QUOTE(Ilka* @ 2012 12 29, 22:23)
Kai galimybės neribojamos, Vilniuje galima rasti fantastiškų kampelių, bet jei apie buto pirkimą gaunant vidutines lietuviškas algas, tai man pats geriausias rajonas Viršuliškės
Ypač jo pietrytinis kvartalas prie Sugiharos gatvės (kažkas labai teisingai čia jau pasisakė, kad geriausia vertinti ne rajonus, o tų rajonų dalis. Labai pritariu
) Viešuoju transportu susisiekimas turbūt geriausias visame mieste - vien nuo spaudos rūmų į visas puses galima nuvažiuoti, automobiliai po langais nevažinėja, iš dviejų pusių miškelis su takais pasivaikščiojimui. Nors namai seni, šildymo kaina nesiekia 4 lt/kv.m, kieme yra daugiau nei po vietą mašinai kiekvienam butui, vidinis kiemas su vaikų aikštele, o butų kainos vienos mažiausių visame mieste. Tikrai nesuprantu, kodėl šitas rajonas taip nuvertinamas
Na, čia iš serijos "kur gyvenu, ten yra geriausia". Pirmą sykį girdžiu, kad Viršuliškės galėtų pretenduoti į "geriausius" rajonus.
Juk svarbu ne tik miškelis ir transportas (miškelius, manau, daugelis mikrorajonų turi). Svarbu "žmoningumas" ir kontingentas.
QUOTE(flight @ 2012 12 30, 00:37)
Hmm, kodėl?
Mes kai statėm namą, specialiai projektavom didžiumos gyvenamų erdvių langus į pietus. Šiaurėje sanmazgai, pagalbinės patalpos ir miegamasis. Pietūs gerai, saulė gerai mūsų klimate, kai jos ir taip beveik nėra. Ir šviesu, ir šilčiau..Jei domina, ar ne karšta vasarą, tai - tikrai ne. Gal bute kitaip, bet nuosavo namo pirmame aukšte beveik niekada nebūna tvanku ir karšta
O langai į šiaurę, tai šalta, ar kaip? Mano nuomone, tai vienas iš mitų, kuriuos aktyviai palaiko butų pardavėjai, tipo "langai į pieeeeeeetus, butas labai šviesus ir šiiiiiltas".
Mano praktika tokia: viename bute turėjom virtuvę ir du kambarius į šiaurę, o vieną kambarį - į pietus (jį atidavėm vaikam). Nei jis šiltesnis buvo, nei ką. Nejaučiau jokių temperatūrinių skirtumų. Kai būdavo mirtinai šalta prieš prasidedant arba pasibaigus šildymo sezonui, būdavo šalta ir pietiniame kambaryje.
Dabar turime langus trimis kryptimis (išskyrus rytus). Nei pietiniai kambariai šiltesni, nei šviesesni. Dar pietinėje pusėje auga didelis medis, tai vasarą kai sulapoja, sakyčiau netgi tamsiau, negu šiaurinėje pusėje.
Šiandien pusryčiaujame (ten langai į šiaurę) - nagi šviesu, šilta, kaip vasarą.
O kai prieš berods 10 metų vasarą palei Vilnių degė durpynai, buvo beprotiški karščiai, mano bičiulė su vaiku metinuku kiaurom dienom pas mane sėdėdavo, nes jų buto visi langai - į pietus. Su mažu vaiku visą dieną užsikamšius naktinėmis užuolaidomis negalėdavo išbūti - karštis, smarvė. Taip, tokie dalykai vyksta ne kas vasarą, bet todėl ir sakau, kad "VISI langai į pietus" vs "VISI langai į šiaurę" rinkčiausi šiaurę.
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 06, 00:22)
mititėja, tu esi pats tikriausias trolis...