Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

As su tokiu kaip paskutinis tai lau labai atsargiau ziureciau, jei apie ofisa snekam, net be dress kodo. Pas mane irgi nera dress kodo, bet kazkaip nenoriu tokio ispudzio klientams sudarineti. Gal nebent nuo veiklos specifikos, jei tai kelioniu agentura kur bandai isiulyti keliones i Karibus, arba kazkas laisvamenisko tongue.gif . Jei visgi reikia sudaryti kazkokio solidumo ir pasitikejimo atmosfera, tai tookius ryskius derinius vertinciau atsargiai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 04 24, 12:37)
As su tokiu kaip paskutinis tai lau labai atsargiau ziureciau, jei apie ofisa snekam, net be dress kodo. Pas mane irgi nera dress kodo, bet kazkaip nenoriu tokio ispudzio klientams sudarineti. Gal nebent nuo veiklos specifikos, jei tai kelioniu agentura kur bandai isiulyti keliones i Karibus, arba kazkas laisvamenisko tongue.gif . Jei visgi reikia sudaryti kazkokio solidumo ir pasitikejimo atmosfera, tai tookius ryskius derinius vertinciau atsargiai. g.gif

Ofisas ofisui nelygu. Ne visiems tenka su klientais bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 04 24, 12:37)

Pačiam tekste parašyta, kad tai tinka darbui ne su klientais (очень лояльная корпоративная политики и/или вы не работаете с клиентами). Tai kaip tik mano variantas smile.gif
Atsakyti
Esant grieztam dress kodui atviru pirstu tikrai negalima, kaip ir be pedkelniu.

Bamboochia, sunku vertint, nes nera jokiu aksesuaru, avalynes. Bendras vaizdas per pilkas, nors rubai atskirai neblogi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 04 24, 11:41)
Pačiam tekste parašyta, kad tai tinka darbui ne su klientais (очень лояльная корпоративная политики и/или вы не работаете с клиентами). Tai kaip tik mano variantas  smile.gif

Tada savaime aisku. Siaip dress kodo i darba paskirtis yra formuoti tam tikra ivaizdi aplinkos/kliento akyse. Jei klientas taves nemato, tai koks skirtumas, kaip cia Leticija sake - bile ne su pliazankem biggrin.gif
Atsakyti
Bamboocha, man kapsule truputi per pilka, lauksim avalynes, rankinuku ir aksesuaru ax.gif

Dontstop, minejai, kad ir buvai pamisusi del dzinsiniu sijonu, i ka jos pakeitei?

sia savaite pabandysiu ir as bent dali savo rubu nufotkinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 04 24, 11:49)
Tada savaime aisku. Siaip dress kodo i darba paskirtis yra formuoti tam tikra ivaizdi aplinkos/kliento akyse. Jei klientas taves nemato, tai koks skirtumas, kaip cia Leticija sake - bile ne su pliazankem biggrin.gif

Na, as dirbu su zmonem, bet ko as negaleciau apsirengt i darba? Kaip jau minejau pliaziniu slepeciu, maikiu ir sukneliu ant petneseliu, plesytu dzinsu, giliu iskirpciu, miniaku, tympu...net be rankoviu bliuskuciu as vasara nesidedu, bet koleges maciau nesioja.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 04 24, 12:14)
Na, as dirbu su zmonem, bet ko as negaleciau apsirengt i darba?

Neoniniu ar barbisku spalvu deriniu? g.gif
Kaip sakiau priklauso dar nuo specifikos, ka dirbi. As pvz turiu sudaryti kazkokia pasitikejimo atmosfera/ispudi. Automatiskai pvz man barbiskai rozine su tuo nesiasocijuoja tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 24 balandžio 2012 - 12:22
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 04 24, 08:16)
Sveikos, mazdaug susideliojau kapsules rubus, bet kazkas man nesirisa, kaip manot?  spalvos melyna, rozine, pilka.

man irgi grazus rubai, tik va rozines nematau beveik lotuliukas.gif butu idomu pamatyt kaip atskiri deriniai atrodo ant figuros 4u.gif

QUOTE(Amarcord @ 2012 04 24, 10:24)
Kapsulė gavosi tokia (vėliau gal pafotkinsiu, tik reikia fotiką pasikrauti):
apačios: navy džinsai, beige sijonas (šiaip reiktų dar ko nors, nes mažoka man);
viršūs: navy švarkas, navy, oranžinis, laimo spalvos kardiganai;
maikės: dryžuota mėlyna-balta, oranžinė, beige, balta, mėlyna;
marškinukai: koralinė, alyvinė, beige, oranžinė prigesinta;
batai: juodos, juodai-baltos lakinės, oranžinės balerinos, rudi (šiek tiek į violetinumą) laiveliai, juodi oxfordai ant kulno, pilki botai;
paltai: alyvinis puspaltis, beige švarkiukas, beige lietpaltis, raudona lietstriukė;
rankinė: pilka;

Spalvų daug, bet viršūs su apačiom derinasi lengvai. Rudi batai tokio dėkingo atspalvio, prie pilkos rankinės irgi nesipjauna. Tik štai klausimas - ar ne per daug daiktų kaip vienai kapsulei? Pvz., batų.

o jus nenorit skelti kapsules i dvi dalis, nusipirkus daugiau apaciu? pvz navy-balta-koraline/oranzine ir navy-beige-zali ar alyviniai tonai? man atrodo paprasciau butu susiderinti. batu tai ne per daug. batu niekada nebuna per daug!! apskritai batai yra aksesuaras, o aksesuarai i kapsule neisiskaiciuoja, va lotuliukas.gif

del ofisiniu rubu- man irgi atviras priekis batuose niekaip su grieztu dress code netinka. o as va jau dvi konferencijas atsedejau nuo galvos iki koju apsirengus turkio spalva tongue.gif turkio suknele+turkio svarkas+coral batukai+coral tase, minimumas papuosalu ir psio. jauciausi labai stilinga ir grazi, bet tuo paciu ir oficiali bigsmile.gif bet cia manau nuo sukneles modelio tokiu atveju daug kas priklauso- maniske truputi virs keliu, bet virsus visas uzdaras, tik kad be rankoviu. nu dar plaukai i kuoda, tinkamas makiazas ir voila. eiciau taip ir i darba, jei toki tureciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 04 24, 10:24)
Tinka biggrin.gif Bet aš pažiūrėčiau, kaip kolegos rengiasi, kad per daug neišsišokt ir nieko netrikdyt. Be to, ką reiškia ryškiom?
Pagalvojau - kai žmogus neskoningai ir labai spalvotai apsirengia, tai sako, kaip papūga. Bet pas papūgas tos ryškios spalvos taip gražiai dera  smile.gif (papūgiškai į ofisą gal nelabai)

Kaip minėjau rengiasi ir džinsais (iš čia nusprendžiau, kad galima su džinsais) ir be pėdkelnių ir atviromis basutėmis. Žinoma jokių treningų, sportabčių (nors tapkes viena nešioja unsure.gif ).
Kaip papūga aš neapsirengčiau niekur.. bet kokias dvi ryškias spalvas norėčiau susikrauti, ypač vasarą rolleyes.gif
kad ir kokius ryškiai mėlyną sijoną ir ryškią geltoną bliuskę.. lotuliukas.gif
ar ten kokias raudonas kelnes ir kažkokia ryškią derančią palaidinę.. lotuliukas.gif
ar kokią ryškiai rožinę suknelę lotuliukas.gif

dontstop, kokios pareigos? blush2.gif kaip leidi sau rengtis? blush2.gif

pagalvojau, kad turbut i darba tiktu mano elementari laisvalaikine apranga, bet kad kaikuriu iskirpte mano manymu giloka, kiti gal per trumpoki kaip i ofisa vistik, tai siaip netinkami (nu pvz max suknele vistik i ofisa manau netinka, nors vaikstau su ja ir ne i pliaza..) ar kokie sortai trumpi lotuliukas.gif lieka labai mazai tinkamu, tai velniai nemate.
turbut galvoju kad noreciau i kapsule dvieju basuciu (aukstakulniu ir zemakulniu, kai kartais skubi i darbo ar po darbo su dar n reikalu del patogumo, beto jos butu ir i laisvalaiki), dvi rankines (rankiniu manija, su viena niekaip negaliu, viena noreciau kad butu normali, kita gal net kaip aptarineta didele delninuke), 1 sijonas, 3 palaidines, 2 kardiganai/svarkeliai (uzsimesti rytais ar vesesne, lietinga diena), 3 sukneles g.gif

Papildyta:
QUOTE(Leticija @ 2012 04 24, 12:14)
Na, as dirbu su zmonem, bet ko as negaleciau apsirengt i darba? Kaip jau minejau pliaziniu slepeciu, maikiu ir sukneliu ant petneseliu, plesytu dzinsu, giliu iskirpciu, miniaku, tympu...net be rankoviu bliuskuciu as vasara nesidedu, bet koleges maciau nesioja.

o as ties sita vieta ir susibalamutinau. nesioja tapkes, ne per pirsta, nu bet tapke yra tapkes, nesioja tympes (na nedaug, nes figura nedaug kam leidzia).. nu ir bent jau mano manymu tunikas, tinkamas tik i pliaza..
Atsakyti
tapkes darbe doh.gif nu atviri bateliai dar dar, ziurint koks darbas/pareigos.. maxi suknele, sortai man irgi nelabai su darbo aplinka derintusi. nebent sortai ilgesni, beveik iki keliu, pvz aukstu liemeniu- tada vietoj sijono. iskirptes iki tarpo tarp papu irgi fui. dar kas ziauriai negrazu ir matyt netinka i JOKI darba (nebent striptizo bare)- kilometrinio ilgio vaivorykstes spalvom lakuoti ir akmenukais dekoruoti nagai...
Atsakyti
Nuraminot dėl batų, mane irgi tokia nuojauta visą gyvenimą lydi - nebūna jų per daug lotuliukas.gif

Skelti kapsulės nenoriu, nes iš konteksto iškrentančių rūbų vos keli vienetai, ir jie dera su visom dviem apačiom, bet ne su visais papildomais viršutiniais rūbais. Bet reiktų apačių dasipirkti, tas tiesa. Arba kokią suknelę.

Į darbą tai galėčiau ir su tapkėm, ir su mini, ir su maxi eiti. Tik kad pačiai norisi ofise atrodyti rimčiau. Bet nemanau, kad sulaukčiau pastabų. Viena kolegė iš kito skyriaus vaikščiodavo su viliokiškai išlindusiais apatiniais blink.gif Spėju, kad jai taip niekas nieko ir nepasakė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 24 balandžio 2012 - 12:59