http://www.delfi.lt/...nas.d?id=447565
http://www.diena.lt/...-rajonai-403217
http://vetytaametyta...yventi-674.html
QUOTE(Ilka* @ 2012 12 30, 17:25)
Kai nepasimesit tarp savo "argumentų", tada bus galima su jumis padiskutuoti
Suprantu, kad jums nemalonu, kad jūsų mylimas rajonas kažkieno (pvz. mano) reitinge geriau tik už Kirtimus, Panerius, Naujininkus, na dar Krasnūchą ir Naujamiestį link Vilkpėdės. Bet gal vis tiek galėtumėte kaip nors "argumentuoti" savo teiginį? Tarp kitko, Viršuliškės todėl ir "nugalėjo" kaina, nes yra prastesnis rajonas už kitus jūsų pageidautus.
Nežinau, apie kokius prietarus jūs kalbate, todėl negaliu atsakyti - tikiu, ar ne. Bet man nėra maloni kasdienė kapinių ir laidojimo namų kaimynystė. Niekaip negarantuojanti dangoraižių nebuvimo (namatau jokio ryšio). Dviejų arenų atsiradimui jos niekaip nesutrukdė.
QUOTE(katalike @ 2012 12 30, 19:59)
http://www.delfi.lt/...nas.d?id=447565
As gyvenu netoli Zalgirio stadiono ir nors si vieta neivardinama kaip prestizine bet ji man pati paciausia, nenoreciau gyventi niekur kitur - 10 min. pesciomis iki Katedros, pro miegamojo langa matau senamiescio stogus, vasara tikrai daug zalumos
O cia rasoma kad nuo Justiniskiu geras susisiekimas su centru, tada as visai nieko nesuprantu ir darausi sau isvada kad rajonu skirstymas yra labai subjektyvus dalykas, o pasakymas kad tas ar anas yra prestizinis...
QUOTE(loja5 @ 2012 12 31, 11:29)
O cia rasoma kad nuo Justiniskiu geras susisiekimas su centru, tada as visai nieko nesuprantu ir darausi sau isvada kad rajonu skirstymas yra labai subjektyvus dalykas, o pasakymas kad tas ar anas yra prestizinis...
As gyvenu netoli Zalgirio stadiono ir nors si vieta neivardinama kaip prestizine bet ji man pati paciausia, nenoreciau gyventi niekur kitur - 10 min. pesciomis iki Katedros, pro miegamojo langa matau senamiescio stogus, vasara tikrai daug zalumos
Nežinau, kuriam mikrorajonui priskiriama jūsų minima vieta - Žirmūnams, Šnipiškėms ar Centrui, bet man ten irgi patiktų (jeigu kalbam apie dalį prie upės, ne prie turgaus). O labiausiai - prie Olimpinio komiteto esančiuose namuose (tuose, kurie upę mato).
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 12:57)
Nežinau, kuriam mikrorajonui priskiriama jūsų minima vieta - Žirmūnams, Šnipiškėms ar Centrui
Centras - geografinė padėtis, o ne mikrorajonas.
O kiek daznai Jus iki tos katedros vaiksciojate? Tikriausiai i kiekvienas sekmadienio misias? O cia gal zmogus iki Seimo eina ir jam tikriausiai is Virsuliskiu bus arciau nei Jums. Siaip Snipiskes man patikdavo, tikrai atrodo zingsnis iki Senamiescio, kol nepamaciau zemelapyje Vilniaus uzterstumo zonu. Vis gi, nelabai svarus oras ten... O Virsuliskiu dalis ta tikrai nebloga, gan svari ir tyli. Bet yra ir dar geresniu vietu senuose rajonuose, pvz, Lazdynuose kai kurios vietos
kad Žalgirio stadionas - Žirmūnuose.
QUOTE(katalike @ 2012 12 31, 15:48)
Centras - geografinė padėtis, o ne mikrorajonas.
Jūs teisi, norėjau pasakyti, kad galbūt prie Sporto rūmų esantys namai priskiriami nebe Žirmūnams, o Senamiesčiui (?).QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 15:49)
O kiek daznai Jus iki tos katedros vaiksciojate? Tikriausiai i kiekvienas sekmadienio misias? O cia gal zmogus iki Seimo eina ir jam tikriausiai is Virsuliskiu bus arciau nei Jums. Siaip Snipiskes man patikdavo, tikrai atrodo zingsnis iki Senamiescio, kol nepamaciau zemelapyje Vilniaus uzterstumo zonu. Vis gi, nelabai svarus oras ten... O Virsuliskiu dalis ta tikrai nebloga, gan svari ir tyli. Bet yra ir dar geresniu vietu senuose rajonuose, pvz, Lazdynuose kai kurios vietos
Jūs turbūt ne vilnietė.Nueikit kartą pėsčiomis nuo pvz. Mados parduotuvės pro Spaudos rūmus, visu Mėnulio kalnu iki Pedagoginio žiedo. O geriau - priešinga kryptimi. Jeigu labai skubėsit, galit pabandyti "nukirsti" Mėnulio kalną. Įspūdžiai bus nepakartojami. Galėsime pasidalinti.
Prieš rašydamos, pabandykit pėsčiomis pavaikščioti tuos atstumus, kuriuos važinėjate automobiliu. Tada jūsų lyginimai nebus tokie be ryšio.
Jeigu jau buvo įdėta nuoroda į straipsnį, atsiprašau už pakartojimą.
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 13:57)
Nežinau, kuriam mikrorajonui priskiriama jūsų minima vieta - Žirmūnams, Šnipiškėms ar Centrui, bet man ten irgi patiktų (jeigu kalbam apie dalį prie upės, ne prie turgaus). O labiausiai - prie Olimpinio komiteto esančiuose namuose (tuose, kurie upę mato).
Na, jei kalbeciau apie dali prie upes tai nuo ten iki Katedros turbut 5 min kelio
Papildyta:
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 15:49)
Katedra emiau tik kaip pavyzdi, juk tai jau garantuotai Vilniaus centras bet jums jau atsake mititeja, as jai visai pritariu . Beje, man aktualu ne tik Katedra, bet ir biblioteka, visi mano taip pamegti mini prekybcentriai (gedimino, marcs and spencers), knygynai, poliklinika. Tai svarbiausi objektai o kadangi pati nevairuoju ir nevazineju troleibusais is principo, tad tie atstumai kaip tik man
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 16:16)
Jūs teisi, norėjau pasakyti, kad galbūt prie Sporto rūmų esantys namai priskiriami nebe Žirmūnams, o Senamiesčiui (?).
Jūs turbūt ne vilnietė.
Nueikit kartą pėsčiomis nuo pvz. Mados parduotuvės pro Spaudos rūmus, visu Mėnulio kalnu iki Pedagoginio žiedo. O geriau - priešinga kryptimi. Jeigu labai skubėsit, galit pabandyti "nukirsti" Mėnulio kalną. Įspūdžiai bus nepakartojami. Galėsime pasidalinti.
Prieš rašydamos, pabandykit pėsčiomis pavaikščioti tuos atstumus, kuriuos važinėjate automobiliu. Tada jūsų lyginimai nebus tokie be ryšio.
Jūs turbūt ne vilnietė.
Nueikit kartą pėsčiomis nuo pvz. Mados parduotuvės pro Spaudos rūmus, visu Mėnulio kalnu iki Pedagoginio žiedo. O geriau - priešinga kryptimi. Jeigu labai skubėsit, galit pabandyti "nukirsti" Mėnulio kalną. Įspūdžiai bus nepakartojami. Galėsime pasidalinti.
Pagal google maps duomenis tai is Tuju g iki Seimo (ar Mazvydo bibliotekos) pesciomis bus 3 km 35 min, ir is pvz Sporto g, priesais Zalgirio stadiona tas pats atstumas, tik laikas ejimo kazkodel ilgesnis
Siaip nesu vaiksciojusi tais marsrutais, bet daug esu vazinejusi Vilniuje dviraciu. Tai su geru dviraciu joks kalnas nebaisus ir jusu pasakymas visai negasdina
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 17:29)
Siaip nesu vaiksciojusi tais marsrutais,
Matosi. Pavaikščiokit (kad ir mano pasiūlytu maršrutu), lengviau susikalbėsim.QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 17:29)
bet daug esu vazinejusi Vilniuje dviraciu. Tai su geru dviraciu joks kalnas nebaisus ir jusu pasakymas visai negasdina
Na taip, ypač žiemą norint "prasivaikščioti į miestą" su vaikais. QUOTE(bigsmile @ 2012 12 31, 17:29)
Pagal google maps duomenis tai is Tuju g iki Seimo (ar Mazvydo bibliotekos) pesciomis bus 3 km 35 min, ir is pvz Sporto g, priesais Zalgirio stadiona tas pats atstumas, tik laikas ejimo kazkodel ilgesnis
Suvedus maršrutą Tujų g. - Gedimino pr. 54 man rodo 5,10 km. Iki Nepriklausomybės aikštės - 5,73 km.
QUOTE(mititėja @ 2012 12 31, 17:44)
Matosi. Pavaikščiokit (kad ir mano pasiūlytu maršrutu), lengviau susikalbėsim.
Na taip, ypač žiemą norint "prasivaikščioti į miestą" su vaikais.
Papildyta:
Suvedus maršrutą Tujų g. - Gedimino pr. 54 man rodo 5,10 km.
Na taip, ypač žiemą norint "prasivaikščioti į miestą" su vaikais.
Papildyta:
Suvedus maršrutą Tujų g. - Gedimino pr. 54 man rodo 5,10 km.
Cia kaip jau kiekvieno galimybes, kai daugiau vazinejau, teko is Lazdynu ir i Verkius numinti ir po Verkiu kalnelius zygyje su vaiku keduteje pazivazineti
Reikia pazymeti, kad marsruto ieskot pesciomis.