Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

QUOTE(bigsmile @ 2012 12 29, 20:59)
Kai ipranti savoje vietoje ir aplinka gerai pazisti, jautiesi joje saugus, tai bet koks rajonas geras, kuris yra arti dazniausiai lankomu tasku: dazniausiai tai darbas, tada vaiku ugdymas, paskui kam teatras, kam sportas gamtoje ar kiti pomegiai.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilka* @ 2012 12 29, 22:23)
Kai galimybės neribojamos, Vilniuje galima rasti fantastiškų kampelių, bet jei apie buto pirkimą gaunant vidutines lietuviškas algas, tai man pats geriausias rajonas Viršuliškės  smile.gif Ypač jo pietrytinis kvartalas prie Sugiharos gatvės (kažkas labai teisingai čia jau pasisakė, kad geriausia vertinti ne rajonus, o tų rajonų dalis. Labai pritariu smile.gif ) Viešuoju transportu susisiekimas turbūt geriausias visame mieste - vien nuo spaudos rūmų į visas puses galima nuvažiuoti, automobiliai po langais nevažinėja, iš dviejų pusių miškelis su takais pasivaikščiojimui. Nors namai seni, šildymo kaina nesiekia 4 lt/kv.m, kieme yra daugiau nei po vietą mašinai kiekvienam butui, vidinis kiemas su vaikų aikštele, o butų kainos vienos mažiausių visame mieste. Tikrai nesuprantu, kodėl šitas rajonas taip nuvertinamas smile.gif
Na, čia iš serijos "kur gyvenu, ten yra geriausia". Pirmą sykį girdžiu, kad Viršuliškės galėtų pretenduoti į "geriausius" rajonus. doh.gif doh.gif
Juk svarbu ne tik miškelis ir transportas (miškelius, manau, daugelis mikrorajonų turi). Svarbu "žmoningumas" ir kontingentas.

QUOTE(flight @ 2012 12 30, 00:37)
Hmm, kodėl?  rolleyes.gif
Mes kai statėm namą, specialiai projektavom didžiumos gyvenamų erdvių langus į pietus. Šiaurėje sanmazgai, pagalbinės patalpos ir miegamasis. Pietūs gerai, saulė gerai mūsų klimate, kai jos ir taip beveik nėra. Ir šviesu, ir šilčiau..Jei domina, ar ne karšta vasarą, tai - tikrai ne. Gal bute kitaip, bet nuosavo namo pirmame aukšte beveik niekada nebūna tvanku ir karšta wink.gif
O langai į šiaurę, tai šalta, ar kaip? Mano nuomone, tai vienas iš mitų, kuriuos aktyviai palaiko butų pardavėjai, tipo "langai į pieeeeeeetus, butas labai šviesus ir šiiiiiltas".
Mano praktika tokia: viename bute turėjom virtuvę ir du kambarius į šiaurę, o vieną kambarį - į pietus (jį atidavėm vaikam). Nei jis šiltesnis buvo, nei ką. Nejaučiau jokių temperatūrinių skirtumų. Kai būdavo mirtinai šalta prieš prasidedant arba pasibaigus šildymo sezonui, būdavo šalta ir pietiniame kambaryje.
Dabar turime langus trimis kryptimis (išskyrus rytus). Nei pietiniai kambariai šiltesni, nei šviesesni. Dar pietinėje pusėje auga didelis medis, tai vasarą kai sulapoja, sakyčiau netgi tamsiau, negu šiaurinėje pusėje.
Šiandien pusryčiaujame (ten langai į šiaurę) - nagi šviesu, šilta, kaip vasarą. bigsmile.gif
O kai prieš berods 10 metų vasarą palei Vilnių degė durpynai, buvo beprotiški karščiai, mano bičiulė su vaiku metinuku kiaurom dienom pas mane sėdėdavo, nes jų buto visi langai - į pietus. Su mažu vaiku visą dieną užsikamšius naktinėmis užuolaidomis negalėdavo išbūti - karštis, smarvė. Taip, tokie dalykai vyksta ne kas vasarą, bet todėl ir sakau, kad "VISI langai į pietus" vs "VISI langai į šiaurę" rinkčiausi šiaurę.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 12 30, 13:57)
O langai į šiaurę, tai šalta, ar kaip? Mano nuomone, tai vienas iš mitų, kuriuos aktyviai palaiko butų pardavėjai, tipo "langai į pieeeeeeetus, butas labai šviesus ir šiiiiiltas".

Sutinku, kad BUTE kitaip. Bet rašiau apie KOTEDŽĄ arba NAMĄ - ten savi niuansai wink.gif
Nors, kažkada bute mano kambario langas buvo į šiaurę - košmaras doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 gruodžio 2012 - 13:07
QUOTE(flight @ 2012 12 30, 14:06)
Sutinku, kad BUTE kitaip. Bet rašiau apie KOTEDŽĄ arba NAMĄ - ten savi niuansai wink.gif
O kokie? Būtent langų ir skirtingi nuo buto? g.gif
QUOTE(flight @ 2012 12 30, 14:06)
Nors, kažkada bute mano kambario langas buvo į šiaurę - košmaras doh.gif  doh.gif
Kuo? bigsmile.gif

Aš, žinoma, išvadas darau iš asmeninės patirties, o gyvenau (labai ilgai arba ilgesnį laiką) tik 4 vietose. Gal dar priklauso nuo kitų buto ypatumų. Tarkim nuo aukšto, kuriame yra butas. g.gif
Tiesa, man ir paskutinis aukštas - privalumas, ne trūkumas. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 30 gruodžio 2012 - 13:12
QUOTE(mititėja @ 2012 12 30, 14:11)
O kokie? Būtent langų ir skirtingi nuo buto?  g.gif
Kuo?  bigsmile.gif

Nuosavame name gyvenamoji erdvė (svetainė valgomasis etc) paprastai pirmame aukšte, ant žemės. Sienos visos - lauko, nėra juk bendrų sienų su kaimynais ir "vidinių" butų. Todėl name niekada nebūna taip karšta kaip pvz.,bute penktame aukšte vidurinėje laiptinėje. Langai, jei yra pietų pusėje, į kambarį įleidžia išties daug šviesos. Net žiemą daug linksmiau, šviesiau, erdviau pietinėje pusėje. Labiausiai prikaitina (vasarą, tvankmo prasme) ne pietinė, o vakarinė saulė. Bet tam yra roletai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 gruodžio 2012 - 13:21
QUOTE(Ilka* @ 2012 12 29, 21:23)
Kai galimybės neribojamos, Vilniuje galima rasti fantastiškų kampelių, bet jei apie buto pirkimą gaunant vidutines lietuviškas algas, tai man pats geriausias rajonas Viršuliškės  smile.gif Ypač jo pietrytinis kvartalas prie Sugiharos gatvės (kažkas labai teisingai čia jau pasisakė, kad geriausia vertinti ne rajonus, o tų rajonų dalis. Labai pritariu smile.gif ) Viešuoju transportu susisiekimas turbūt geriausias visame mieste - vien nuo spaudos rūmų į visas puses galima nuvažiuoti, automobiliai po langais nevažinėja, iš dviejų pusių miškelis su takais pasivaikščiojimui. Nors namai seni, šildymo kaina nesiekia 4 lt/kv.m, kieme yra daugiau nei po vietą mašinai kiekvienam butui, vidinis kiemas su vaikų aikštele, o butų kainos vienos mažiausių visame mieste. Tikrai nesuprantu, kodėl šitas rajonas taip nuvertinamas smile.gif

Zinau ta vieta, tikrai gera vieta, gimines gyveno. Jei ieskociau Virsuliskese, tai ieskociau tiktai ten.
Na, del siauriniu langu, tai drisciau nesutikti. Gal gyvenant aukstesniuose aukstuose didelio skirtumo ir nera, bet va tevu butas pirmam aukste ir i rytus langai vieni - jau per salta, per tamsu. Bet bent rytais saule paplieskia. O jei butu siaure?
Be abejo, pietus irgi nera daug geresnis variantas - man uztenka vakarines puses mano bute, kad vasara kepciau. Bet siaure daugelyje senesnes statybos namu yra pelesiu, tamsos ir salcio buveine.
Karsti gali su kondicionierium numust, o stai sviesos niekaip nepadauges, na, o pelesis tai jau rimta problema.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 12 30, 14:20)
Nuosavame name gyvenamoji erdvė (svetainė valgomasis etc) paprastai pirmame aukšte, ant žemės. Sienos visos - lauko, nėra juk bendrų sienų su kaimynais ir "vidinių" butų. Todėl name niekada nebūna taip karšta kaip pvz.,bute penktame aukšte vidurinėje laiptinėje.  Langai, jei yra pietų pusėje, į kambarį įleidžia išties daug šviesos. Net žiemą daug linksmiau, šviesiau, erdviau pietinėje pusėje.   Labiausiai prikaitina (vasarą, tvankmo prasme)  ne pietinė, o vakarinė saulė.  Bet tam yra roletai wink.gif

QUOTE(Pegoti @ 2012 12 30, 14:39)
Na, del siauriniu langu, tai drisciau nesutikti. Gal gyvenant aukstesniuose aukstuose didelio skirtumo ir nera, bet va tevu butas pirmam aukste ir i rytus langai vieni - jau per salta, per tamsu. Bet bent rytais saule paplieskia. O jei butu siaure?
Be abejo, pietus irgi nera daug geresnis variantas - man uztenka vakarines puses mano bute, kad vasara kepciau. Bet siaure daugelyje senesnes statybos namu yra pelesiu, tamsos ir salcio buveine.
Todėl ir suabejojau, ar vien tik langų kryptis lemia šiltumą ir šviesumą. Gyvenant viršutiniuose aukštuose didelio skirtumo nepastebiu (turbūt suprantama, kad turint langus trimis kryptimis, butas niekaip negali būti "tarp kitų dviejų butų" - su kaimynais turim vieną bendrą sieną viename kambaryje). Man šviesos užtenka visuose kambariuose, pietiniame netgi tamsiau, nes kaip minėjau, šešėlį meta medis.

QUOTE(Pegoti @ 2012 12 30, 14:39)
Karsti gali su kondicionierium numust, o stai sviesos niekaip nepadauges, na, o pelesis tai jau rimta problema.
Jeigu turit vietos ir galimybių kondicionieriui, tai ir su pelėsiu susitvarkysit - drėgmės surinkėjas ir pigiau kainuoja ir specialaus įrengimo nereikia. mirksiukas.gif

Grįžtu prie minties, kad visi "traukia antklodę į savo pusę". Man nepatinka karštis, nepatinka saulė, plieskianti į langus, todėl man TIK pietinė pusė - siaubas. Kaip viena iš kelių krypčių - kodėl ne...

Bet čia jau didelis OT gaunasi, grįžkime prie "gerų rajonų".
Pagalvojau, kad jeigu Viršuliškės yra geras rajonas, tai nėra prasmės diskutuoti apie rajonų gerumus. Nes kuris tada yra blogas rajonas? g.gif bigsmile.gif T.y. įvardinkite, kuris (ir kuo) rajonas yra blogesnis už Viršuliškes? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 30 gruodžio 2012 - 13:56
QUOTE(mititėja @ 2012 12 30, 13:52)
Pagalvojau, kad jeigu Viršuliškės yra geras rajonas, tai nėra prasmės diskutuoti apie rajonų gerumus. Nes kuris tada yra blogas rajonas?  g.gif  bigsmile.gif T.y. įvardinkite, kuris (ir kuo) rajonas yra blogesnis už Viršuliškes?  bigsmile.gif

Man pvz pats blogiausias rajonas yra Naujininkai, nors ten gyvenantys turbut sakytu, kad yra ir pliusu wink.gif Bet kiek teko lankytis, tai praeiti pro ta Maxima ar benamiais apspitusius garazus, chalupkes... Jei reiketu rinktis tarp Naujininku ir Virsuliskiu, man pastarasis butu tikrai geresnis rajonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 30 gruodžio 2012 - 14:57
QUOTE(ptashka @ 2012 12 30, 15:56)
Man pvz pats blogiausias rajonas yra Naujininkai, nors ten gyvenantys turbut sakytu, kad yra ir pliusu wink.gif Bet kiek teko lankytis, tai praeiti pro ta Maxima ar benamiais apspitusius garazus, chalupkes... Jei reiketu rinktis tarp Naujininku ir Virsuliskiu, man pastarasis butu tikrai geresnis rajonas.
Sutinku. Naujininkai vs Viršuliškės, rinkčiausi Viršuliškes. Bent jau antra nuo galo vieta. rolleyes.gif
Toliau? Kas dar (ir kuo) blogiau?
Atsakyti
Man pvz nepatinka, naujininkai, karoliniskes, siaures miestelis, lazdynu dalis, vilkpede todel virsuliskes, t.y. Apdiskutuota virsuliskiu dalis yra sesta nuo galo :-D nors dar jei prideciau panerius, grigiskes, nauja vilnia, tai tos virsuliskes pakyla dar auksciau. Cia kalbu tik apie butus.
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 12 30, 16:14)
Man pvz nepatinka, naujininkai, karoliniskes, siaures miestelis, lazdynu dalis, vilkpede todel virsuliskes, t.y. Apdiskutuota virsuliskiu dalis yra sesta nuo galo :-D nors dar jei prideciau panerius, grigiskes, nauja vilnia, tai tos virsuliskes pakyla dar auksciau. Cia kalbu tik apie butus.
O įdomu būtų išgirsti, kuo Karoliniškės ar Lazdynai labiau nepatinka nei Viršuliškės. Man šie trys rajonai išsidėsto Lazdynai-Karoliniškės-Viršuliškės (blogėjimo tvarka): Lazdynuose daugiausiai penkiaaukščių, taigi mažiausiai žmonių (atitinkamai ir kontingentas ne pats proletariškiausias), o Karoliniškės prieš Viršuliškes lošia kontingentu, miškeliais, poliklinika ir kapinių nekaimynyste. blush2.gif
Paneriai, Grigiškės, Naujoji Vilnia ir Salininkai - gal priemiesčiai? Ar irgi "įskaitom"? Dar yra Kirtimai, Aukštieji Paneriai, Žemieji Paneriai. Kirtimai kokie man ir už Naujininkus blogiau. blush2.gif
Kuo nepatinka Šiaurės miestelis? Aš nuo jo irgi nealpstu, bet (išskyrus kaimynystę su gamta) atitinka visus "gero rajono" kirterijus.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 12 30, 13:52)

Pagalvojau, kad jeigu Viršuliškės yra geras rajonas, tai nėra prasmės diskutuoti apie rajonų gerumus. Nes kuris tada yra blogas rajonas?  g.gif  bigsmile.gif T.y. įvardinkite, kuris (ir kuo) rajonas yra blogesnis už Viršuliškes?  bigsmile.gif

Kai nepasimesit tarp savo "argumentų", tada bus galima su jumis padiskutuoti dirol.gif

Kontingentas normalus, namo grįžti nebaisu bet kuriuo paros metu. Nėra nei načnykų, nei kioskų, nesitrina kokie bomžiukai, dauguma kaimynų jauni arba vidutinio amžiaus, pensininkų nedaug. Kapinių kaiminystė kaip tik yra privalumas, nes dėl to ten niekada neišdygs jokie dangoraižiai. Nebent prietarais tikit rolleyes.gif

Studentavimo metais teko šitame kvartale nuomotis, todėl kai ieškojom pirkti svarstėm tik apie antakalnio ar žirmūnų pradžią arba šitą viršuliškių dalį. Viršuliškės nugalėjo ir kaina, ir erdve. Kasdien tuo nuoširdžiai džiaugiuosi smile.gif
Atsakyti