Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 15:16)

Jeigu jau buvo įdėta nuoroda į straipsnį, atsiprašau už pakartojimą.

che che, geras str.
o as siandien skelbime maciau "mazaaukste statyba". o namai - 6 aukstu lotuliukas.gif
niu gal Cikagai ir tiktu
Atsakyti
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 17:48)
Cia kaip jau kiekvieno galimybes, kai daugiau vazinejau, teko is Lazdynu ir i Verkius numinti ir po Verkiu kalnelius zygyje su vaiku keduteje pazivazineti smile.gif
Žinot, aš vaiką ir 20 km ant kupros paneščiau, jeigu reikėtų. Bet ne apie tai kalba.
Jaunystėje daug teko naktimis "iš šventimų mieste" pareidinėti ar "iš vakarėlio į vakarėlį" migruoti. Ne vienai, su kompanija. Kokie dviračiai, kokie žygiai, apie ką kalbat? Su mašina, žinokit, visai patogu ir iš Kauno atvažiuoti - tiesus kelias, jokių šviesoforų.
Kalbame apie nuėjimą kojomis. Pasikartosiu - pabandykit nueiti nuo Seimo iki Mados parduotuvės ir nuo Seimo iki Žalgirio stadiono. Pamatuokit laiką. Tada bent žinosit, apie ką kalbat. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 18:00)
Žinot, aš vaiką ir 20 km ant kupros paneščiau, jeigu reikėtų. Bet ne apie tai kalba.
Jaunystėje daug teko naktimis "iš šventimų mieste" pareidinėti ar "iš vakarėlio į vakarėlį" migruoti. Ne vienai, su kompanija. Kokie dviračiai, kokie žygiai, apie ką kalbat? Su mašina, žinokit, visai patogu ir iš Kauno atvažiuoti - tiesus kelias, jokių šviesoforų.
Kalbame apie nuėjimą kojomis. Pasikartosiu - pabandykit nueiti nuo Seimo iki Mados parduotuvės ir nuo Seimo iki Žalgirio stadiono. Pamatuokit laiką. Tada bent žinosit, apie ką kalbat.  mirksiukas.gif

Arba atvirksciai - nuo Mados iki Seimo ir nuo Zalgirio iki Seimo, kazkodel galvoju, kad nera skirtumo biggrin.gif
As del dviracio rasau todel, kad nematau reikalo tokiu atstumu vaikscioti, nes ir laikas brangus, o su dviraciu labai greitai visur aplekiama. Be to, kojomis i kalna lengviau ilipti, nei dviraciu ivaziuoti. Taip kad tie gasdinimai del vaiksciojimo pesciomis ir lipimo i kalna man keisti smile.gif As gal labiau pergyvenciau, kad ten tame miskelyje kas neuzpultu ir pan biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 31 gruodžio 2012 - 17:07
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 18:06)
Arba atvirksciai - nuo Mados iki Seimo ir nuo Zalgirio iki Seimo, kazkodel galvoju, kad nera skirtumo biggrin.gif
Sakiau, kad neseniai iš kokio kaimo atvažiavote, net nežinote, kur yra nuokalnė/įkalnė. hihihi.gif
Nuo Žalgirio iki Seimo gali būti.

QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 18:06)
As del dviracio rasau todel, kad nematau reikalo tokiu atstumu vaikscioti, nes ir laikas brangus, o su dviraciu labai greitai visur aplekiama. Be to, kojomis i kalna lengviau ilipti, nei dviraciu ivaziuoti. Taip kad tie gasdinimai del vaiksciojimo pesciomis ir lipimo i kalna man keisti smile.gif As gal labiau pergyvenciau, kad ten tame miskelyje kas neuzpultu ir pan biggrin.gif
Matot, aš nematau reikalo nei vaikščiot, nei dviračiu važinėt. Bet tai nereiškia, kad Salininkai yra tokiu pačiu atstumu, nuo Gedimino aikštės, kaip kokia Apkasų gatvė, nors gal aš kamštyje tiek pat laiko prastovėsiu, per kiek jūs iš Salininkų atvažiuosit.
Kalba apie atstumus, o ne apie sugebėjimą juos įveikti. Bėgikas gal iš viso greitai visur sulaksto, bet esmės tai nekeičia - Viršuliškės yra toliau nuo centro ir kažkodėl (nugi labai įdomu kodėl? ) nebrangus rajonas. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 31 gruodžio 2012 - 17:18
Tik faktai - atstumas is aptartu gyvenamuju vietu iki Seimo tas pats - 3 km.

Tik prie Zalgirio stadiono oro tarsa (pasirinkau atsitiktinai greta esanti pastata)

Oro tarša (Aplinkos apsaugos agentūra)
Vidutinė 2011 m. Azoto dioksidas 23.86 ug/m3 Žema Kietosios dalelės 27.90 ug/m3

Kitoje

Oro tarša (Aplinkos apsaugos agentūra)
Vidutinė 2011 m. Azoto dioksidas 19.57 ug/m3 Žema Kietosios dalelės 22.33 ug/m3

Kaip ir nezymus skirtumas, bet praleidziant didziaja dali gyvenimo tuose namuose, noretusi kuo svaresniu oru kvepuot...

Bet jei zmogus teigia, kad jam arti is ten viskas, tai vadinasi, jam ta gyvenamoji vieta geriausia. Prisipazinsiu, kad i centra isvis retai uzsuku, tik kai sventes buna, miestu pasigrozet, bet ne i brangias parduotuves smile.gif Tai man isvis ten gyvenimo kokybes nepajusti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 18:17)
Sakiau, kad neseniai iš kokio kaimo atvažiavote, net nežinote, kur yra nuokalnė/įkalnė.  hihihi.gif
Nuo Žalgirio iki Seimo gali būti.

O tai kad is kaimo minusas cia ar kaip? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 31 gruodžio 2012 - 17:23
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 18:22)
O tai kad is kaimo minusas cia ar kaip? biggrin.gif
Na ne, miesto nepažinojimas diskusijoje apie miestą kaip tik yra didelis pliusas. hihihi.gif

Žinoma, jeigu dirbate ir gyvenate viename mikrorajone, tai iš esmės dzin, kur gyvenate. Bet va aš dirbu ir gyvenu ten pat, o vis tiek kažkodėl noriu, kad iki centro nebūtų kaip iki Kauno.
Bet jeigu norite gyventi Tujų gatvėje, tai nė klausimų nekyla, kuris rajonas jums geresnis, nes jums geriausias - Tujų gatvė (į kurią manęs niekaip nenuvarytum).
Ir taip gaunasi, kad kuo daugiau žmonių pageidauja į tą gatvę ar mikrorajoną, tuo vieta "prestižiškesnė", kainos didesnės, ir atvirkščiai: kuo mažiau norinčių, tuo mažiau prestižo.

Nesuprantu, kaip gali būti važiuojant beveik 6 km, pėsčiomis - 3 (tikiu, kad gali koks kilas susitaupyti dėl vienpusio eismo, bet gi ne perpus). Gal jūs matuojat tiesia linija, kur fiziškai praeiti neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 18:38)
Nesuprantu, kaip gali būti važiuojant beveik 6 km, pėsčiomis - 3 (tikiu, kad gali koks kilas susitaupyti dėl vienpusio eismo, bet gi ne perpus). Gal jūs matuojat tiesia linija, kur fiziškai praeiti neįmanoma.

Jei labai sudetinga, prasau
https://maps.google....

Vaziuojant 4,7 km, 9 min automobiliu.

Jei miesto ir nepazistu, taksistu nedirbau biggrin.gif
Tai bent zemelapiuose gaudausi biggrin.gif

Del kainu cia neverta gincytis, net ir gyvenancioji pasake, kad ten pirko su vidutinemis pajamomis, rinkosi ir gavosi, kad kokybes ir kainos santykis geras smile.gif Ten kaina bus maza, o atstumai nedideli nuo paties centro ir oras svarus smile.gif Kitas niuansas paciu namu kokybe, vis gi stambiaploksciai gelzbetonio blokai, sena architektura...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 31 gruodžio 2012 - 18:27
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 19:20)
Jei labai sudetinga, prasau
https://maps.google....

Vaziuojant 4,7 km, 9 min automobiliu.

Jei miesto ir nepazistu, taksistu nedirbau biggrin.gif
Tai bent zemelapiuose gaudausi biggrin.gif
Drįsiu suabejoti. Kitaip pasinagrinėtumėt ir galbūt susimąstytumėt, kas čia ne taip, kad iki Seimo - 3 km, o iki Paribio gatvės - 4 km. Pakeitus ėjimo kryptį prideda vos 4 minutes, kuo aš nuoširdžiai abejoju. lotuliukas.gif
Nuo Rinktinės gatvės iki to paties Gedimino 53 - 2.4 km (o jūs tvirtinote, kad tie patys 3 km).
Dar yra toks nedidelis užrašas Walking directions are in beta.
Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths.

Labiau pasitikiu maps.lt.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 20:22)
Drįsiu suabejoti. Kitaip pasinagrinėtumėt ir galbūt susimąstytumėt, kas čia ne taip, kad iki Seimo - 3 km, o iki Paribio gatvės - 4 km. Pakeitus ėjimo kryptį prideda vos 4 minutes, kuo aš nuoširdžiai abejoju.  lotuliukas.gif
Nuo Rinktinės gatvės iki to paties Gedimino 53 - 2.4 km (o jūs tvirtinote, kad tie patys 3 km).
Dar yra toks nedidelis užrašas Walking directions are in beta.
Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths.

Labiau pasitikiu maps.lt.

Nezinau, kas cia Jums netinka smile.gif O saket gerai pazistat Vilniu. Gi brezia ta marsruta, manau kad pestysis ar dviraciu vaziuotas juo nukaktu iki to Seimo. Ir 4 km ne iki Paribio gatves, o iki Seimo pasirinkus marsruta per Paribio g... Ir apskritai, Jums pikta, kad nuo Virsuliskiu taip arti Seimas ar kaip? biggrin.gif

3 km man rode nuo Sporto g., ne nuo Rinktines...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 31 gruodžio 2012 - 20:11
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 21:10)
Nezinau, kas cia Jums netinka smile.gif O saket gerai pazistat Vilniu. Gi brezia ta marsruta, manau kad pestysis...
Tai ir sakau - nueikit kartą, tada pratęsim diskusiją.
Nesakiau, kad gerai pažįstu. Sakiau, kad jūs nepažįstat. lotuliukas.gif

Ir apskritai, Jums pikta, kad nuo Virsuliskiu taip arti Seimas ar kaip? biggrin.gif
Iš kur ištraukėt, kad man pikta? Gal tai jums pikta, kad Viršuliškės neprestižinis rajonas. Aš tai nematau, ko pykt, ten negyvenu.

3 km man rode nuo Sporto g., ne nuo Rinktines...
Įvedus Sporto gatvę (be numerių) rodo 2.8 km, kas vėl gi yra 200 metrų mažiau. Ir prie ko čia Sporto gatvė, esanti už puskilometrio nuo Žalgirio stadiono (lyg apie jį kalba buvo)? g.gif
Atsakyti
Su Naujais, Mielieji! wink_3.gif

QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 21:49)
Iš kur ištraukėt, kad man pikta? Gal tai jums pikta, kad Viršuliškės neprestižinis rajonas. Aš tai nematau, ko pykt, ten negyvenu.

Įvedus Sporto gatvę (be numerių) rodo 2.8 km, kas vėl gi yra 200 metrų mažiau. Ir prie ko čia Sporto gatvė, esanti už puskilometrio nuo Žalgirio stadiono (lyg apie jį kalba buvo)?  g.gif

Čia ne apie prestižą kalba eina, o apie rajonų gerumą. Man visiškai vienodai, kas prestižas, o kas ne biggrin.gif

Žinokit, ne visi to prestižo vaikosi, o gyvenimo patogumo, kaip kad ne visi madų ir prekės ženklų. Gyvenu labai neprestižiniame rajone, sename blokiniame name, kuriame butai vos daugiau nei 100 k lt kainuoja. Gyvena čia tikrai ne vien pensininkai ir ne vien su mažiausiomis pajamomis, kai kurie net vaikus augindami mašinas naujas ar 2 metus pavažinėtas kas 3-5 metus keičia, vietoj to, kad į prestižinį rajoną išsikeltų biggrin.gif

Tai Sporto gatvė čia neprestižinė jau? O Rinktinės gatvė su bendrabučiais prestižinė? biggrin.gif

Jei dėl tų 200 m problema, tai galima surasti tašką iš Viršuliškių, kad ir būtų lygiai 2.8 km biggrin.gif

Ir išvis man gaila šitos temos, nes Jūs kiek pastebiu, kiekvieno nuomonę norit permušt, pakeist ir pan. Tai Jums šiaurinė pusė geriausia, ir kitiems kitokia ir negali būti, tai Lazdynų Versmės gimnazija nieko gero neduoda Lazdynams (nors jei žmogus apie ją girdėjęs, gyvendamas kitame rajone, tai jau sakyčiau, kažkas tokio), tai dabar atstumas iš Viršuliškių pėsčiomis per trumpas iki Gedimino pr... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(bigsmile @ 2013 01 01, 13:12)
[Gyvenu labai neprestižiniame rajone, sename blokiniame name, kuriame butai vos daugiau nei 100 k lt kainuoja. Gyvena čia tikrai ne vien pensininkai ir ne vien su mažiausiomis pajamomis, kai kurie net vaikus augindami mašinas naujas ar  2 metus pavažinėtas kas 3-5 metus keičia, vietoj to, kad į prestižinį rajoną išsikeltų biggrin.gif

O šį dėsningumą jau senokai pastebėjau. Kuo pigesnis būstas (koks blokinis miegamajame rajone), tuo brangesnės auto kieme stovi.

Pas mus prestižiniu laikomo rajono privačių namų kiemuose tokios nestovi, kaip kur nors Pašilaičiuose daugiabučio kieme. Bet aš, vienok, geriau renkuosi namą geroj vietoj, negu nuliovą mašiną kas su metai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 01 sausio 2013 - 13:35