Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jlclove @ 2012 04 09, 10:57)
su sventem visas 4u.gif graziu sveikinimu visos pridejot. as tusciom, bet su klausimuku:

kaip man pasidaryti, kad Camera Raw programoje man rodytu visas nuotrakas iskart. kad po kaire atsidarytu papildomas langas su viena po kitos einanciomis zemyn nuotraukomis ir kur virsuje parasyta buna pazymeti visas? cia, kad tarkim atidarius viena is nuotrauku ir koreguojant balta balansa, vienu paspaudimu visose nuotraukose ji pakoreguotu. nezinau ar suprantamai paaiskinau g.gif

Adobe Bridge - pazymek visas tau reikiamas nuotraukas - spaudi desini klavisa - pasirenki Open in Camera Raw ir atidaro visas pasirenktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 04 09, 13:57)
Adobe Bridge - pazymek visas tau reikiamas nuotraukas - spaudi desini klavisa - pasirenki Open in Camera Raw ir atidaro visas pasirenktas  smile.gif
Visas norimas galima atidaryti ir su OPEN, ne to ji klausia... Bet aš negaliu atsakyti į tą klausimą, tik žinau, kad norint atlikti vieną veiksmą su daug nuotraukų žmonės naudoja LR.
Nors yra toks vienas fintas su PS raw'u - galima preset padaryti - visokių nustatymų ten krūva - bet ar čia tas pats, o jei taip, kaip tą padaryti - aš nežinau / nesidomėjau. Primena kažkokį actionų gaminimą. Kada nors prieisiu iki tol, bet šiaip - tikiu patyrusiais, jie masiniams redagavimams naudoja LR. Retušavimui - PS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 09 balandžio 2012 - 14:04
QUOTE(rG @ 2012 04 09, 13:01)
Visas norimas galima atidaryti ir su OPEN, ne to ji klausia... Bet aš negaliu atsakyti į tą klausimą, tik žinau, kad norint atlikti vieną veiksmą su daug nuotraukų žmonės naudoja LR.
Nors yra toks vienas fintas su PS raw'u - galima  preset padaryti - visokių nustatymų ten krūva - bet ar čia tas pats, o jei taip, kaip tą padaryti - aš nežinau / nesidomėjau. Primena kažkokį actionų gaminimą.  Kada nors prieisiu iki tol, bet šiaip -  tikiu patyrusiais, jie masiniams redagavimams naudoja LR. Retušavimui - PS.

Kai atidarai taip kaip as parasiau ir buna kad galima Camera Raw pasirinkti visas nuotraukas Select all ir visi pakeitimai kurios darai vienai nuotraukai uzsideda ir ant kitu pasirenktu mirksiukas.gif O preset'ai yra tie veiksmai irasyti kaip actionai, kad nereiketu kad ir WB sliderio judint, paspaudei preset'a ir jis tau automatiskai uzdeda WB pasirenkta. As taip suprantu g.gif
Istrauka is Kelbio knygos: As soon as Camera Raw opens, click the Select All button to select all your images, then go ahead and make your changes. As you make the changes to your “most selected” photo, all the others are updated with your new settings almost instantly, so you don’t have to remember which settings you applied—when you move one slider, all the images get the same treatment.
Ten yra dar vienas budas su Sinchronizacija, kai gali pasirinkti ne visus padarytus veiksmus, o tik kelis kitom nuotraukom, jis ilgesnis, i ji nesigilinau, jeigu reik galiu nukopijot ir ji smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 09 balandžio 2012 - 14:57
Oi oi, pabandžiau ir išjungiau, ne mano nervams ta sistema lotuliukas.gif Ten jis apie PS kalbėjo?

Gali būti, kad galima, tik tada nesuprantu kodėl keliuose šaltiniuose LR naudojamas tokioms operacijoms g.gif
Atsakyti
Ir mes sveikinam visas su pavasario švente!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 04 09, 14:37)
Oi oi, pabandžiau ir išjungiau, ne mano nervams ta sistema  lotuliukas.gif Ten jis apie PS kalbėjo?

Gali būti, kad galima, tik tada nesuprantu kodėl keliuose šaltiniuose LR naudojamas tokioms operacijoms  g.gif

smile.gif Aga, apie PS, knyga vadinas "The Adobe Photoshop CS5 Book for Digital Photographers". As kadangi kitokios programos jokios nesu naudojus, tai atrodo visai patogu. Del LR tikrai nzn.
Atsakyti
chiquitka, rg, dekui 4u.gif LR neturiu, tad turejau omeny PS. bandysiu atidaryti per Adobe Bridge
Atsakyti
Rankos niežti, negaliu lotuliukas.gif savaitgalį jaučiuosi truputi padirbėjusi, tai noriu truputi kritikos, jei kas netingit... ar vertos dėmesio? ką galima dar būtų pakeisti PS? šiandien man kilo abejonė, ar kada išmoksiu išvis fotografuoti doh.gif *****, kaip reikia, kad kas pasakytu ką iš šono..
user posted image

Lašelių gaudymas.
user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

Pavasario pakutenimas.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 09 balandžio 2012 - 17:59
R.i.R. -> Mano nuomonė:
1 foto - per šviesi [atrodo, kad pereksponuota], per daug viršaus, dešinėj medelis vagia dėmesį. Ir tas geltonas [kiaušinis?] nilabai per centrą.
2 foto - tamsi, emocija smagi, trūksta erdvės viršuje, per daug apačios.
3 foto - patinka.
4 foto - būtų faina, jei ne tas baisus juodulys po akim smile.gif tikrai naikinčiau dvi dėmeles ant veido smile.gif paakiai negražiai žiūrisi...
5 foto - būtų faina be tos liustros/užuolaidos, ar kas ten baltuoja. veidas tamsokas.
Atsakyti
R.i. R., vienintelė trečia kritikuotina, verta dėmesio, mano galva. na, dar pirmoje man patinka pirmas planas.
visos kitos ok, su fokusu, bet jos tokios šabloniškos, plokščios, kad bent jau man nesinori prie jų stabtelėti.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 04 09, 16:57)
Rankos niežti, negaliu  lotuliukas.gif savaitgalį jaučiuosi truputi padirbėjusi, tai noriu truputi kritikos, jei kas netingit... ar vertos dėmesio? ką galima dar būtų pakeisti PS? šiandien man kilo abejonė, ar kada išmoksiu išvis fotografuoti  doh.gif *****, kaip reikia, kad kas pasakytu ką iš šono..
Lašelių gaudymas.

1. man patinka spalvos, bet labai daug nieko nesakancios erdves. Flickr pazymejau kaip kirpciau.
2. atrodo, kad stipriai ciuozia horizontas, truksta fokuso ant moters, bent jau man dabar atrodo, kad fokusas ant saku uz moters. Noretusi idomesnio kampo.
3. patinka labiausiai is visu, siek tiek padirbejus su oda, panaikinus seslius is po akiu man atrodo butu visai neblogas portretas. nors aisku erdves is virsaus noretusi daugiau...
4. vel truksta erdves, negrazhus seslis po akim.
5. butu nebloga, jeigu nebutu paslepta puse veido, nes dabar sakos ant veido is niekur. patiko emocija.
O del abejuones ar ismoksi, tai aisku, kad ismoksi, tik ne vienos dienos procesas tai, kaip paaskejo biggrin.gif Visos ismoksim smile.gif
Papildyta:
Uz 10 minuciu prasideda 5 dienu skaitmenines fotografijos pagrindu seminaras cia
Manau butu labai naudingas naujokems, ir apskritai, pagrindu kartojimas dar niekam nepakenke biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, su sventemis jus! 4u.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 04 09, 18:51)
Uz 10 minuciu prasideda 5 dienu skaitmenines fotografijos pagrindu seminaras cia
Manau butu labai naudingas naujokems, ir apskritai, pagrindu kartojimas dar niekam nepakenke  biggrin.gif

Aciu, kad pasidalinai drinks_cheers.gif
Atsakyti