Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(erikamaja @ 2012 04 05, 11:21)
Kas patinka šioje foto, tai kontrastai - aprangos ir fono. Pilkuma ir rėkianti raudona, kirpčiau viršų, kad visai nebeliktų nuotraukoje žalios. Taip sustiprėtų dar labiau kontrastas spalvinėje gamoje. Kirpčiau vos dešinės, kad medis atrodytų lyg perpus kirstas, taip sustiprėtų įspūdis kad jis dar didesnis, tokiu atveju ji taptų dar smulkesnė. Minties išties trūksta, trūksta ir rankų biggrin.gif  Galėjo jos kažką veikt, arba ne, nerodyti jų visai.

thumbup.gif

Liniuxxx -> Yoam, viską gadina šypsena smile.gif)) Modeliuko susikuprinimas padaro negražias klostes po krutine, kurios eina kreivai [pvz man šis dalykas užkliuvo, atrodo, kad ji susikūprinusi labai].

QUOTE(rG @ 2012 04 05, 12:44)
Na, dabar susidaro įspūdis, kad ta bliuskelė čia atsitiktinai raudona, ir linksmuolė atsitiktinai čia, priešingą efektą sukeltų gerai plasdanti suknelė ar nusidriekę plaukai ir pan.

thumbup.gif

Bet pvz aš irgi sesę miške fotografavau su raudona striuke [http://www.flickr.com/photos/noisyhome/ truputį žemiau ir http://www.flickr.co...oisyhome/page2/] norėjau, kad ji išsiskirtų ir ta raudona rėktų, persikėliau foto į pc ir pamačiau, kad man nepatinka, kad ne tas, o kas ne tas, kaip ją ir kur reikėjo statyti, wa čia tai klausimas, kaip kitąsyk pakartočiau fotosesija su ta raudona striuke? Tikrai ne miške.] Ne visą laiką gi turi žmones 'plasdenančias' sukneles, tokiu atveju reikėtų nuomotis, iš anksto planuoti fotosesiją ir pan. Nežinau... Kartais norisi ką nors padaryti ir be plasdenančių suknelių, bet reik mokėti pateikti. Apie save - kol kas fantazijos nėr.
Atsakyti
Va prasau jums plazdanciu sukneliu biggrin.gif

Nors sita foto man nesiziuri jau vien del taip keistai sudetu ranku schmoll.gif
Nesuziurejau ir salta buvo, na ka galiu pasakyt doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2012 04 04, 18:19)
o as kreizeju, neturiu ka fotkint biggrin.gif

Man tai patinka kaip tu kreizeji biggrin.gif Taip spalvotai ir ryskiai biggrin.gif
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 04 05, 11:25)

Del pirmos nuotraukos jau nieko nebesakysiu, nes labai teisingu komentarujau sulaukei.
Kontrastas man patinka, bet cia mergina atrodo susikauscius, susispaudus, vel gi susikuprinus. Ta lengva sipsenele visai nesirisa su jos poza. Pati sakai, nesuziurejai smile.gif Na bet nenusimink, bandyk dar 4u.gif

As atnesu sokia-tokia serija. Ideja ja daryt gime apsilankius poroj apleistu vietu ir ikvepimo doze gavus is brumbrumai Miesteliu paiesku. Uz ka jai atskiras didelis aciu 4u.gif
Labai noreciau jusu komentaru, nuomoniu. Nes del tos seriojos ir kiekvienos nuotraukos apskritai turiu daug abejuoniu. Albuma laikiau uzdaryta daugiau negu savaite, vis buvo jausmas, kad turi ateiti kazkokia labai svarbi mintis, kuri taip deja ir neatejo doh.gif unsure.gif Dabar net nebezinau, ar verta ja testi, nors taip planavau (gal ta mintis kuri turejo ateit ir buvo, kad neverta nei test, nei rodyt? doh.gif). Vienu zodziu...
user posted image
visa serija cia
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 04 05, 13:25)

http://farm8.staticf...6862e02b7_z.jpg[/img]

Ši labiau patinka smile.gif Ale šypseną išimčiau, akis nuleisčiau smile.gif
Rankos keistai tikrai sudėtos smile.gif

chiquitka -> permečiau seriją, visai nieko, kiek gražių vietų.. Bet kažkaip norėtųsi įdomiau, kad ir su diafragma pažaistum kad...
Yra fainesnių tam albume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 04 05, 14:46)
As atnesu sokia-tokia serija. Ideja ja daryt gime apsilankius poroj apleistu vietu ir ikvepimo doze gavus is brumbrumai Miesteliu paiesku. Uz ka jai atskiras didelis aciu 4u.gif

smile.gif

man tavo per daug foto kaip serijai. noretusi daugiau jausmo, nes daba bent as ziuriu ir matau, kaip tu ten derinai.. nepajautei, o dirbtinai sudeliojai pagal kazkokias girdetas taisykles. isijausk, nebuk kaip turistas tose vietose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 04 05, 13:46)
with/6884173624/]visa serija cia[/url]

yra neblogų, bet ir labai daug- šiaip sau.. gerai brumas pasakė, turistinės.. bet tikrai keletas yra neblogų smile.gif
Atsakyti

http://farm8.staticf...6862e02b7_z.jpg[/img]

apšvietimo veidui trūksta. Bet jau daug geriau žiūrisi negu anoji, nes draikosi plaukai (anoj tai gaila, kad jie gražūs, o nesimato), ir suknelė. Kontrastas šioje patinka. Poza gal nelabai. Gal dar ką turi? šiaip, dėkingas modelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 04 05, 14:42)
apšvietimo veidui trūksta. Bet jau daug geriau žiūrisi negu anoji, nes draikosi plaukai (anoj tai gaila, kad jie gražūs, o nesimato), ir suknelė. Kontrastas šioje patinka. Poza gal nelabai. Gal dar ką turi? šiaip, dėkingas modelis smile.gif

Turiu tikrai dar, bet gal jau nesirodysiu, pati jauciu, kad toli grazu ne viska isspaudziau ka galejau. Modelis -mano sesuo, tad manau dar ja matysite, tik kitakart pasistengsiu kazka geriau ir idomiau padaryt. Sitas bandymas galbut buvo daugiau ne kiek kurybinis, bet foto technikos isbandymas ir jau turimu ziniu pritaikymas.
Aciu visoms uz patarimus, tikrai i nauda 4u.gif
chiquitka, o man tavo foto patiko, dvelkia tokia paslaptimi, tik man asmeniskai gal kokios zmogystos noretusi, bet cia tik mano nuomone, suprantu, kad sumanymas buvo kitoks 4u.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 04 05, 14:46)

yra išties šaunių kadrų, kažkada Airijoj dariau panašią seriją palikti- pamiršti, bet vat kaip merginos ir minėjo, labiau turistinė gavosi, nesugebėjau tos dvasios perteikti ax.gif
sėkmės ieškojimuose mirksiukas.gif

rg portretukas ir Ainoa foto akį patraukė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Radė: 05 balandžio 2012 - 15:02

Užduotys, kurios padės panaudoti visą šią teoriją jūsų fotografijose:

1.Padarykite mažiausiai vieną abstrakčią foto, paremtą kompozicijos taisyklėmis, apie kurias kalbėjom. Objektai turi būti neatpažįstami. Paaiškinkite, kodėl jūsų manymu, ta foto yra stipri ir įdomi.

2. Padarykite objekto foto iš įvairių matymo taškų (iš arti, iš viršaus, iš apačios, iš už nugaros). Kuo kūrybiškiau, tuo geriau. Paanalizuokite, kuri foto labiausia patraukli ir kodėl.

labai atsiprasau jei "nusigrybauju",bet ar cia pirmuju namu darbu uzduotis?jei ne,tai pagelbekit man truputi kad nebeklaidziociau kur nereikia blush2.gif
Atsakyti

Kaip tik netyčia šią pamačiau, ne mano:
http://www.flickr.co...57/in/contacts/
wa, raudonas aprėdas, neplazdenantis smile.gif

http://www.flickr.co.../in/photostream ir wa, kaip su sijonu raudonu sužaidė
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 04 05, 13:24)
smile.gif
man tavo per daug foto kaip serijai. noretusi daugiau jausmo, nes daba bent as ziuriu ir matau, kaip tu ten derinai..  nepajautei, o dirbtinai sudeliojai pagal kazkokias girdetas taisykles. isijausk, nebuk kaip turistas tose vietose smile.gif

Perskaicius tavo komentara supratau, kas yra tos vidines abejones - taigi mano pajutimo vietos ir perteikto vaizdo skirtumas. Neatsiskleide nuotraukose nei vidinis nerimas ir baime tokiom vietom, nei paslapties ieskojimas, nei mano vaizduotes piesiniai apie trikstanti kadaise ten gyvenima... Blogiausia, kad nelabai kol kas ir isivaizduoju kaip galeciau ziurova isileisti i savo matyma per nuotrauka doh.gif Vis del to dar labai daug minciu atima galvojimas apie techninius dalykus, taisykles ir ta makalyne galvoj nuotraukose pasireiskia...
Na va, bent issiaskinau, kas mane pacia kankino. Dar viena aciu skoloje smile.gif 4u.gif
QUOTE(noisy-B @ 2012 04 05, 13:22)
chiquitka -> permečiau seriją, visai nieko, kiek gražių vietų.. Bet kažkaip norėtųsi įdomiau, kad ir su diafragma pažaistum kad...
Yra fainesnių tam albume smile.gif

Aciu, tikrai reikes bandyti kazka kitaip. Apleistu piliu, dvaru, sodybu cia daug, tai reikes badyti.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 04 05, 13:39)
yra neblogų, bet ir labai daug- šiaip sau.. gerai brumas pasakė, turistinės.. bet tikrai keletas yra neblogų smile.gif

Keletas neblogu - man puikus paskatinimas testi. Aciu.
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 04 05, 13:54)
chiquitka, o man tavo foto patiko, dvelkia tokia paslaptimi, tik man asmeniskai gal kokios zmogystos noretusi, bet cia tik mano nuomone, suprantu, kad sumanymas buvo kitoks 4u.gif

Apie zmogu ir as buvau trumpai pagalvojusi, bet tokio kuri nupese mano vaizduote deja po ranka neturiu. Smagu, kad pamatei kazkiek paslapties. Aciu.
QUOTE(-Radė @ 2012 04 05, 14:00)
labas  4u.gif
yra išties šaunių kadrų, kažkada Airijoj dariau panašią seriją palikti- pamiršti, bet vat kaip merginos ir minėjo, labiau turistinė gavosi, nesugebėjau tos dvasios perteikti  ax.gif
sėkmės ieškojimuose  mirksiukas.gif

Kaip idomu butu pamatyti bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(jurnica @ 2012 04 05, 14:57)
labai atsiprasau jei "nusigrybauju",bet ar cia pirmuju namu darbu uzduotis?jei ne,tai pagelbekit man truputi kad nebeklaidziociau kur nereikia blush2.gif

1. Trys objektai. Fotografuojame tris, priešais fotoaparatą esančius objektus, paeiliui fokusuodami į pirmą, antrą, ir trečią. Geriausia, kad objektai būtų vienas už kito. Viso turi būti trys nuotraukos. Šio namų darbo tikslas išmokti fokusuoti objektus ne tik kadro centre.
Idemiau perskaicius pirma puslapy tikrai nesunkiai surasi visus kitus namu darbus ir pavyzdzius mirksiukas.gif
Atsakyti