QUOTE(Shana @ 2012 04 25, 13:13)
O ruduo -pavasaris gal ne tiek tamsumas sprestu, kiek pats atspalvis, tonas, gyvumas spalvos
Nes gali but ir pavasaris gan tamsokas, IMHO. Bytte, kaip manai?
Na ir visai tamsių pavasarių pasitaiko. Man atrodo, kad svarbu kad ta spalva būtų "švari", nežinau kaip paaiškint. Va mano plaukai lyg ir visai tamsūs, tokie šokoladiniai su ryžumu, bent gyvenime jie tokį pilkų plaukų įspūdį bendrą palieka... nors ir lygūs ir žvilga. O įsivaizduoju pavasariukų tokie turėtų būt, kad saulėja žvilgėtų, ir kuo saulės daugiau, tuo ryškiau. Pas mane visai priešingas efektas gaunas, kuo saulės daugiau, tuo jie pilkesni atrodo. O rudenėlių tai išvis tokie su rūdžių ar medaus žvilgėjimų, o ne grynai kokia raudona ar geltona. Juk soft autumn skaitos medaus atspalvio blondas, o pavasarėlių nors ir pavadintum medaus atspalviu, bet spalva tokia švari turėtų būt (kaip ramunėlėm skalaujant tokį geltonumą vaikų plaukučiai įgauna)
Shana man spalvos trūksta tai labai, jai net netamsint. Tik ne to oranžinio pigmento, noris kažkokio burgundy gal lašelio į tą kavą
, tada gal kitoks efektas būtų saulėj. Realiai kaip tą žvilgesį gaut neįsivaizduoju, manau eksperimentuojant. O esu minėjus... kaip tamsių plaukų fanė, dėl patarimo ar tamsint, aš nusišalinu.
QUOTE(Leticija @ 2012 04 25, 13:24)
Vis dar apie dress koda diskutuojat, ane?
Gerai, dabar prasom issakyti savo nuomone kaip turetu rengtis pvz. mokytoja. Ar rubai turetu skirtis nuo pvz. destytojos? Ar destytoja turetu rengtis oficialiau, o mokytojai kostiumeliai neprivalomi? O gal vis gi privalomi? Ir kokios butu tinkamos/netinkamos spalvos?
Man mokytoja tokia turėtų sudaryt šiltos ir mielos įspūdį, ypač pradinukų. Manau vaikai priima bet kokį dress kodą, svarbu nesirenkt demonstruojant seksualumą. Pamenu mano abi lietuvių kalbos mokytojos labai taip moteriškai su kruopele meniškumo/individualumo (rankų darbo mezginiais, siuviniais... kokia sage įdomesne) rengėsi, labai jas vaikai gerai priėmė. Svarbu kad skaniai kvepėtų
. Nes prisimenu... net neklausdavom jai ko nesuprasdavom vienos mokytojos, nes jai iš burnos ne koks kvapelis buvo... ir šiaip ne kokio kvapo buvo moteris.
Dėstytojai man visai nesvarbu kaip rengėsi
. Aišku pirmas įspūdis iš esmės dėstytojams labai svarbus, bet manau jiems yra galimybė atsiskleisti visa savo asmenybe. Ta prasme, kad ir su nutįsusiu megztiniu gali eit. Pamenu labai mielą profesorių, jis nors visada buvo su kostiumu, bet visada švarkas kažkaip kreivai užsegtas, ar skvernas nutįses... visad kreiduotas toks
, o matematikos katedros vedėjas labai gerai studentų priimtas kaip savas... ir dėvėjo džinsais, džinsiniais marškiniais ir mokasinais, ilgais plaukais ir vaikščiodavo po auditoriją lyg koks indėnų senas šamanas. Griežtai apsirengę dažniausiai laikė distanciją su studentais (arba dėl aprangos mums susidarydavo toks įspūdis) ir mes jų nemėgom... bijojom ir dažniau jų dalykus ne studijuodavom, o šperinom bei zubrinom
Manau dėstytojas visų pirma kolega, o ne viršininkas
.