mano nuomone, geriausias rajonas yra Antakalnis. ypac pabaiga jo. man patinka aiskios jo ribos - vienoj pusej upe, kitoj pusej miskas. iskart galima isvaziuoti uz miesto (o per nemencine i moletu plenta) pagrybaut, prie ezeru pagulet, Nery pazvejot.
labai geras susisiekimas viesuoju transportu, centras ranka paduot, zirmunai cia pat per silo tilta arba per valakampiu tilta. prie Olandu ziedo, Antakalnio pradzioj, Dvariono mokykla, Ciurlionke. per Olandu zieda greitai oro uostas pasiekiamas.
zalias rajonas, idomaus reljefo - kalnuotas. ziema pilna kur slidinet, su rogem vazinet.
aisku, didziausia problema yra rytiniai kamsciai antakalnio gatve. bet, pvz., sventine diena gatve pustuste, nakti irgi. kas dirba ne iprastu 8-17 val. laiku kamsciai problemu nekelia. gan saugi gatve, nebera nereguliuojamu pesciuju pereju, visur sviesoforai. ir vienintele rajone triuksminga gatve - visos kitos gatves tylios ramios.
yra bent dvi vidurines mokyklos, taigi jau iskart didelis pliusas pries koki, tarkim, Pavilni. tiesa, jei klaustumete mano nuomones, tai Dauksos mokykla yra geresne nei Antakalnio
siaip nera kazkoks stebuklas, bet tai normali vidurine mokykla, tikrai pilna prastesniu mokyklu.
yra daug prekybos centru, turgelis, milijonas vaistiniu ir 'humanu'. tiesa, didziuliu prekybcentriu nera, bet cia pat yra Zirmunai su Hiper rimi, Senukais, banginiais, ogmios miestu, siaures miesteliu ir tt ir pan. ozas, akropolis, siemens arena irgi visiskai arti. be to kasdien apsipirkt, mano nuomone, tikrai geriau mazesnese parduotuvese - maziau vaiksciojimo, o ir pagundu maziau prisipirkt neplanuotai
zodziu, geras rajonas ir vaikams, ir vairuojantiems, ir nevairuojantiems. svarbiausia, kad jame gyvenant nera gyvybiskai butina masina (kaip, pvz, pavilny, santariskese, balsiuose)
o ispudingu vietu gyventi cia i valias. yra tokiu vieteliu, kad ohoho. pvz., man labai nuostabios Sruogos, Medziotoju, Naujakuriu gatves, Oginskio, Tvereciaus ir Lentupio. Zirgo gatve turi idomiu namu (ir ta naujaji ispudinga daugiaauksti), Kankliu gatve uzslepta kalnuose miskuose, Svyturio gatves virsus pamiskeje. Gatves aplink Antakalnio kapines is viso kazkas nerealaus, plius su Sapiegu paveldu. turint kalna pinigu galima nuosava nama isigyt geroj vietoj, turint mazesni kalna, grazioj vietoj butuka. yra ir naujos statybos daugiabuciu.
tiems, kurie renkasi kur gyvent (pvz., Jonvyte), siulau pasivazineti, paklaidzioti po Antakalni. tikrai pamatysit namu, kurie uz sirdies tiesiog griebia
galima dar google maps pasiziuret kaip palydovinis vaizdas atrodo - kai kurios gatves tiesiog miske.
o, beje, Antakalnio poliklinikos 10 aukste veikia kavine, pro kurios langus puse Antakalnio matosi.
tokia mano ode Antakalniui
Tiek Antakalnyje, tiek Pavilnyje vienodai reikalinga/ nereikalinga individuali transporto priemonė
- priklauso nuo įpročių.
Antakalnis - labai tankiai užstatytas ir dar tankinamas, išskyrus to paties Pavilnių parko teritoriją. Infrastruktūra susidėvėjusi - taip pat ir centrinė gatvė
. Iki prekybos didesnių centrų atstumas tas pats, kaip ir Pavilnyje, tik čia dar yra keletas mažesnių. Iš Antakalnio galo iki "Čiurlionkės" atstumas tas pats kaip ir iš Pavilnio (pro Markučius)
- išmatuota. Vat iki Senamiesčio prestižinių mokyklų iš Pavilnio arčiau. Pavilnio ir Antakalnio mokyklų gerumas labai panašus - ir viena ir kita turi savo minusus ir pliusus. Olandų ir Antakalnio žiedai visada užkimšti. Ramiau tik anksti ryte ir vėlų vakarą, dar savaitgalių rytais.
Visas Vilnius - vienas nuostabiausių Europos miestų. Mes patys, čia gyvenantys, dažnai jį bjaurojam. Vilniuje dar nėra ryškaus susiskirstymo pagal socialinius sluoksnius atitinkančius rajonus. Manyčiau, kad tik nedidelė dalis Antakalnio tokiu taps, jei taps. pačiose prestižiškiausiose gatvėse greta saugaus kelių namų minikvartaliuko kyšo apleistos lūšnelės. Šalia prestižinio daugiabučio su žymių pavardžių gyventojais - socialinių pašalpų gavėjų bendrabutis ir t.t...