2013 01 03, 23:13)
kotedzai Vilniuje nebrangus su sudetingu susisiekimu tiktai, mano nuomone. Balsiai, Zalieji ezerai ...

Balsiuose kotedzas tik su daline apdaila kainuoja 300 tukst ir daugiau, o ir susisiekimas pastacius mokykla ten nebe toks prastas. Nebent ziureti uz miesto ribu, bet ten jau kita kalba manau.
O siaip vaziuoja ir mirkoautobusai ir autobusai, taip, sutinku, kad tvarkarastis ne toks, kaip Antakalnyje, kur kada iseisi i stotele, tada bus. Imant infrastruktura ne taip jau blogai, yra poliklinika, mokykla, statomas daugiafunkcinis centras plius dar prekybcentris, yra stipri bendruomene, galu gale beveik visur asfaltas. Rajonas vystosi.
Atsakyti
QUOTE(Joll@ @ 2013 01 04, 02:16)
Tai mes būname Vilniuje, apvažiuojame, apžiūrime, bet vietiniai Vilniaus gyventojai vistiek daugiau žino, nei atvažiavus, apžiūrėjus kas matosi...
Ne visai tai turėjau minty. Pabandyt patiems viešuoju transportu iki tarkim Pavilnio nuvažiuot (jeigu ką nors tinkamo ten nusižiūrėsit). Nes pardavėjai visada sakys, kad iki centro - ranka paduot, pora stotelių ir pan. O pradinuką (net ir vyresnį vaiką) paleisti su dviem persėdimais važiuoti - patiems nebus ramu.

Žinau, kad į mūsų mokyklą važinėja daug vaikų iš atokesnių miesto pakraščių. Mikriukais. Kažkaip susitvarko. Net nuolaidos mikriuko bilietams taikomos. bigsmile.gif
Nors mano vaikas važinėdamas į kitame miesto gale esančią mokyklą, labai pavargdavo - beveik valanda pirmyn, daugiau nei valanda atgal (taip gaudavosi, gal todėl, kad į mokyklą išeidavo pagal troleibuso tvarkaraštį, o važiuojant atgal dažnai stotelėje tekdavo laukt).
Atsakyti
Šiandien išvažiuojam į Kauną, ryt būsime Vilniuje, apžiūrinėsime butus...
Atsakyti
QUOTE(Joll@ @ 2013 01 03, 23:22)
Pegoti, ačiū labai už pasisakymą...
Abu vairuojame, tik įdomu kaip būtų su mokyklinuke, kaip ji po pamokų į namus parsigautų, jei ten viešasis nevažiuoja...
Ryte tai vali, vienas ar kitas nuvežtume, o iš darbų gi neišleidinės vaiko į namus parvežti po pamokų...

Reikės pasidairyt kotedžų Pavilnyje...
Gal žinote tikslias nuorodas?

Mano antrokas jau grįžta pats namo į Pavilnį iš senamiesčio smile.gif. Tinka du autobusai 31 ir 33 stotelė netoli mokyklos, nuo autobuso (ties IKI prekybos centru) eina apie 10 min. Iš viso kelyje užtrunka apie 30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 04 sausio 2013 - 15:15
Dėl vaikų vežiojimo - vis tiek reikia turėti omeny, kad labai šaltą žiemą, per lietų šlabdribą pūgą vaiką teks vežiot (bent jau man širdis neleistų), o ypač tokiu metu kaip dabar, kai virusai ir bakterijos labai palankiai dauginasi ir platinasi.
O taip pat, pamąstyti , ar išties saugu paleisti vieną pirmoką-antroką. Ypač mergaitę. Ypač naivesnį, labiau išsiblaškiusį vaiką.
Mano vaiko klasioko, ketvirtoko, kuris gyvena turbūt arčiausiai mokyklos iš visos klasės, mama palydi jį (pėstute) iki mokyklos, nes..dabar net gatvių perėjose nesaugu. Jau kiek atvejų buvo, kai numušė vaiką ant perėjos...
Mano nomone, jau geriau vaikas subręs savarankiškam važiavimui kiek vėliau, negu bus išstumtas per anksti.

Aš, kaip daug ir kasdien vairuojanti, matau vaikų - ir net ne pirmokų - kurie išlekia į gatvę visiškai neprognozojamai, prieš pat ratus (gerai, kad važiuoju atsargiai ir spėju sustabdyt, tfu tfu tfu). Matau pastoviai, nuolat. Stovi du draugeliai mokinukai, užsikalba, užsižaidžia, ir - op į gatvę. Pagalvoju, o kad jų mamos žinotų, kokią kraupią rusišką ruletę su savo vaikais žaidžia... rolleyes.gif Ir tai - ne išimtis, tai - taisyklė...

Čia toks nukrypimas nuo temos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 sausio 2013 - 15:33
QUOTE(flight @ 2013 01 04, 15:25)
Aš, kaip daug ir kasdien  vairuojanti, matau vaikų - ir net ne pirmokų - kurie išlekia į gatvę visiškai neprognozojamai, prieš pat ratus (gerai, kad važiuoju atsargiai ir spėju sustabdyt, tfu tfu tfu). Matau pastoviai, nuolat. Tai - ne išimtis, tai - taisyklė...

Čia toks nukrypimas nuo temos...

Nukrypimas nuo temos, bet manau cia ir tevu problema. Dabar dauguma vaiku apskritai nesavarankiski ir tokiais lieka daug ilgiau.
Sutinku, kad baisu paleisti vienus, bet o kaip tada po pamoku? Juk i darba pas save kas diena nesivesi, jam vis tiek kazkaip teks grizti namo. Nebent prailginta grupe? Tai arba mokykla savo namo kieme (nors ir tai nebus 100% saugu, kas ten zino, kokie dedes kiemais slampineja), arba kaip?

Gyvenant Vilniuje bet kokiam rajone dirbantis zmogus susiduria su sia dilema.
Atsakyti
Įvairių vairantų yra. Kai kurie vaikai lieka (ir tokių nemažai) iki vakaro ir laukia tėvų, pačioje mokykloje juk yra būrelių, užsiėmimų. Kitus anskčiau gali pasiimti tėvai, trečius - močiutės, ketvirtus - auklės. Gal kitiems tos gatvės pereiti nereikia, gal saugus maršrutas.

Dabar dauguma vaikų "nesavarankiški". nes laikai pavojingesni. Kiek anskčiau važinėjo mašinų gatvėse, o kiek dabar? Kiek pedofilų siautėdavo ir prievartaudvao, o kiek dabar? Keik dingusių be žinios? Kiek narkomanų ir kitų nestabilių asmenų? Na, galima rizikuoti ir tikėti, kad mano vaiko tai gal nepalies. O galima luktelti keletą metelių. Čia jau kaip kas pasirenka.
Atsakyti